آبرام پالی در ملاقات با فرزندان جمشید شارمهد

دیدار معاون نماینده ویژه آمریکا با خانواده جمشید شارمهد

ملی مذهبی _  آبرام پالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران با خانواده جمشید شارمهد، شهروند ایرانی-آلمانی که توسط جمهوری اسلامی به اعدام محکوم شده، دیدار کرد.آبرام پالی، معاون نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران روز جمعه ۳ شهریور (۲۵ اوت) عکسی از خود با غزاله و شایان فرزندان جمشید شارمهد در شبکه اجتماعی “ایکس” (توییتر سابق) منتشر کرد.پالی نوشت: «من امروز از فرصت دیدار با خانواده جمشید شارمهد استقبال کردم. او هرگز نباید در ایران بازداشت می‌شد و ما امیدواریم روزی را ببینیم که او دوباره در کنار عزیزانش است.»

آقای پالی پس از ملاقات با شایان و غزاله شارمهد ابراز امیدواری کرد که روزی پدرشان جمشید شارمهد بار دیگر بتواند در کنار عزیزانش حاضر شود. 

نماینده ویژه آمریکا در امور ایران همچنین ضمن استقبال از دیدار با خانواده جمشید شارمهد تاکید کرد که او هرگز نباید بازداشت می‌شد. 

آقای شارمهد که شهروند ایرانی-آلمانی است در سال ۲۰۲۰ میلادی به صورتی نامشخص از سوی نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در یکی از کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس دستگیر و به ایران منتقل شد. قوه قضائيه جمهوری اسلامی برای این فعال سیاسی حکم اعدام صادر کرده است. 

جمهوری اسلامی می‌گوید آقای شارمهد که سالهاست در آمریکا سکونت دارد، رهبری گروه «تندر» را برعهده دارد که چندین انفجار مرگبار را در شهرهای مختلف ایران عملیاتی کرده است. 

سال گذشته پس از برگزاری دادگاه، جمهوری اسلامی او را به فساد فی‌الارض متهم و درنهایت حکم اعدام برای این مرد ۶۸ ساله صادر کرد. این حکم در اردیبهشت ماه توسط دیوان عالی ایران تایید شد؛ حکمی که با اعتراض مقام‌های اتحادیه اروپا و ایالات متحده رو به رو شده است. 

غزاله شارمهد دختر جمشید شارمهد که برای آزادی پدرش فعالیت می‌کند در پاسخ به این پست نوشت به آقای پالی گفته است که نیاز به “اقدام و عمل” است و پدرش باید بخشی از هرگونه توافقی برای آزادی شهروندان آمریکایی باشد.

غزاله شارمهد در ادامه تاکید کرد که آنها همچنان به دولت بایدن فشار خواهند آورد تا با همه خانواده‌های گروگان گرفته شده همکاری و یا اینکه مذاکره با “آدم ربایان پدرش” را متوقف کند.

شارمهد که ۶۷ سال دارد پیش از این در مرداد سال ۱۳۹۹ (۲۰۲۰ میلادی) توسط نیروهای جمهوری اسلامی از امارات متحده عربی ربوده و به ایران منتقل شده بود.

دادگستری کل استان تهران بعدا اعلام کرد شارمهد به اعدام محکوم شده است. او از جمله به “افساد فی‌الارض از طریق طراحی و هدایت اقدامات تروریستی” متهم شده است.

ربوده شدن یک شهروند آلمانی-ایرانی که سالها در آمریکا نیز اقامت داشته ابعاد بین‌المللی پیدا کرد و در جامعه آلمان و همچنین میان سیاستمداران این کشور واکنش‌های تندی را برانگیخت. 

آنالنا بربوک وزیر خارجه آلمان گفته است ایران دسترسی کنسولی همچنین دسترسی به جلسات محاکمه را رد می‌کند. وزیر خارجه آلمان جمهوری اسلامی را تهدید کرد که صدور حکم اعدام برای شارمهد “واکنشی آشکار” به دنبال خواهد داشت.

بربوک گفت شارمهد از محاکمه عادلانه برخوردار نبوده و خواستار رفع نواقص حکم در دیوان عالی و تصحیح و لغو آن شد.

فریدریش مرتس، رهبر حزب دمکرات مسیحی آلمان که کفالت سیاسی شارمهد را برعهده گرفته تاکید کرده است که “محاکمه شارمهد یک محاکمه نمایشی سیاسی” بوده است. او از حکومت ایران خواسته تا این تبعه ۶۸ ساله آلمان را آزاد کند و اجازه خروج او را بدهد. رهبر حزب دمکرات مسیحی آلمان همچنین نوشت که او انتظار دارد دولت این کشور “به طور قابل توجهی تلاش‌های خود را برای آزادی جمشید شارمهد افزایش دهد”.

جمشید شارمهد، اخیرا در پیامی به اولاف شولتس، صدراعظم آلمان خواست پس از ۱۰۰۰ روز زندان و انفرادی برای آزادی‌اش کاری انجام دهد.

جمشید شارمهد متهم به”هدایت و رهبری گروه تندر” شده که جمهوری اسلامی آن را “شاخه مسلحانه انجمن پادشاهی ایران” می‌نامد. او در دادگاه همچنین متهم شده که قصد انجام “۲۳ اقدام تروریستی” را داشته که “موفق به انجام پنج مورد آن شده است.”

خانواده شارمهد این اتهامات را رد کرده و گفته‌اند، او فقط سخنگوی گروه تندر بود و هیچ ربطی به حملات در داخل ایران نداشت.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله