روسیه از صدور بیانیه شدیداللحن شورای امنیت علیه سوریه جلوگیری کرد

روسیه دیروز بیانیه‌ای که حمله سوریه به خاک ترکیه را با لحنی تند محکوم می‌کرد نپذیرفت و خواستار متعادل‌تر شدن متن آن شد.

به گزارش فارس به نقل از خبرگزاری رویترز، روسیه، دیروز از تصویب پیش‌نویس یک بیانیه که با الفاظی تند حمله سوریه به یک شهر ترکیه را محکوم می‌کرد، جلوگیری کرده و پیشنهاد داد متن این بیانیه متعادل‌تر شود.

روسیه در بیانیه مورد پیشنهاد خود خواسته است طرفین کنترل خود بر مرزها را افزایش دهند و از درگیری‌های نظامی خودداری کنند.

در بیانیه روسیه که نسخه‌ای از آن در اختیار خبرگزاری رویترز قرار گرفته آمده است: «اعضای شورای امنیت سازمان ملل از طرفین می‌خواهند کنترل خود را افزایش داده و از درگیری‌های نظامی که می‌تواند اوضاع را در مرزهای مشترک سوریه و ترکیه وخیم‌تر کند، اجتناب ورزند».

این بیانیه غیر الزام‌آور، در صورت تصویب، از این دو کشور همسایه می‌خواهد «تنش‌ها را کاهش دهند و راهی مسالمت‌آمیز برای حل بحران موجود در سوریه پیش بگیرند».

در بیانیه پیشنهادی روسیه، همچنین از دولت سوریه خواسته شده است درباره این حمله به خاک ترکیه تحقیق کند.

یک دیپلمات غربی گفت آمریکا نیز در لحن متن اصلی این بیانیه که آذربایجان آن را پیشنهاد داده است تغییراتی اعمال کرده تا آن را «شدید‌اللحن‌تر» کند.

در پیش‌نویس اصلی این بیانیه که به تمامی 15 کشور عضو شورای امنیت تقدیم شده بود، حادثه روز چهارشنبه که خاک ترکیه هدف حملات خمپاره‌ای سوریه قرار گرفته بود «با شدیدترین لحن» محکوم شده بود.

روسیه در بیانیه پیشنهادی خود از لحن شدید این بیانیه کاسته و دو طرف را به حفظ آرامش دعوت کرده است.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله