افزایش صادرات غلات کاهش دیگر اقلام

صادرات آمريکا به ايران «بیش از ۳۰ درصد افزايش يافته است»

 گزارش های تجاری ايالات متحده آمريکا نشان می دهد که ميزان صادرات اين کشور به ايران، به رغم تشديد تحريم های مالی آمريکا، بيش از ۳۲ درصد افزایش یافته است که عمده دليل آن، افزايش صادرات غله است.

خبرگزاری رويترز روز دوشنبه در گزارشی به نقل از دفتر اطلاعات آماری ايالات متحده نوشته که صادرات آمريکا از رقم ۱۵۰ ميليون و ۸۰۰ هزار دلار در سال گذشته به ۱۹۹ و ۵۰۰ هزار دلار در هشت ماهه امسال افزايش يافته است.

اين خبرگزاری چنين افزايشی را با توجه به تلاش های غرب برای اعمال فشار بر ايران به منظور مصالحه بر سر برنامه هسته ای خود را «غير منتظره» توصيف کرده است.

افزايش صادرات غله از آمريکا به ايران در حالی صورت می گيرد که ارسال برخی کالاها از جمله تجهيزات پزشکی به ايران افت کرده است، چرا که واردکنندگان ايرانی قادر نيستند پول اين کالاها را به دليل تحريم های اخير مالی آمريکا پرداخت کنند.

اين گزارش می افزايد: با اين حال صادرات کالاهايی چون محصولات شيری و تجهيزات پزشکی که فروش آنها با مجوز صادراتی وزارت امور خزانه داری آمريکا صورت می گيرد، به رغم تحريم ها و مشکلات در زمينه پرداخت پول آنها همچنان ادامه دارد.

به گزارش رادیوفردا، ايالات متحده آمريکا، متحدان اروپايی آن و ساير کشورهايی که بر ضد ايران تحريم وضع کرده اند، نگران هستند که جمهوری اسلامی در پوشش برنامه هسته ای خود به دنبال ساخت سلاح اتمی باشد و از تهران خواسته اند تا روند غنی سازی اورانيوم را به حال تعليق در آورد.

تهران می گويد که اين برنامه ماهيت صلح آميز دارد و در تازه ترين موضعگيری مقام های ايران، رامين مهمانپرست، سخنگوی وزارت امور خارجه، اعلام کرد که کشورش حاضر است بر سر غنی سازی اورانيوم ۲۰ درصدی مصالحه کند.

غرب با استفاده از اهرم تحريم ها و همچنين مذاکرات با ايران در قالب گروه پنج به علاوه يک اميدوار است به مناقشه ده ساله اخير بر سر پرونده هسته ای تهران خاتمه دهد ولی گفت و گوهای طرفين ظرف سال های اخير مثمرثمر نبوده است.

خبرگزاری رويترز در گزارش روز دوشنبه خود تصريح کرده است که بدون فروش غله، صادرات آمريکا به ايران به شدت سقوط می کرد و افزوده است: «۸۹ ميليون و ۲۰۰ هزار دلار از صادرات آمريکا به ايران تا ماه اوت سال ۲۰۱۲، گندم و ساير غلات بوده است.»

اين در حالی است که آمريکا در سال ۲۰۱۱ هيچ نوع غله ای به ايران صادر نکرده بود و تنها ۲۱ ميليون دلار ذرت به اين کشور فروخته بود.

اين گزارش حاکی است که صادرات کالاهای پزشکی و دارويی، شامل داروهای مربوط به انسان و حيوان، از رقم ۲۶ ميليون و ۷۰۰ هزار دلار به ۱۴ ميليون و ۹۰۰ هزار دلار کاهش يافته است.

خمير کاغذ و کاغذ باطله که مواد اوليه برای توليد کاغذ است، از رقم ۴۰ ميليون و ۹۰۰ هزار دلار به ۱۷ ميليون و ۴۰۰ هزار دلار سقوط کرده است.

با اين حال صادرات برخی از اقلام افزايش يافته است. فروش محصولات شيری از جمله خامه، کره و ساير اقلام آن از هفت ميليون و  ۸۰۰ هزار دلار به ۲۰ ميليون و ۳۰۰ هزار دلار افزايش یافته است.

محصولات درمانی، دندانپزشکی، جراحی و ساير تجهيزات برقی از رقم چهار ميليون و ۷۰۰ هزار دلار به هشت ميليون دلار رسيده است.

خبرگزاری رويترز می نويسد: به رغم اينکه ايران همچنان می تواند اين کالاها را وارد کند ولی شرکت های آمريکايی ماه هاست شکايت می کنند که دريافت پول فروش محصولات آنها سخت تر و سخت تر می شود.

آمريکا بسياری از بانک های عمده ايران را در فهرست سياه تحريم های خود قرار داده است چرا که بر اين باور است اين بانک ها از تروريسم حمايت کرده و يا در برنامه هسته ای جمهوری اسلامی درگير هستند.

مطالب مرتبط

تا روز هفتم جنگ، ۱۶ درصد موشک‌های ایران از سامانه‌های پدافند عبور کردند

اگرچه خسارات وارده به مناطق مسکونی در جریان حملات موشکی ایران، در اسرائيل آزادانه گزارش می‌شود، اما، زمزمه‌هایی در درون این کشور درباره اصابت موشک‌ها به اهداف نظامی شنیده می‌شود

علی خامنه‌ای در سومین پیام تصویری خود ۲۳ بار از واژه ایران و 7 بار از واژه جمهوری اسلامی استفاده کرد

رهبر جمهوری اسلامی پس از چند هفته غیبت در جریان جنگ ایران و اسرائیل، در مراسم عزاداری شب عاشورا در حسینیه بیت رهبری ظاهر شد. او از مداح خواست تا نوحه "ای ایران" را که بر اساس ترانه مشهور محمد نوری ساخته شده، اجرا کند

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

مطالب پربازدید

مقاله