جمعی از نمایندگان ادوار مجلس مطرح کردند:

ضرورت مذاکرات برد – برد بین ایران و آمریکا

جمعی از نمایندگان ادوار مجلس طی بیانیه ای خواهان مذاکرات برد – برد بین ایران و آمریکا در بالاترین سطوح شدند. در قسمتی از این بیانیه آمده است: مساله هسته ای ایران، گرچه پیچیدگی های خود را دارد و تحت تاثیر مسائل متعدد منطقه ای و بین المللی و از جمله رابطه تخاصمی بیش از سه دهه گذشته بین ایران و آمریکا بوده است، اما تصور ما بر اینست که با توجه به وجود رغبت میان مردم ایران و آمریکا، اگر اراده سیاسی سران دو کشور آمریکا و ایران نیز بر حل واقعی و صلح آمیز این مساله قرارگیرد، یقینا راه حل های صلح آمیزی پیش روست که می تواند دور جدید مذاکرات هسته ای را موفقیت آمیز نماید.

در قسمت دیگری از این بیانیه پس از ذکر این مسئله که « بدیهی است ابتدایی ترین اصول هر مذاکره اینست که یک شرایط برد-برد برای مذاکره به رسمیت شناخته شود» به 4 شرط اشاره شده است : به رسمیت شناختن حق برخورداری ایران از انرژی هسته ای (غنی سازی در حد 5 درصد) – توقف غنی سازی 20 درصد توسط ایران همراه با تضمین تامین سوخت نیروگاه ها – امضای پروتکل الحاقی توسط ایران و برداشتن زمان بندی شده تحریم ها از روی ایران.

متن کامل این بیانیه که نسخه ای از آن در اختیار سایت ملی – مذهبی قرار گرفته به شرح زیر است:

عالیجنابان                                                                                          18/10/1391

آقای سید علی خامنه ای رهبر محترم جمهوری اسلامی ایران

آقای باراک اوباما ریاست محترم جمهوری ایالات متحده آمریکا

سرکارخانم کاترین اشتون نماینده محترم عالی اتحادیه اروپا در امور خارجی و سیاستگذاری امنیتی

پس از انتخابات اخیر ریاست جمهوری آمریکا، افکار عمومی جهانی خواستار صلح و امنیت بین المللی و بسیاری ازسیاستمداران مخالف جنگ، انتظار احساس مسوولیت و واقع بینی بیشتر از جانب شما را در جهت تنش زدایی از پرونده هسته ای ایران دارند.

با توجه به حساسیت تاریخی مذاکرات، ما جمعی از نمایندگان ادوار مجلس شورای اسلامی بر اساس وظیفه خود نکات مهم زیر را یادآور می شویم.

١. در این مقطع،  گفتگوهای دوجانبه شفاف بین دول ایران و آمریکا در خصوص مساله هسته ای ایران را مفید و موثردانسته و از آن دفاع می کنیم. حتی معتقدیم تداوم مذاکرات مستقیم و بیواسطه می تواند به عالی ترین سطح مسوولین کشورهای ایران و ایالات متحده ارتقا یابد تا با ایجاد تضمین های بیشتر در مسیر حل صلح آمیز پرونده هسته ای زمینه های موثر برای گفتگوهای جدی بین دو کشور در سایر مسائل فی مابین را نیز فراهم سازد.

٢. مساله هسته ای ایران، گرچه پیچیدگی های خود را دارد و تحت تاثیر مسائل متعدد منطقه ای و بین المللی و از جمله رابطه تخاصمی بیش از سه دهه گذشته بین ایران و آمریکا بوده است، اما تصور ما بر اینست که با توجه به وجود رغبت میان مردم ایران و آمریکا، اگر اراده سیاسی سران دو کشور آمریکا و ایران نیز بر حل واقعی و صلح آمیز این مساله قرارگیرد، یقینا راه حل های صلح آمیزی پیش روست که می تواند دور جدید مذاکرات هسته ای را موفقیت آمیز نماید.

٣. بدیهی است ابتدایی ترین اصول هر مذاکره اینست که یک شرایط برد-برد برای مذاکره به رسمیت شناخته شود. بر این مبنا برای حل این مساله به اعتقاد ما نکات زیر باید مورد توجه قرار گیرد:

الف) طبق مقررات پذیرفته شده بین المللی ایران حق غنی سازی اورانیوم برای مصارف صلح آمیز را دارد؛ این حق باید صریحا به رسمیت شناخته شود و معنای آن در عمل اینست که ایران در وضعیت کنونی بتواند در حد ۵ درصد غنی سازی هسته ای داشته باشد.

ب) اگر توافق شود که غنی سازی ۲۰ درصدی ایران متوقف و ذخایر اورانیوم غنی شده در اختیار و کنترل آژانس قرارگیرد؛ باید تضمین بلند مدت برای تامین سوخت نیروگاه های پژوهشی که مصارف علمی و پزشکی دارد، داده شود.

ج) ایران پروتکل الحاقی را در مسیر اعتماد سازی بپذیرد و کلیه برنامه هسته ای تحت نظارت و مداقه منصفانه، فنی وحقوقی آژانس قرار گیرد.

د) همزمان با توقف غنی سازی  20 درصدی، گروه  5+1  باید طی تقویم زمانی مشخص، اقدامات جدی برای لغوتحریمهای اقتصادی اتحادیه اروپا، آمریکا و سازمان ملل که متاثر از پرونده هسته ای است انجام شود.

پر واضح است که این پرونده بدل به معضل مزمن و پیچیده ای شده است که اگر هر چه زودتر برای حل آن اقدام جدی صورت نگیرد، می تواند صلح جهانی و منافع عمده، اساسی و دراز مدت ایران، ایاات متحده و کشورهای اروپایی را درمعرض خطرات جدی قرار دهد.

با بهترین احترامات،

جمعی از نمایندگان ادوار مجلس شورای اسلامی

احمد سامتیان، نماینده دوره اول اصفهان در مجلس و معاون پیشین وزارت خارجه ساکن فرانسه

حسن یوسفی اشکوری، نماینده دوره اول تنکابن و رامسر ساکن آلمان

علی مزروعی، نماینده دوره ششم اصفهان ساکن بلژیک

نورالدین پیرموذن، نماینده دوره های ششم و هفتم اردبیل ساکن آمریکا

فاطمه حقیقت جو، نماینده دوره ششم تهران ساکن آمریکا

اسماعیل گرامی مقدم، نماینده دوره هفتم بجنورد ساکن مالزی

علی اکبر موسوی (خوئینی) نماینده دوره ششم ساکن آمریکا

مطالب مرتبط

تا روز هفتم جنگ، ۱۶ درصد موشک‌های ایران از سامانه‌های پدافند عبور کردند

اگرچه خسارات وارده به مناطق مسکونی در جریان حملات موشکی ایران، در اسرائيل آزادانه گزارش می‌شود، اما، زمزمه‌هایی در درون این کشور درباره اصابت موشک‌ها به اهداف نظامی شنیده می‌شود

علی خامنه‌ای در سومین پیام تصویری خود ۲۳ بار از واژه ایران و 7 بار از واژه جمهوری اسلامی استفاده کرد

رهبر جمهوری اسلامی پس از چند هفته غیبت در جریان جنگ ایران و اسرائیل، در مراسم عزاداری شب عاشورا در حسینیه بیت رهبری ظاهر شد. او از مداح خواست تا نوحه "ای ایران" را که بر اساس ترانه مشهور محمد نوری ساخته شده، اجرا کند

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

مطالب پربازدید

مقاله