تهران: برای توقیف نفتکش شورون حکم قضایی داریم

رویارویی ایران و آمریکا در دریای عمان

ملی مذهبی _ ایران روز پنج‌شنبه اعلام کرد که برای توقیف یک نفتکش در آب‌های خلیج فارس حکم قضایی داشته است؛ اشاره به یکی از دو شناوری که نیروی دریایی آمریکا روز گذشته اعلام کرده بود مانع از توقیف آن‌ها توسط ایران شده است.

در پی اعلام نیروی دریایی آمریکا مبنی تلاش ناکام ایران برای توقیف دو نفتکش در آب‌های بین‌المللی دریای عمان؛ مرکز جستجو و نجات دریانوردی استان هرمزگان روز پنجشنبه به خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد که نفتکش ریچموند وویجر با پرچم باهاما با یک کشتی ایرانی برخورد کرده و نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران برای توقیف آن حکم قضایی داشته است.

نیروی دریایی ایالات متحده روز گذشته در بیانیه‌ای آورده بود که در پاسخ به تماس اضطراری کشتی ریچموند وویجر در آب‌های بین‌المللی عمان، ناوشکن موشک‌انداز «یو.اس.اس. مک‌فال» را به محل اعزام کرده است. در این بیانیه آمده است که مقامات ایرانی از این نفتکش خواسته‌ بودند تا متوقف شود و در نهایت به سمت آن تیراندازی کرده‌اند، تا این که با ورود مک‌فال، کشتی نیروی دریایی ایران از محل فاصله می‌گیرد.

بنا بر اعلام مرکز جستجو و نجات دریانوردی استان هرمزگان، برخورد کشتی ریچموند وویجر با یک کشتی ایرانی دارای هفت خدمه، منجر به زخمی شدن پنج نفر و آبگرفتگی در کشتی شده است؛ حال آنکه «نفتکش ریچموند وویجر پس از این تصادم، بدون توجه به قوانین و مقرارت بین المللی دریایی و سانحه، به راه خود ادامه داد.»

بر این اساس، مالک شناور ایرانی در ساعات اولیه تصادم با مراجعه به مراجع قضائی استان هرمزگان توقیف فوری نفتکش متخلف را درخواست می‌کند. در نتیجه «پس از صدور حکم قضائی، توقیف نفتکش متخلف به نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران به عنوان ضابط قضائی در دستور کار قرار گرفت.»

شرکت نفتی شورون که مدیریت کشتی ریچموند وویجر را بر عهده دارد، گفت که خدمه آن سالم هستند و کشتی به طور عادی در حال ادامه‌دادن به فعالیت خود است.

نیروی دریایی ایالات متحده ساعاتی قبل از تماس نفت‌کش «ریچموند وویجر»، در حادثه مشابهی مربوط به نفتکش TRF Moss با پرچم جزایر مارشال در نزدیکی همان منطقه نیز وارد عمل شده بود.

فرماندهان نیروی دریایی آمریکا، بریتانیا و فرانسه مستقر در خاورمیانه در ماه مه میلادی گذشته با یک ناو آمریکایی از تنگه هرمز عبور کردند تا نشانه‌ای از رویکرد یکپارچه آن‌ها برای باز نگه داشتن این آبره مهم پس از توقیف دو نفتکش از سوی ایران باشد.

پیش‌تر نیروی دریایی آمریکا اعلام کرده بود که ایران در دو سال گذشته دست‌کم پنج کشتی تجاری را توقیف کرده و برای چندین کشتی دیگر ایجاد مزاحمت کرده است که البته بسیاری از آن‌ها در داخل و اطراف تنگه هرمز رخ داده است.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله