مشاور ارشد رهبر جمهوری اسلامی روز چهارشنبه در گفتگو با «ان‌بی‌سی نیوز» مطرح کرد

شمخانی: همین حالا حاضریم توافق را با ترامپ امضا کنیم/ نابودی ذخایر اورانیوم غنی‌شده در برابر لغو تحریم‌ها

ملی مذهبی _  علی شمخانی گفت که ایران حاضر است در ازای لغو فوری تحریم‌های آمریکا، متعهد شود که هیچ‌وقت به دنبال سلاح هسته‌ای نمی‌رود، ذخایر اورانیوم غنی‌شده خود را نابود کند، اورانیوم را تنها در سطح مورد نیاز برای استفاده صلح‌آمیز غنی کند و به بازرسان بین‌المللی اجازه نظارت بدهد.

علی شمخانی، مشاور ارشد علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی روز چهارشنبه در گفتگو با «ان‌بی‌سی نیوز» گفت که در صورت تحقق این شرایط، جمهوری اسلامی ایران حاضر است فورا توافق هسته‌ای را امضا کند.

به گزارش ان‌بی‌سی نیوز، اظهارات آقای شمخانی را می‌توان روشن‌ترین موضع‌گیری حلقه نزدیکان علی خامنه‌ای در مورد انتظارات جمهوری اسلامی ایران از توافق هسته‌ای دانست.

علی شمخانی گفت: «هنوز امکان‌پذیر است. اگر آمریکایی‌ها همان‌طور که می‌گویند، عمل کنند، قطعا می‌توانیم روابط بهتری داشته باشیم و این موضوع می‌تواند در آینده‌ای نزدیک به شرایط بهتری منجر شود.»

تنها ساعاتی پیش از گفتگوی آقای شمخانی با ان‌بی‌سی نیوز، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا طی سخنرانی در «مجمع سرمایه‌گذاری سعودی-آمریکایی» در ریاض، پایتخت عربستان سعودی، ضمن تهدید جمهوری اسلامی ایران به وضع تحریم‌های شدید اقتصادی در صورت عدم توافق هسته‌ای، مدعی شد که «شاخه زیتون» به ایران پیشنهاد کرده است.

آقای ترامپ گفت: «اگر رهبری ایران این شاخه زیتون را رد کند و حمله به همسایگانش را ادامه دهد، ما چاره‌ای جز اعمال فشار حداکثری گسترده، رساندن صادرات نفت ایران به صفر و انجام هر اقدام لازم دیگر برای جلوگیری از دستیابی این رژیم به سلاح هسته‌ای نخواهیم داشت.»

آقای شمخانی ضمن ابراز نارضایتی از لحن و تهدیدهای پیوسته رئیس‌جمهوری آمریکا، گفت: «او از شاخه زیتون می‌گوید. ما که چنین چیزی ندیدیم، همه‌اش سیم خاردار است.»

آقای ترامپ چندین بار تاکید کرده است که ایران نباید به سلاح هسته‌ای دست‌یابد. تهران نیز بارها گفته است که قصد چنین کاری ندارد. با این حال، بنابر گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، جمهوری اسلامی ایران اکنون اورانیوم غنی‌شده لازم را برای تهیه شش بمب اتم در اختیار دارد.

علی شمخانی در این گفتگو همچنین نسبت به نقش و نفوذ بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل که با عنوان «بی‌بی» شناخته می‌شود نیز هشدار داد و گفت که او ممکن است با استفاده از لابی‌گری در واشنگتن سعی در شکست مذاکرات داشته باشد.

آقای شمخانی گفت: «اگر آمریکایی‌ها اثرگذاری بی‌بی را حذف کنند، به راحتی می‌توانند به توافق برسند.»

این در حالی است که اخیرا نشانه‌هایی از احتمال فاصله‌ گرفتن دونالد ترامپ از بنیامین نتانیاهو مشاهده شده است. ان‌بی‌سی نیوز پیش‌تر به نقل از دو مقام آمریکایی، دو دیپلمات خاورمیانه‌ای و دو منبع آگاه دیگر گزارش داده بود در هفته‌های اخیر رابطه این دو رهبر به ویژه با توجه به اختلاف گسترده آن‌ها بر سر رویکردشان برای مقابله با بحران هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران و درگیری‌ها در غزه، به شدت تیره شده است.

بنابر این گزارش، رویکرد دونالد ترامپ در مقابله با جمهوری اسلامی ایران اصلی‌ترین نقطه اختلاف او با بنیامین نتانیاهو است.

مطالب مرتبط

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

خبرگزاری فرانسه: دو فرانسوی زندانی در ایران به «جاسوسی برای موساد» متهم شده‌اند

جمهوری اسلامی دو شهروند فرانسوی زندانی را به "جاسوسی برای موساد" متهم کرد. سسیل کوهلر و ژاک پاریس به "توطئه برای براندازی نظام" و "فساد فی‌الارض" نیز متهم شده‌اند. این اتهامات می‌تواند مجازات اعدام در پی داشته باشد

تعداد کشته‌شدگان حملات ۱۲ روزه اسرائیل به ایران به ۹۳۵ نفر رسید

تصاویر ماهواره‌ای جدید از تاسیسات هسته‌ای «فردو» نشان‌دهنده تداوم فعالیت‌ها پیرامون دهانه‌های تهویه و سوراخ‌های ایجاد شده در جریان حملات هوایی آمریکا را نشان می‌دهند

مطالب پربازدید

مقاله