افزایش چشمگیر قیمت دلار، یورو و پوند در بازار ارز ایران

دلار مرز ۷۰هزار تومان را پشت سر گذاشت

ملی مذهبی _ نرخ دلار در اولین روز هفته از مرز ۷۰هزار تومان گذشت و تا ۷۰هزار و ۴۵۰تومان عبور کرد. نتیجه نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و صدور قطعنامه جدید علیه کشور، بازارهای مالی را در ایران، دچار نوسانات افزایشی کرد و حدود ۲هزار تومان بر نرخ دلار افزود.

در پی تشدید تنش‌های هسته‌ای میان ایران و غرب و افزایش احتمال فعال شدن مکانیسم ماشه و بازگشت تحریم‌های هسته‌ای شورای امنیت سازمان ملل در ماه‌های پیش‌رو، قیمت ارزهای خارجی در بازار ایران جهش چشمگیری داشته است.

بر اساس گزارش رسانه‌های داخلی در روز شنبه ۳ آذر، قیمت فروش دلار در بازار آزاد به ۷۰ هزار و ۳۵۰ تومان، یورو به ۷۳ هزار و ۳۰۰ تومان و پوند انگلیس به ۸۸ هزار و ۱۵۰ تومان رسیده است. کارشناسان اقتصادی و نمایندگان مجلس هشدار داده‌اند که قیمت دلار ممکن است به‌زودی به ارقامی بالاتر از ۱۰۰ هزار تومان نیز برسد. هادی قوامی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، به تازگی گفت که در صورت ادامه روند کنونی و «غفلت از مدیریت بازار ارز» دلار می‌تواند مرزهای ۹۵ و حتی ۱۲۵ هزار تومان را رد کند.

در هفته‌های اخیر حساسیت‌ها نسبت به برنامه هسته‌ای ایران افزایش یافت و برخی رسانه‌ها از تلاش چند کشور غربی جهت تنظیم قطعنامه جدید علیه ایران سخن گفتند. تا سرانجام قطعنامه شورای حکام علیه ایران، صادر شد.

به‌طورکلی هر عامل بین‌المللی که سازوکار تجارت خارجی کشور را تهدید کند می‌تواند ریسک‌های سیاسی در بازار را افزایش دهد.

با بالارفتن سطح نگرانی‌ها و انتظارات تورمی، افراد بیشتری برای در امان نگاه داشتن سرمایه‌های خود از موج افزایش قیمت‌ها اقدام به خرید ارز و طلا می‌کنند.

با بالارفتن سطح نگرانی‌ها و انتظارات تورمی، افراد بیشتری برای در امان نگاه داشتن سرمایه‌های خود از موج افزایش قیمت‌ها اقدام به خرید ارز و طلا می‌کنند. . در بامداد روز جمعه رسانه‌های داخلی و خارجی خبر صدور قطعنامه جدید را تایید کردند.

عده‌ای از معامله‌گران وضعیت بازار را در اولین  هفته آذرماه  افزایشی می‌دانند و در مقابل برخی از تحلیلگران معتقدند که بازار خبر منفی جدید را پیش‌خور‌ کرده است و بیش از این افزایشی در کار نخواهد بود.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله