نماینده سابق مجلس: تکلیف ۳۰میلیارد دلار بدهی سوریه به ایران چه می‌شود

دمشق در محاصره؛ عراقچی اما می‌گوید هنوز برای تصمیم‌گیری درباره سوریه زود است

ملی مذهبی _ به نظر می رسد که دیگر نیروهای مسلح مخالف بشار اسد وارد حومه دمشق، پایتخت سوریه شده‌اند، عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران گفته هنوز برای تصمیم‌گیری درباره سوریه زود است. عباس عراقچی شنبه ۱۷ آذر پس از دیدار با وزیران امور خارجه روسیه و ترکیه و همچنین امیر قطر در دوحه گفت: «الان در مرحله‌ای هستیم که همه در حال تبادل نظر و رایزنی هستند و برای تصمیم‌گیری زود است.»

عراقچی با اعلام آن که «قرار شد دولت سوریه و گروه‌های معارض مشروع گفتگوهای سیاسی» را آغاز کنند، گفت هر سه کشور بر پایان درگیری‌ها و «حفظ تمامیت ارضی و حاکمیت ملی سوریه» تاکید کردند و روسیه نیز مشورت‌هایی با دولت سوریه خواهد داشت.عراقچی همچنین گفت که ممکن است شنبه نشست دیگری با دیگر وزیران امور خارجه شرکت کننده در نشست «دوحه فروم» برگزار شود. این اظهارات در حالی که مطرح شده که پیشروی مخالفان مسلح بشار اسد از جبهه‌های شمال و جنوب سوریه به سرعت ادامه دارد و شورشیان مخالف بشار اسد روز شنبه ۱۷ آذر به دنبال تسخیر چند شهر مجاور دمشق، از آغاز محاصره پایتخت سوریه خبر داده‌اند. حسن عبدالغنی، یکی از فرماندهان شورشیان از ائتلاف تحت رهبری اسلام‌گرایان «هیات تحریر الشام» که از هفته گذشته حملات خود از شمال غرب سوریه به دمشق را آغاز کردند نیز گفت «اکنون کمتر از ۱۰ کیلومتر با دروازه جنوبی دمشق فاصله داریم.» ویدیوهایی نیز در شبکه‌های اجتماعی منتشرشده که نشان می‌دهد مخالفان مجسمه حافظ اسد،‌ پدر بشار اسد را در منطقه جرمانا در حومه دمشق، پایتخت سوریه سرنگون می‌کنند.

بهرام پارسایی، نماینده سابق مجلس ایران میزان بدهی دولت سوریه به ایران را دست‌کم ۳۰ میلیارد دلار اعلام کرد و خواهان تعیین تکلیف این بدهی شد.

آقای پارسایی، روز شنبه ۱۷ آذر در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «تا زمانی که مجلس بودم بدهی سوریه بشار اسد به ایران ۳۰میلیارد دلار بود که بر خلاف اصل هشتادم قانون اساسی به تصویب مجلس نرسیده بود.»

این نماینده سابق مجلس میزان بدهی سوریه به ایران را با دلار ۷۰ هزارتومانی معادل دو هزار تریلیون تومان اعلام کرد و پرسید «تکلیف این مبلغ کلان چیست؟»

همزمان، یعقوب رضازاده، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، درباره این‌که تکلیف بدهی‌های سوریه به ایران پس از اتفاقات اخیر چه می‌شود، گفت: «بنده در مورد آن ۳۰ میلیارد بدهی که گفته شده، اطلاعات خاصی ندارم، احتمالاً صحت نداشته باشد.»

رضا زاده همچنین گفت در حال حاضر، بیش از ۱۰ هزار نفر ایرانی در سوریه هستند و «حرمین مقدس» ما نیز در آنجا قرار دارند و به نوعی سرنوشت این کشور برای ما مهم است.

اظهارات عضو کمیسیون امنیت ملی درباره حضور ۱۰ هزار ایرانی در سوریه درحالی مطرح شده که ساعاتی پیش، روزنامه نیویورک تایمز آمریکا گزارش کرده جمهوری اسلامی خروج نیروهای نظامی و مقامات خود را از سوریه آغاز کرده است.

مخالفان مسلح بشار اسد از ۱۰ روز گذشته حملات گسترده‌ای را علیه مواضع رژیم بشار اسد آغاز کرده و با پیشروی سریع به اطراف شهر دمشق، پایتخت این کشور رسیده‌اند.

شهرهای حلب، حما، درعا و دیرالزور از جمله شهرهای مهمی است که از کنترل نیروهای بشار اسد خارج شده است و مخالفان مسلح، روز شنبه ۱۷ آذر از چندین جبهه به شهر حمس نیز حمله کرده و انتظار می‌رود این شهر نیز به سرعت به دست مخالفان اسد بیفتد.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله