به رغم واردات بی رویه کالاهای هندی

دهلی نو واردات نفت از ایران را 11 درصد کاهش داد

یکی از معاونان وزارت نفت هند گفته است که این کشور در سال مالی جاری (۲۰۱۲/۱۳) واردات نفت خام خود از ایران را یازده درصد کاهش خواهد داد.

به این ترتیب کل واردات نفت هند از ایران ۱۵.۵ میلیون تن در سال یا به طور متوسط ۳۱۰،۰۰۰ بشکه در روز خواهد بود.

به گزارش  بی بی سی به نقل از رویترز، هند در سال مالی گذشته ۱۷.۴۴ میلیون تن نفت از ایران وارد کرده بود که این میزان هم ۵.۷ درصد کمتر از سال پیش از آن بوده است. این کاهش واردات در حالی صورت می گیرد که ایران کالاهای هندی را در مقادیر وسیع وارد کشور می کند.

ژاپن نیز با کاهش شدید واردات نفت از ایران (به میزان ۱۵ تا ۲۲ درصد)، توانسته است خود را از تحریمهای آمریکا معاف کند.

اتحادیه اروپا هم تحریمهای جداگانه ای بر واردات نفت از ایران اعمال کرده است.

دولت آمریکا از کشورهای ثالث خواسته که از ایران نفت نخرند و تهدید کرده است که در صورت ادامه روند فعلی واردات نفت خام از ایران، آنها را نیز تحت تحریم قرار دهد.

با این حال مقامات ایرانی می گویند که تلاشهای غرب برای تحریم صادرات نفت ایران بلا اثر بوده است.

آمریکا می خواهد که متحدانش را به کاهش واردات نفت از ایران تشویق کند تا از این طریق و با اعمال فشار سیاسی و اقتصادی، ایران را به تعلیق برنامه اتمی اش وادار کند.

آمریکا، ایران را به تلاش برای تولید سلاح هسته ای متهم می کند، اما ایران می گوید که برنامه هسته ای آن کشور صرفا در راستای تولید برق و رادیوایزوتوپهای دارویی مورد نیاز آن کشور است.

آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز با این که نزدیک به ده سال است در چهارچوب معاهده عدم تکثیر سلاحهای اتمی از مراکز هسته ای ایران بازدیدهای منظم به عمل می آورد، هنوز مستنداتی دال بر انحراف برنامه هسته ای ایران به سوی تولید سلاح اتمی دست نیافته است.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله