ماکرون از همکاری فرانسه و عربستان برای میزبانی «کنفرانس تشکیل کشور فلسطین» خبر داد

ریاض و پاریس در یک برنامه مشترک برای برگزاری کنفرانس «راه‌ حل دو کشوری»

ملی مذهبی _  امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه اعلام کرد که در ژوئن ۲۰۲۵ میلادی با همکاری عربستان سعودی «کنفرانس تشکیل کشور فلسطین» برگزار خواهد شد. امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه روز سه‌شنبه ۱۳ آذر (۳ دسامبر) در جریان سفر خود به عربستان سعودی اعلام کرد پاریس و ریاض قصد دارند در ماه ژوئن ۲۰۲۵ کنفرانسی بین‌المللی برای “راه‌حل دو کشوری” اسرائیل و فلسطینی برگزار کنند. او همزمان بر لزوم تقویت فعالیت‌های دیپلماتیک برای به رسمیت شناخته شدن متقابل اسرائیل و فلسطین تاکید کرد.

آقای ماکرون که به ریاض سفر کرده، اعلام کرد که در جریان گفتگوهای روز سه‌شنبه با محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی بر سر ریاست مشترک این کنفرانس توافقاتی حاصل شده است.

ماکرون افزود: «در ماه‌های پیش‌رو، با همکاری یکدیگر، ابتکارات دیپلماتیک خود را چند برابر می‌کنیم تا دیگران را نیز به این مسیر بکشانیم.»

رئیس جمهور فرانسه در پاسخ به این سوال که آیا فرانسه کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسد، گفت که او این کار را در «زمان مناسب» و پس از اقدام متقابل دو طرف برای برسمیت شناختن یکدیگر انجام خواهد داد.

او همچنین گفت: «ما می‌خواهیم چند شریک و متحد دیگر، اعم از اروپایی و غیر اروپایی را که آماده حرکت در این مسیر هستند اما منتظر فرانسه مانده‌اند، مشارکت دهیم.»

رئیس‌ جمهوری فرانسه ابراز امیدواری کرد که این کنفرانس بتواند پاسخ‌هایی برای امنیت اسرائیل پیدا کند و این کشور را متقاعد کند که راه‌حل دو کشوری می‌تواند برای اسرائیل هم مناسب باشد.

مکرون همچنین تاکید کرد که فرانسه آمادگی دارد یک دولت فلسطینی را به رسمیت بشناسد، اما این اقدام باید “در زمان مناسب” انجام بگیرد. او اما از ذکر زمان مشخصی در این رابطه خودداری کرد و گفت، قصد دارد چندین شریک و متحد دیگر اروپایی و غیراروپایی را که آماده حرکت در این جهت هستند را نیز وارد این روند کند.

ضرورت برسمیت شناخته شدن اسرائیل

ماکرون توضیح داد که همزمان هدف دیگری را نیز دنبال می‌کند که «راه اندازی جنبشی برای به برسمیت شناخته شدن اسرائیل» است.

به گفته او، این اقدام می‌تواند به اسرائیل اطمینان‌های امنیتی لازم را بدهد و مردم را متقاعد کند که راه حل «دو-کشور» برای اسرائیل نیز بهتر است.

گمانه زنی‌ها حاکی از آن است که قبل از حملۀ ۷ اکتبر ۲۰۲۳ حماس به اسرائیل، عربستان سعودی به توافق برای عادی‌سازی روابط با اسرائیل نزدیک شده بود. اما این حمله که منجر به کشته شدن دست‌کم ۱۲۰۰ نفر و به گروگان گرفته شدن حدود ۲۵۰ نفر شد، جرقه جنگی ۱۴ ماهه را در غزه زد و تلاش‌های دیپلماتیک برای بهبود روابط میان تل‌آویو و کشورهای منطقه را بی‌نتیجه کرد.

ریاض نشان داده که همزمان با تداوم حملات اسرائیل به غزه، تمایلی به ادامه مذاکرات بر سر عادی‌سازی روابط ندارد. این کشور موضع خود را در ماه‌های اخیر سخت‌تر کرده و اعلام کرده است که اسرائیل را بدون تشکیل یک کشور مستقل فلسطینی به رسمیت نمی‌شناسد.

مجمع عمومی سازمان ملل خواهان تشکیل یک کشور فلسطینی شد

مجمع عمومی سازمان ملل  هم روز سه‌شنبه ۱۳ آذر (۳ دسامبر) با تصویب قطعنامه‌ای از اسرائیل خواست با عقب‌نشینی از “سرزمین‌های اشغالی” از تشکیل یک کشور فلسطینی حمایت کند.

قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل با رای موافق ۱۵۷ کشور تصویب شد. هفت کشور از جمله آمریکا و اسرائیل به این قطعنامه رای منفی و هفت کشور دیگر نیز رای ممتنع دادند.

مجمع عمومی در این قطعنامه حمایت قاطع خود را از “راه‌حل دو کشوری اسرائیل و فلسطینی” مطابق با قوانین بین‌المللی اعلام کرد.

طبق این قطعنامه مردم دو کشور باید “در صلح و امنیت در کنار یکدیگر و در مرزهای شناخته‌شده، پیش از سال ۱۹۶۷” زندگی کنند.

این مجمع همچنین خواستار برگزاری یک نشست بین‌المللی در ژوئن ۲۰۲۵ در نیویورک شد. ریاست این نشست بین‌المللی را فرانسه و عربستان سعودی به‌طور مشترک برعهده خواهند گرفت.

هدف از این نشست احیای تلاش‌های دیپلماتیک برای تحقق راه‌حل دو کشوری است. علاوه بر این، مجمع خواستار احراز حقوق مردم فلسطینی، به ویژه “حق تعیین سرنوشت” و “حق داشتن یک دولت مستقل فلسطینی” شد.

قطعنامه مجمع عمومی به حکم‌ اخیر دیوان بین‌المللی دادگستری لاهه نیز اشاره کرده و از اسرائیل خواسته است که هرچه سریع‌تر به “حضور غیرقانونی خود در سرزمین‌های اشغالی فلسطینی‌ها” پایان دهد و تمامی فعالیت‌های شهرک‌سازی جدید را متوقف کند.

ریاض منصور، نماینده تشکیلات خودگردان فلسطینی در سازمان ملل ضمن تاکید بر اهمیت قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل گفت که “مسئله فلسطین” از زمان تاسیس سازمان ملل در دستور کار این سازمان بوده و همچنان “مهم‌ترین آزمون” برای اعتبار و اقتدار آن و نظم بین‌المللی مبتنی بر قوانین است.

مطالب مرتبط

تا روز هفتم جنگ، ۱۶ درصد موشک‌های ایران از سامانه‌های پدافند عبور کردند

اگرچه خسارات وارده به مناطق مسکونی در جریان حملات موشکی ایران، در اسرائيل آزادانه گزارش می‌شود، اما، زمزمه‌هایی در درون این کشور درباره اصابت موشک‌ها به اهداف نظامی شنیده می‌شود

علی خامنه‌ای در سومین پیام تصویری خود ۲۳ بار از واژه ایران و 7 بار از واژه جمهوری اسلامی استفاده کرد

رهبر جمهوری اسلامی پس از چند هفته غیبت در جریان جنگ ایران و اسرائیل، در مراسم عزاداری شب عاشورا در حسینیه بیت رهبری ظاهر شد. او از مداح خواست تا نوحه "ای ایران" را که بر اساس ترانه مشهور محمد نوری ساخته شده، اجرا کند

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

مطالب پربازدید

مقاله