آژانس جهانی انرژی:

صادرات نفت ایران 20 درصد افزایش یافته

آژانس جهانی انرژی در تازه‌ترین گزارش ماهانه خود که جمعه ۱۹ مهرماه منتشر شد، از افزایش روزانه ۱۸۰ هزار بشکه صادرات نفت خام ایران در ماه گذشته، سپتامبر، نسبت به ماه پیش از آن خبر داد.

به گزارش رادیو فردا  این نهاد معتبر بین‌المللی که به کشورهای صنعتی واردکننده نفت مشاوره انرژی می‌دهد می‌نویسد که ایران در ماه سپتامبر، روزانه یک میلیون و ۱۷۰ هزار بشکه صادرات نفت داشته است.

این گزارش که در وبسایت رسمی آژانس منتشر شده، قید می‌کند که علت افزایش صادرات نفت ایران، خرید بیشتر نفت توسط هند و چین در ماه گذشته بوده است.

چین در ماه گذشته روزانه ۵۵۵ هزار بشکه واردات نفت از ایران داشته که بیشترین حجم طی چهار ماه گذشته بوده است. هند نیز در همین دوره زمانی روزانه ۲۶۵ هزار بشکه نفت از ایران وارد کرده است که این رقم بیشترین حجم واردات نفت ایران توسط دهلی نو از ابتدای سال جاری میلادی بوده است.

متعاقب این گزارش خبرگزاری رویترز نوشته است، تنها تعداد کمی از ناظران بر این عقیده هستند که تحریم‌های اعمال شده بر صادرات نفت ایران به زودی برداشته شود و بسیاری پیش‌بینی می‌کنند که روند لغو تحریم‌ها می‌تواند طولانی‌تر از حد انتظار باشد.

با وجود افزایش صادرات ایران، این آژانس می‌گوید که تولید نفت ایران در ماه سپتامبر نسبت به ماه قبل آن تا ۱۰۰ هزار بشکه کاهش یافته و به رقم دو میلیون و ۵۸۰ هزار بشکه در روز سقوط کرده است.

سازمان کشورهای صادر کننده نفت، اوپک، نیز پنجشنبه، ۱۸ مهرماه گزارش ماهانه خود را منتشر کرد، اما برخلاف آژانس بین‌المللی انرژی، ارزیابی اوپک حاکی است که «تولید نفت ایران» در ماه گذشته حتی ۶۴۰۰ بشکه در روز افزایش یافته و به۲ میلیون و هفتصدهزار بشکه در روز رسیده است.

 

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله