با انحلال پارلمان این کشور

شورشیان یمن محمد علی الحوثی را رهبر کمیته عالی انقلاب معرفی کردند

پیکارجویان شیعه حوثی در یمن به دنبال انحلال پارلمان این کشور، در بیانیه‌ای از تشکیل “کمیته عالی انقلاب” خبر دادند و محمد علی الحوثی را رهبر آن کمیته معرفی کردند.

این بیانیه عصر روز جمعه، ششم فوریه، در کاخ جمهوری در صنعا، پایتخت یمن، صادر شد و برخی مقام‌های بلندپایه حکومت، رهبران قبایل و وزرای پیشین دفاع و کشور در دولت قبلی یمن هم هنگام صدور آن در کاخ حضور داشتند.

در این بیانیه آمده است که پارلمان یمن منحل می‌شود و به جای آن، یک شورای انتقال قدرت با ۵۵۱ عضو و تحت نظارت “کمیته عالی انقلاب” از سوی آن گروه ایجاد خواهد شد.

تلویزیون المسیره که یک شبکه ماهواره‌ای متعلق به مخالفان دولت یمن است و از بیروت برنامه پخش می‌کند و همچنین تلویزیون دولتی یمن این بیانیه را منتشر کردند.

گروه حوثی‌ گفته است که قانون اساسی کنونی یمن همچنان به قوت خود باقی است و افزوده است که برای حفظ حاکمیت، استقلال و امنیت یمن و مصالح عمومی، تعهد می‌کند که راه‌حل‌های “مسالمت‌آمیز” برای حل اختلافات در پیش بگیرد.

در این بیانیه آمده است که شورای انتقالی‌ ۵ نفر را انتخاب خواهد کرد که “شورای ریاست‌جمهوری” آن کشور را تشکیل دهند و این شورا در دوره انتقال قدرت که در نهایت، دو سال ادامه خواهد داشت به امور جاری حکومتی رسیدگی خواهد کرد.

شیعیان حوثی یمن امروز پارلمان این کشور را منحل کردند.

این اقدام پس از آن صورت گرفته که مذاکرات با میانجی‌گری سازمان ملل متحد برای یافتن راه‌حلی برای بحران آن کشور با شکست مواجه شد.

عبد ربه منصور هادی، رئیس‌جمهور و نیز اعضای هیات دولت یمن، نزدیک به یک ماه پیش و در پی تشدید درگیری‌ها بین نیروهای دولتی و شورشیان حوثی از قدرت کنار رفتند.

حوثی‌ها چه کسانی هستند؟

حوثی‌ها به فرقه زیدیه مذهب تشیع تعلق دارند و اعضای یک گروه شورشی به نام انصارالله هستند.

زیدیان اندکی بیش از ۳۰٪ جمعیت یمن را تشکیل می‌دهند و به مدت ۱۰۰۰ سال و تا سال ۱۹۶۲ در قالب یک امامت بر نواحی شمالی یمن حکمرانی می‌کردند.

حوثی‌ها نام خود را از حسین بدرالدین حوثی می‌گیرند که در جریان اولین قیام در سال ۲۰۰۴ رهبر این گروه بود.

خواسته آنها خودمختاری بیشتر بود و محافظت از رسوم فرهنگی و مذهب زیدیه در برابر آن‌چه نفوذ اسلام‌گرایان سنی می‌خواندند.

بعد از کشته شدن حوثی توسط ارتش یمن در اواخر سال ۲۰۰۴، خانواده او مطالبات را ادامه دادند و پنج قیام دیگر را تا امضای قرارداد آتش‌بس با دولت در سال ۲۰۱۱ رهبری کردند.

در سال ۲۰۱۱، حوثی‌ها هم به اعتراضات علیه آقای صالح پیوستند و با استفاده از خلاء قدرت تسلط خود بر استان صعده و استان هم‌جوار آن یعنی عمران را افزایش دادند.

آن‌ها در “کنفرانس گفتگوی ملی” شرکت کردند و در خاتمه این کنفرانس در فوریه ۲۰۱۴، آقای هادی، رئیس‌جمهور، اعلام کرد که یمن قرار است طبق برنامه به شش منطقه فدرال تقسیم شود اما در ژانویه گذشته شورشیان این پیش نویس را رد کردند.

۱۷ ژانویه حوثی‌ها احمد عوض بن مبارک، رئیس دفتر رئیس‌جمهور، را در به گروگان گرفتند و دو روز بعد اقامتگاه نخست‌وزیر یمن را محاصره کردند.

در ۲۰ ژانویه پیکارجویان حوثی به کاخ ریاست‌جمهوری یورش بردند و خانه شخصی آقای هادی را گلوله‌باران کردند.۲۱ ژانویه رئیس جمهور تحت محاصره یمن با شورشیان شیعه حوثی که نقاط مهم صنعا، پایخت، را اشغال کرده بودند به توافق صلح دست یافت اما فردای این روز رئیس‌جمهوری یمن ‘استعفا داد.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله