دولت ترکیه اعلام کرد:

سرازیر شدن موج جدید پناه‌جویان سوری به ترکیه

همزمان با هشدار بان کی‌مون، دبیرکل سازمان ملل متحد، نسبت به شدت یافتن بحران در سوریه، مقامات مرزی ترکیه اعلام کرده‌اند که از روز چهارشنبه گذشته تاکنون، بیش از دو هزار و ۳۰۰ نفر از مردم سوریه به خاک ترکیه پناه برده‌اند.

 پیش از این، بیشترین تعداد ورود پناهجویان سوری به خاک ترکیه در مدت فقط یک روز، در ماه مارس ثبت شده بود. در آن زمان، بیش از یک هزار نفر پناهجو وارد ترکیه شدند، ولی داده‌های اخیر مقامات رسمی ترکیه نشان می‌دهد که تعداد پناهجویانی که از خشونت‌های اخیر در سوریه گریخته‌اند، در دو روز گذشته، به رکورد جدیدی رسیده است.

به گزارش بی‌بی‌سی، سازمان ملل متحد از دولت سوریه خواسته است تا «هرچه سریع‌تر» آتش‌بس مورد توافق خود را اجرایی کند.

با این حال، مخالفان دولت اعلام کرده‌اند که نیروهای ارتش سوریه به یکی از مناطق حومه‌ای شهر دمشق، پایتخت سوریه، حمله کرده‌اند.

گزارش شده است که روز پنجشنبه، ۱۷ فروردین، صدای انفجار و تیراندازی در منطقه دوما در حومه دمشق به گوش می‌رسید. مخالفان دولت گفته‌اند که این حمله‌ها نشانگر تشدید خشونت‌ها از سوی دولت سوریه است.

بشار اسد، رئیس جمهور سوریه با اجرای طرح صلح پیشنهادی کوفی عنان، فرستاده ویژه مشترک سازمان ملل متحد و اتحادیه عرب در امور سوریه، موافقت کرده است.

در چارچوب این طرح صلح، روز دهم آوریل امسال، به عنوان ضرب‌الاجل برای برقراری آتش‌بس در سوریه تعیین شده است.

ولی تاکنون نشانه‌های کمی از علاقه بشار اسد به تبعیت از مفاد طرح صلح وجود داشته است. مخالفان آقای اسد می‌گویند که او به دنبال کسب زمان برای در اختیار گرفتن کنترل اوضاعاست.

گروهی از نمایندگان سازمان ملل متحد نیز به دمشق رفته‌اند تا امکان اعزام ناظران صلح این سازمان به سوریه را بررسی کنند.

مناطق جنگی

سازمان ملل متحد اعلام کرده است که از زمان آغاز اعتراضات ضددولتی در سوریه از بیش از یک سال پیش تاکنون نزدیک به ۹ هزار نفر کشته شده‌اند.

گفته شده است که در این مدت، بیش از ۴۲ هزار نفر از مردم سوریه نیز از این کشور گریخته‌اند.

رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه، روز پنجشنبه، پنجم آوریل، گفت که برای اجرای طرح صلح، به بشار اسد اعتمادی ندارد. او گفت: «او به مردم تیراندازی می‌کند، ولی تظاهر می‌کند در حال خارج کردن نیروهای ارتش (از مناطق مسکونی) است. او نیروهای ارتش را عقب نمی‌کشد، بلکه جامعه بین‌الملل را فریب می‌دهد

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله