سازمان ملل کمک رسانی در نوار غزه را متوقف کرد

 سازمان ملل مراکز پخش مواد غذایی در نوار غزه را از روز پنج‌شنبه (۴ آوریل/ ۱۵ فروردین) به طور موقت تعطیل کرد. این تصمیم در پی تظاهرات و حمله به همکاران این نهاد به خاطر کاهش کمک‌ها اتخاذ شده است.

۸۰۰ هزار فلسطینی ساکن باریکه غزه زیر پوشش کمک‌های غذایی سازمان ملل قرار دارند. با این همه، نگرانی از به خطر افتادن امنیت و سلامت همکاران این سازمان باعث شد که توزیع کمک‌ها به حالت تعلیق درآید.

به گزارش دویچه وله تظاهرات خشونت‌آمیز علیه مراکز این سازمان در منطقه که به دلیل کاهش کمک‌ها صورت گرفته علت این تصمیم اعلام شده است.

تظاهرات در اعتراض به کاهش کمک‌ها

نهاد کمک‌رسانی سازمان ملل به آوارگان فلسطینی در خاور میانه (آنروا UNRWA) اعلام کرد فعالیت‌های خود در باریکه غزه را از روز پنج‌شنبه، ۴ آوریل موقتا متوقف کرده است.

گفته می‌شود در پی کاهش بودجه‌ی سازمان ملل و کاهش کمک‌های آنرواهمکاران این نهاد در باریکه غزه هدف تعرض خشونت‌آمیز معترضان قرار گرفته‌اند.

دو سوم ساکنان غزه نیازمند دریافت کمک از مراکز پخش مواد غذایی سازمان ملل هستند. بسته شدن این مراکز می‌تواند به وخیم‌تر شدن اوضاع بحرانی مردم این منطقه منجر شود.

عدم امنیت کارکنان سازمان ملل دلیل قطع کمک‌ها به نوار غزه اعلام شده است

در روزهای گذشته تظاهرات پراکنده‌ای در واکنش به کاهش کمک‌های سازمان ملل انجام شده بود. ظاهرا حمله‌ی روز پنجشنبه معترضان به یکی از دفترهای این سازمان علت تصمیم آنروابوده است.

در خواست تضمین امنیت در غزه

رابرت ترنر، مدیر نهاد کمک‌رسانی در غزه با اشاره به وقایع اخیر می‌گوید در چنین شرایطی ممکن است چند نفر از همکاران ما و تظاهرکنندگان به شدت مجروح شوند.

او می‌گوید از عواقب ناخوشایند توقف توزیع کمک‌ها متاسف است اما مراکز سازمان ملل تا زمانی که تمام گروه‌های صاحب نفوذ در غزه امنیت همکاران این سازمان را تضمین نکنند بسته می‌ماند.

باریکه غزه تحت کنترل اسلامگرایان حماس قرار دارد. یکی از سخنگویان حماس تعرض و خشونت علیه همکاران سازمان ملل را محکوم کرده، در عین حال ابراز امیدواری می‌کند آنروادر تصمیم اخیر خود مبنی بر بستن مراکز پخش کمک‌های غذایی تجدید نظر کند.

نهاد کمک‌رسانی سازمان ملل به آوارگان فلسطینی می‌گوید با افزایش نیازمندی‌ها و کاهش بودجه، منابع مالی این نهاد برای کمک به همه‌‌ی پناهندگان و آوارگان فلسطینی کافی نیست. این نهاد در باریکه غزه چند مدرسه و درمانگاه را نیز اداره می‌کند.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله