سخنگوی وزارت خارجه امریکا خطاب به احمدی نژاد:

دو صد گفته چون نیم کردار نیست!

وزارت خارجه آمریکا دولت ایران را تضاد در حرف و عمل متهم کرد و گفت آقای احمدی نژاد به جای حرف های شاعرانه و حکیمانه “به تعهدات خود در قبال حقوق بشر مردم و نگرانی های جامعه بین المللی از برنامه هسته ایش بپردازد.”

محمود احمدی نژاد در آخرین و هشتمین حضور خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد بیشتر به نصیحت جهان پرداخت و با اسفناک خواندن وضعیت دنیا خواستار تغییر همه سازوکارهای جهانی شد.

رییس دولت ایران با این حال هیچ اشاره ای به مسائل و مشکلات ایران و یا انتقادهای مطرح در خصوص برنامه هسته ای این کشور نکرد و درباره بحران سوریه نیز سکوت پیشه کرد.

آقای احمدی‌نژاد با استفاده از تعابیری شاعرانه اشاره‌هایی آخرالزمانی به وضعیت مطلوب جهان کرد و نقدهایی کلی درباره مشکلات جهانی بیان کرد.

آلن ایر سخنگوی فارسی زبان وزارت خارجه آمریکا گفت: ” تضاد بین گفته های دولت ایران و کردارش بسیار است و آقای احمدی نژاد که شعر سعدی را می خواند و می گوید بنی آدم اعضای یکدیگرند این را هم بداند که : زگوش پنبه برون آر و داد خلق بده” را هم همان سعدی گفته است.”

آقای ایر گفت در طول هشت سال رییس جمهوری ایران برای سخنرانی به مجمع عمومی سازمان ملل متحد آمده ” پاسخگو نبودن دولت ایران به شهروندانش در قبال حقوق بشر باعث بدتر شدن وضع داخلی ایران شده است و این پاسخگو نبودن به جامعه جهانی در قبال برنامه هسته ای این کشور به انزوای بیشتر در جهان انجامیده است.”

محمود احمدی نژاد در این سخنرانی گفته‌های پیشین خود را درباره اشغال عراق و افغانستان به دست آمریکا و متحدانش، اصلاح مدیریت جهانی، مساله فلسطینی‌ها و اسرائیل و هولوکاست تکرار کرد اما لحن او نسبتا آرام و متفاوت با سخنرانی‌های پیشین او بود.

با این همه سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: “دوصد گفته چون نیم کردار نیست. حرف از هم اندیشی و اخلاق خوب است به شرطی که به آن عمل شود.” آلن ایر دولت ایران را به عمل در جهت حرف ها و تعهدات خود فراخواند.

مذاکره، آری یا نه؟

محمود احمدی نژاد در کنفرانسی خبری که پس از سخنرانیش در سازمان ملل برگزار شد در گفتگو با خبرنگاران گفت علیرغم اینکه واشنگتن با تحریم های خود در پی “انتقام از مردم ایران” است، تهران آماده مذاکره با آمریکاست.

احمدی نژاد گفت ایران از حمله علیه تاسیسات اتمی این کشور هراسی ندارد و می تواند چنین حملاتی را “خنثی” کند.

رییس جمهوری ایران پیشتر در یک جلسه سازمان ملل متحد حکومت اسراییل را “حکومتی تقلبی” خوانده بود که باعث ترک اعتراض آمیز جلسه توسط سفیر اسراییل در این سازمان شد.

با اینکه در طول سخنرانی آقای احمدی نژاد از چنین عبارتی استفاده نشد آمریکا و اسراییل از ابتدا در جمع شنوندگان حرف های رییس جمهوری ایران حاضر نشدند.

آلن ایر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا به بی بی سی فارسی گفت دلیل این کار تمام “اظهارات توهین آمیز” رییس جمهوری ایران در چند روز گذشته بوده است.”

ادامه تحریم ها

دیوید کامرون نخست وزیر بریتانیا در مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفت این سازمان باید برای متوقف کردن برنامه هسته ای ایران به تهران فشار وارد کند.

آقای کامرون گفت: “ایران تا زمانی که دست از بلندپروازی های هسته ایش بردارد با تحریم های تمام عیار و بازرسی های جدی همین سازمان ملل متحد روبرو خواهد بود.”

میت رامنی نامزد جمهوری خواهان در انتخابات ریاست جمهوری نیز به سخنرانی رییس جمهوری ایران واکنش نشان داده و گفته “سخنرانی محمود احمدی نژاد به جهان نشان داد چرا ایران نباید هرگز به توانایی ساخت سلاح هسته ای دست پیدا کند.”

رامنی که منتقد سیاست رییس جمهوری آمریکا در قبال ایران است گفت “تهدیدهای محمود احمدی نژاد در محو اسراییل از نقشه جهان و نفرتی که از جهان آزاد می پراکند تنها به فهرست بلند موضع گیری های آزاردهنده او افزوده است.”

میت رامنی افزود: “آمریکا باید با قاطعیت رهبری در این موضوع را به دست بگیرد و مطمئن شود که حکومت ایران هرگز به ابزاری برای عملی کردن طرحش جهت نسل کشی دست پیدا نمی کند.”

مطالب مرتبط

تا روز هفتم جنگ، ۱۶ درصد موشک‌های ایران از سامانه‌های پدافند عبور کردند

اگرچه خسارات وارده به مناطق مسکونی در جریان حملات موشکی ایران، در اسرائيل آزادانه گزارش می‌شود، اما، زمزمه‌هایی در درون این کشور درباره اصابت موشک‌ها به اهداف نظامی شنیده می‌شود

علی خامنه‌ای در سومین پیام تصویری خود ۲۳ بار از واژه ایران و 7 بار از واژه جمهوری اسلامی استفاده کرد

رهبر جمهوری اسلامی پس از چند هفته غیبت در جریان جنگ ایران و اسرائیل، در مراسم عزاداری شب عاشورا در حسینیه بیت رهبری ظاهر شد. او از مداح خواست تا نوحه "ای ایران" را که بر اساس ترانه مشهور محمد نوری ساخته شده، اجرا کند

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

مطالب پربازدید

مقاله