موضع متفاوت حسن روحانی در مورد بحران سوریه

سوریه اسیر جنگ داخلی است!

حسن روحانی در گفت و گوی زنده تلویزیونی خود درباره موضوع سوریه و خاورمیانه  به نکته مهمی اشاره کرد که به نظر می رسد دیدگاه دولت را در مورد بحران سوریه تبیین می کند.

وی در این زمینه گفت: منطقه خاورمیانه همواره حساس بوده و هم اکنون حساس تر است. منطقه هم اکنون با دو مشکلی که دشمنان آفریدند رو به رو است که یکی از آنها اختلافات قومی و یکی دیگر تروریسم است.

به گزارش خبر آنلاین روحانی با اشاره به اهمیت سوریه برای منطقه گفت: در سوریه امروز شرایط به جنگ داخلی تبدیل شده است. در آنجا مشکل داخلی و مداخله گری خارجی می بینیم و مخصوصا بهانه اخیری که آمریکایی ها و حامیان آن شروع کرده​اند. آنها به بهانه استفاده از سلاح شیمیایی می خواستند مداخله کنند و ایران در این زمینه بسیار فعال بود. علاوه بر مذاکرات بنده، وزیر امور خارجه با بیش از 35 وزیر امور خارجه درباره سوریه گفت و گو کرد.

تاکید بر وقوع جنگ داخلی در شرایطی است که به اعتقاد  حاکمیت سوریه اسیر یک توطئه محض خارجی است.

وی گفت: امیدواریم این تلاش ها کم کم به ثمر بنشیند و امید ما این است که جنگی آغاز نشود. اگر موفق بشویم سوریه را از جنگ دور کنیم گام موفقی برای منطقه برداشته ایم.

رئیس جمهوری با بیان این که هر ابتکاری که در برای جلوگیری از جنگ باشد را حمایت می کنیم، گفت: ما با سلاح شیمیایی کلا مخالف هستیم. نظر ما این است که کل منطقه عاری از سلاح شیمیایی باشد. اگر جنگی آغاز شود ما این جنگ را در این منطقه بسیار خطرناک می بینیم و اول هم دامن کسانی را فرا می گیرد که شروع کننده جنگ هستند. البته ما حمایت های نوع دوستانه خودمان را به مردم سوریه انجام خواهیم داد.

تاکید بر حمایت های بشردوستانه در شرایطی صورت گرفته که دولت روحانی تلاش کرده از هر گونه اظهار نظر تنش زا در مورد سوریه خودداری کند.

وی پیش از این نیز بر کمک های دارویی و غذایی تاکید کرده بود.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله