یک عضو کمیسیون تحقیق سازمان ملل:

شورشیان سوریه از گاز سارین استفاده کرده‌اند

یک عضو کمسیون سازمان ملل درباره نقض قوانین حقوق بشر در سوریه می گوید: بر اساس اظهارات شاهدان عینی، مخالفان بشار اسد از گاز سارین استفاده کرده‌اند.

کارلا دل پونته- عضو کمسیون تحقیق سازمان ملل، یکشنبه شب گذشته به رادیو سوئیس گفت: «اظهارات شاهدان عینی که ما در اختیار داریم نشان میدهد که شورشیان از سلاح شیمیایی گاز سارین استفاده کرده‌اند.»

گاز سارین یک گاز شیمیایی سمی است که تنفس آن به فلج شدن سیستم عصبی و مرگ منجر می‌گردد.

به گزارش رادیوفرانسه،وی در ادامه تأکید کرد که کمسیون سازمان ملل با انجام تحقیقات وسیعتری، این اظهارات را با شواهد عینی جدیدتر مورد بررسی قرار خواهد داد اما تحقیقات کنونی در این زمینه نشان میدهد که «این مخالفان هستند که از گاز سارین استفاده کرده‌اند.»

رئیس پیشین دادگاه کیفری بین‌المللی برای یوگوسلاوی افزود: تحقیقات کنونی این را نیز نشان خواهد داد که آیا دولت سوریه هم از این نوع سلاح‌ها استفاده کرده یا نه؟

خبرگزاری فرانسه از قول کارلا دل پونته می گوید: تحقیقات کمسیون سازمان ملل در مورد نقض حقوق بشر در سوریه همچنان ادامه دارد و گزارش آن در ماه ژوئن آینده به شورای حقوق بشر سازمان ملل ارائه خواهد شد.

اظهارات این عضو کمیسیون سازمان ملل در حالی صورت گرفته است که در روزهای گذشته، کشورهای غربی از شواهد و علایم فزاینده و جدی استفاده از سلاح‌های شیمیایی در سوریه سخن گفته‌اند.

 بان کی مون- دبیر کل سازمان ملل متحد، هیأتی را مأمور تحقیق در مورد استفاده از این سلاح‌ها در سوریه کرده  اما دولت بشار اسد با ورود این هیأت به مناطقی که احتمال استفاده از این سلاح‌ها در آنها وجود دارد مخالفت کرده است.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله