شیرین عبادی در نامه‌ای به رییس نهاد زنان سازمان ملل:

دولت وظیفه دارد امکان تماشای مسابقات ورزشی را برای زنان فراهم سازد

شیرین عبادی، رییس کانون مدافعان حقوق بشر در نامه‌ای به فومزیل مامبو- گوکا، رئیس نهاد زنان سازمان ملل متحد از تشدید برخوردها با فعالان زناز جمله بازداشت‌ها و صدور احکام سنگین قضایی و ممانعت از ورود زنان به ورزشگاه‌ها سخن گفت.

خانم عبادی در نامه خود با توجه به قطع نامه‌های مورخ 17 نوامبر 2009 و 27 نوامبر 2013 مجمع عمومی سازمان ملل متحد که حکومت ها را مکلف به حمایت از مدافعان حقوق بشر و زنان مدافع حقوق بشر کرده است، از رئیس نهاد زنان سازمان ملل متحد خواست تا از نماینده دولت ایران بخواهد که گزارش کاملی از وضعیت حقوقی پرونده زنانی که هم اکنون در زندان هستند تهیه و ارائه نماید تا بر آن اساس پای بندی و تعهد دولت ایران به حمایت از زنان مدافع حقوق بشر مورد ارزیابی قرار گیرد.

رونوشت نامه خانم عبادی به خانم فومزیل مامبو- گوکا برای کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، احمد شهید- گزارشگر ویژه حقوق بشر در ایران-، گزارشگر ویژه استقلال قضات و وکلا، سازمان عفو بین الملل، فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر و سازمان دیده بان حقوق بشر ارسال شده است.

به گزارش سایت کانون مدافعان حقوق بشر، متن نامه خانم عبادی به خانم فومزیل مامبو- گوکا به شرح زیر است:

رئیس محترم نهاد زنان سازمان ملل متحد

سرکار خانم فومزیل مامبو- گوکا

پس از قبول عضویت دولت جمهوری اسلامی ایران در آن نهاد، انتظار می رفت که در نگرش حکومت به «حقوق زن» و شیوه برخوردش با فعالین این رشته اصلاحاتی به عمل آید. اما متاسفانه این انتظار برآورده نشده است. نه تنها قوانین تبعیض آمیز به بهانه نسبیت فرهنگی تغییر نکرده اند، بلکه اخیرا با فعالین حقوق زن با شدت بیشتری برخورد شده و شاهد حبس های طولانی مدت برای زنانی هستیم که خواهان برابری حقوق انسان ها هستند، از جمله می توان به صدور حکم 12 سال حبس برای آتنا فرقدانی، هنرمند جوانی که در عرصه حقوق کودک و زن فعالیت می کند، اشاره کرد. وکیل وی که جهت مشورت برای تنظیم لایحه اعتراضی در زندان به ملاقات وی رفته بود، به بهانه واهی دستگیر شد.

همچنین مینو مرتاضی لنگرودی که از فعالین شناخته شده حقوق زن و عضو کمپین مادران صلح است، به شش سال حبس محکوم شده است. نرگس محمدی، فعال شناخته شده حقوق زن و نائب رئیس کانون مدافعان حقوق بشر که پیشتر به شش سال حبس محکوم شده بود و هم اینک در زندان است، با پرونده دیگر و اتهام جدیدی مواجه شده که در ماه آینده برای شرکت در دادرسی به دادگاه احضار شده است.

تعداد فعالین حقوق زن که هم اینک در زندان بسر می برند بیش از پنجاه نفر است که هرکدام با اتهامات واهی چون، اقدام علیه امنیت ملی، تشویش اذهان عمومی و شرکت در تجمعات غیرقانونی مواجه و روانه زندان شده اند.

با توجه به قطع نامه های مورخ 17 نوامبر 2009 و 27 نوامبر 2013 مجمع عمومی سازمان ملل متحد که حکومت ها را مکلف به حمایت از مدافعان حقوق بشر و زنان مدافع حقوق بشر می نماید، از نماینده دولت ایران بخواهید که گزارش کاملی از وضعیت حقوقی پرونده زنانی که هم اکنون در زندان هستند (لیست آنها به ضمیمه ارسال می گردد)، تهیه و ارائه نماید تا بر آن اساس پای بندی و تعهد دولت ایران به حمایت از زنان مدافع حقوق بشر مورد ارزیابی قرار گیرد.

همچنین به اطلاع می رساند که زنان به ویژه دختران جوان ایرانی سالها برای حضور در استادیوم های ورزشی و تماشای مسابقات تلاش کرده اند. کمپینی نیز در این ارتباط شکل گرفته است که متاسفانه با برخی از فعالین این کمپین هم برخورد شده است؛ از جمله می توان غنچه قوامی زن جوانی که به همین علت چند ماه در زندان بوده را نام برد.

اخیرا خانم مولاوردی معاون ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده اعلام کرده است که مجوز ورود زنان به سالن های والیبال صادر شده است. اما عده ای از بنیادگرایان با صدور اعلامیه های متعدد هشدار داده اند که با هر زنی که به ورزشگاه برود برخورد فیزیکی خواهد شد.

مسابقات لیگ جهانی والیبال از روز 29 خرداد ماه در سالن ده هزار نفری آزادی در شهر تهران، برگزار خواهد شد و ممکن است تعدادی از زنان مایل به حضور در سالن و تماشای مسابقات باشند که در این صورت مسئولیت حفظ جان و آزادی زنانی که قصد تماشای مسابقات را دارند بر عهده حکومت است. بدیهی است دولتی که به عضویت نهاد زنان سازمان ملل متحد درآمده است نمی تواند به بهانه های واهی زنان را از دیدن مسابقات ورزشی محروم سازد و وظیفه دارد امکان حضور و تماشای نه فقط مسابقات والیبال، بلکه تمامی مسابقات ورزشی را، برای زنان فراهم سازد.

شیرین عبادی

رئیس کانون مدافعان حقوق بشر

برنده جایزه صلح سال 2003

رونوشت :

کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد

دکتر احمد شهید؛ گزارشگر ویژه حقوق بشر در ایران

گزارشگر ویژه خشونت علیه زنان

گزارشگر ویژه استقلال قضات و وکلا

سازمان عفو بین الملل

فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر

سازمان دیده بان حقوق بشر

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله