چه سرنوشتی در انتظار حزب حاکم فرانسه است؟

شکست سنگین «ماکرونیست‌ها» درانتخابات پارلمانی

ملی مذهبی _ آینده حزب راست میانه حاکم بر فرانسه پس از شکستی سنگین از جریان راست افراطی در دور نخست انتخابات پارلمانی روز یکشنبه در هاله‌ای از ابهام قرار گرفته است.

به گزارش یورونیوز ، برخی تحلیل‌گران و کارشناسان در این خصوص حتی احتمال انحلال و پایان حیات این حزب سیاسی را در آینده مطرح کرده‌اند. امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه که پس از شکست حزبش در انتخابات اروپایی، دست به انحلال پارلمان زده و خواستار برپایی انتخاباتی زودهنگام برای گزینش اعضای جدید پارلمان در این کشور شده بود، یکشنبه شب پس از اعلام نتایج اولیه آرا در دور نخست این انتخابات با شکست دیگرِ ائتلاف میانه‌رو تحت رهبری خود روبرو شد.

ماکرونیست‌ها در حالی با کسب ۲۰.۷ درصد آرا در جایگاه سوم قرارگرفتند که ائتلاف احزاب چپ، موسوم به «جبهه مردمی جدید» با اختصاص ۲۸.۱ درصد آرا به خود پایین‌تر‌ از حزب راست افراطی «اجتماع ملی» در رتبه دوم قرار گرفتند.

راست افراطی که پیش‌تر نیز انتخابات اروپایی را برده بود روز یکشنبه در پی ائتلاف با بخشی کوچک از راست میانه به رهبری اریک سیوتی موفق شد با کسب ۳۳.۵ درصد آرا، دو برابر بیشتر از انتخابات پارلمانی پیشین در فرانسه، در صدر بایستد.

بدین ترتیب تکلیف نهایی این انتخابات برای تعیین حزب یا ائتلافی که اکثریت مطلق را در پارلمان در دست خواهند گرفت در دور دوم مشخص خواهد شد.

این نتایج برای اردوگاه ریاست جمهوری چه معنایی دارد؟

امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه پس از شکست در انتخابات قانون‌گذاری اروپایی با وعده «شفاف‌سازی اساسی» دست به انحلال پارلمان زد و خواستار برگزاری انتخابات زودهنگام شد.

نتایج دور نخست این انتخابات پس از سه هفته کارزار انتخاباتی شتابزده و سردرگم، نشان می‌دهد که قمار رئیس جمهوری شکست خورده است.

به اعتقاد امانوئل ریویِر، کارشناس سیاسی و متخصص نظرسنجی، «حزب آقای ماکرون در انتخاباتی که او زمینه برپایی آن را فراهم کرد، با قرار گرفتن در جایگاه سوم متحمل شکستی سنگین شد.»

امانوئل ماکرون در پیامی مکتوب، بدون اعتراف به این شکست، خواستار «اتحاد و یکپارچگی گسترده نیروهای دموکراتیک و جمهوری‌خواه برای دور دوم» شد.

رئیس جمهوری فرانسه و متحدانش از حامیان خود خواسته‌اند تا مانع روی کار آمدن جناح راست افراطی در دور بعدی انتخابات پارلمانی شوند که قرار است روز ۷ ژوئیه طبق برنامه‌ریزی انجام شده، در این کشور برگزار شود.

گابریل آتال، نخست وزیر فرانسه نیز از رای دهندگان خواسته است جلوی پیش‌روی حزب اجتماع ملی را بگیرند.

وی اما در عین حال، حزب «فرانسه تسلیم ناپذیر» به ریاست ژان لوک ملانشون را که بخشی از ائتلاف چپ رقیب جریان راست افراطی در دور دوم انتخابات پارلمانی است برای این منظور گزینه معتبری ندانست.

این در حالیست که اثربخشی ماکرونیست‌ها برای تشکیل «جبهه‌ای متشکل از جمهوری خواهان» در برابر راست افراطی طی طول سال‌های اخیر به شدت تضعیف شده است.

حزب میانه‌رو ماکرون چه آینده‌ای پیش رو دارد؟

به گفته فرانسوا خاویر میه، کارشناس سیاسی و استاد دانشگاه آنتیل، رای یکشنبه شهروندان فرانسه از بسیاری جهات، اعتراضی آشکار به نحوه اداره کشور و مدیریت مسائل کلیدی بوده است.

این تحلیل‌گر سیاسی در گفتگو با یورونیوز تاکید دارد که در شرایط کنونی «هیچ امیدی در کوتاه مدت به حزب ریاست جمهوری نیست.»

فرانسوا خاویر میه اما معتقد است که آقای ماکرون در درازمدت، می‌تواند حتی در صورت کنترل راست افراطی بر اکثریت کرسی‌های پارلمان، آنچه را که از حزبش باقی مانده نجات دهد.

امانوئل ماکرون و ادوارد فیلیپ، رئیس جمهوری و نخست وزیر سابق فرانسه
امانوئل ماکرون و ادوارد فیلیپ، رئیس جمهوری و نخست وزیر سابق فرانسه Gonzalo Fuentes/AP

وی در این خصوص می‌گوید: «اگر جناح راست افراطی در راس دولت قرار گیرد، امانوئل ماکرون می‌تواند به عنوان ضامن اجرای قانون اساسی و تلاش در جهت محافظت از شهروندان در برابر برخی تصمیم‌های جریان راست افراطی، در دراز مدت نوعی مشروعیت سیاسی برای حزبش به ارمغان بیاورد.»

با این حال، به گفته امانوئل ریویر، کارشناس سیاسی و متخصص افکارسنجی، آینده ائتلاف راست میانه «در معرض تهدید واقعی » قرار گرفته زیرا پس از انتخابات زودهنگام پارلمانی، چشم انداز سیاسی در فرانسه دستخوش تغییر شده است.

وی با اشاره به ادوارد فیلیپ، نخست وزیر سابق دولت ماکرون که ریاست یک حزب راست میانه به نام «افق» را بر عهده دارد، به یورونیوز توضیح داد: «جانشینان احتمالی ماکرون در ائتلاف جمهوری‌خواهان تلاش خواهند کرد بنایی نو بسازند.»

مطالب مرتبط

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

خبرگزاری فرانسه: دو فرانسوی زندانی در ایران به «جاسوسی برای موساد» متهم شده‌اند

جمهوری اسلامی دو شهروند فرانسوی زندانی را به "جاسوسی برای موساد" متهم کرد. سسیل کوهلر و ژاک پاریس به "توطئه برای براندازی نظام" و "فساد فی‌الارض" نیز متهم شده‌اند. این اتهامات می‌تواند مجازات اعدام در پی داشته باشد

تعداد کشته‌شدگان حملات ۱۲ روزه اسرائیل به ایران به ۹۳۵ نفر رسید

تصاویر ماهواره‌ای جدید از تاسیسات هسته‌ای «فردو» نشان‌دهنده تداوم فعالیت‌ها پیرامون دهانه‌های تهویه و سوراخ‌های ایجاد شده در جریان حملات هوایی آمریکا را نشان می‌دهند

مطالب پربازدید

مقاله