صرفه‌جویی ۸.۵ میلیارد دلاری هند با افزایش خرید نفت ایران

 وزیر دارایی هند خواستار افزایش واردات نفت کشورش از ایران شده است. چیدامبارام در این باره اظهار کرد: در چارچوب تحریم های سازمان ملل و با پایبندی کامل به تحریم ها باید گفت امکان افزایش واردات نفت از ایران وجود دارد.

به گزارش روزنامه دنیای اقتصاد به دلیل تحریم های آمریکا،‌ ایران کل پول نفت صادراتی خود به هند را به روپیه دریافت می کند و این مبلغ در حساب متعلق به ایران در یکی از بانک های هندی اندخته می شود و حتی تهران اجازه انتقال این مبلغ به خارج از هند را ندارد.

ورپا مویلی در نامه ای به نخست وزیر هند با برشمردن استراتژی مهار خروج ارز از هند و مقابله با کاهش ارزش روپیه نوشت هند می تواند در سال مالی جاری حدود 13 میلیون تن نفت از ایران وارد کند.

هند تاکنون در سال مالی جاری خود که 5 ماه از آن می گذرد فقط 2 میلیون تن نفت از ایران وارد کرده است.

مویلی در ادامه نامه خود نوشته است:«واردات 11 میلیون تن نفت از ایران در سال جاری با احتساب قیمت 105 دلاری برای نفت از خروج 8.47 میلیارد دلار ارز از هند جلوگیری می کند.

وی وعده داده است با افزایش واردات نفت از ایران و انجام یک سری اقدامات دیگر در بخش انرژی 20 میلیارد دلار صرفه جویی ارزی برای هند به ارمغان بیاورد.

روپیه هند طی ماه های اخیر بیش از 20 درصد ارزش خود را از دست داده است. روپیه هند در ماه اوت بیشترین افت ارزش خود طی 18 ماه گذشته را تجربه کرده است.

وزیر دارایی هند نیز خواستار افزایش واردات نفت کشورش از ایران شده است. چیدامبارام در این باره گفت: در چارچوب تحریم های سازمان ملل و با پایبندی کامل به تحریم ها باید گفت امکان افزایش واردات نفت از ایران وجود دارد.

واردات نفت هند از ایران در 7 ماه نخست 2013 با کاهش 46 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل به 185 هزار و 700 بشکه در روز رسیده است.

خاطرنشان می شود تحریم نفت ایران نه تنها برای ملت ایران مصایب فراوانی داشته است بلکه منافع کلانی را نصیب هند،چین و فروشندگان عمده نفت مانند عربستان و عراق کرده است.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله