ترکیه:‌

در شمال سوریه منطقه پرواز ممنوع لازم است

نخست وزیر ترکیه به بی بی سی گفته است که کشورش برای ایجاد یک ناحیه پرواز ممنوع در شمال سوریه به منظور حفاظت از غیرنظامیان فراری از پیکارجویان دولت اسلامی و نیروهای ارتش سوریه، بیشتر تلاش خواهد کرد.

به گزارش بی بی سی احمد داوداوغلو گفت برای ایجاد یک “ناحیه امن” برای آوارگان در مناقشه سوریه با آمریکا کار خواهد کرد.

او اعزام سرباز برای حفاظت از این ناحیه را مردود ندانست.

ترکیه بیش از هر کشور دیگری در منطقه میزبان پناهجویان سوری است که براساس ارقام تازه سازمان ملل شمار آنها به بیش از ۱.۸ میلیون نفر می رسد.

آقای داوداوغلو در مصاحبه با جرمی بوئن گزارشگر بی بی سی از جامعه بین المللی خواست برای حل مناقشه چهار ساله سوریه بیشتر تلاش کند و اتهام کمک رسانی ترکیه به گروه داعش و سایر گروه های افراط گرا را رد کرد.

او از پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل به خاطر ناکامی در رسیدن به “تصمیمی قاطعانه” برای متوقف کردن فجایع در سوریه انتقاد کرد.

او در پاسخ به این سوال که آیا ترکیه برای جلوگیری از سیل مهاجران به اروپا به اندازه کافی تلاش کرده، گفت این مسئولیت جامعه جهانی است که با پایان دادن به مناقشه سوریه مانع این بحران انسانی شود.

هرچند او اعزام سرباز را مردود ندانست اما گفت کشورش ترجیح می دهد که مخالفان میانه رو در سوریه را تقویت کند.

منتقدان دولت ترکیه می گویند که این کشور از درگیری با داعش برای هدف گرفتن جدایی طلبان کرد، پ ک ک، استفاده می کند.

در ماه ژوئیه پس از بمبگذاری انتحاری در شهر عمدتا کردنشین سوروچ ترکیه که به داعش نسبت داده شد و باعث مرگ ۳۲ نفر شد آتش بس میان میان ترکیه و پ‌ک‌ک فروپاشید.

شاخه نظامی پ‌ک‌ک دو افسر پلیس ترکیه را کشت چون مدعی شد که در آن بمبگذاری انتحاری با داعش همکاری داشته اند.

ترکیه هم شروع به بمباران اردوگاه های پ‌ک‌ک در شمال عراق کرد. آن حملات همزمان بود با حملات هوایی ترکیه به پیکارجویان داعش در سوریه.

تصور می شود که بیش از ۵۰ نفر در ترکیه در خشونت های مرتبط با پ ک ک از زمان شروع بحران جاری کشته شده اند. شمار کشته های حزب کارگران کردستان در حملات هوایی ترکیه معلوم نیست، اما گزارش های تایید نشده در رسانه های ترکیه به رقمی حدود ۱۹۰ نفر در دو حمله بزرگ در ترکیه و شمال عراق در ماه ژوئیه و زخمی شدن ۳۰۰ عضو پ ک ک اشاره دارد.

پ‌ک‌ک روز سه شنبه مسئولیت بمبگذاری روز دوشنبه در یک ایستگاه پلیس در استانبول را به عهده گرفت و پس از آن ترکیه دور تازه ای از حملات هوایی در جنوب شرقی کشور را شروع کرد.

رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه گفته که کشورش “تا زمانی که حتی یک تروریست هم در داخل مرزهای ما باقی مانده باشد” به نبرد با پ‌ک‌ک ادامه خواهد داد.

آقای داوداوغلو در مصاحبه با بی بی سی این مساله را که کشورش با کردها در جنگ است رد کرد و در عوض استدلال کرد که فقط علیه یک گروه تروریستی تلافی جویی می کند.

بسیاری کشورها از جمله آمریکا و بریتانیا پ‌ک‌ک را یک گروه تروریستی می دانند.

اما جنگ ترکیه با پ‌ک‌ک، عملیات ائتلاف تحت رهبری آمریکا علیه داعش را پیچیده تر کرده است؛ عملیاتی که آمریکا در آن به شدت بر جنگجویان کرد سوریه – که با شورشیان کرد ترکیه مرتبط هستند – تکیه کرده است.

از سال ۱۹۸۴ بیش از ۴۰ هزار نفر در مناقشه پ‌ک‌ک و دولت ترکیه کشته شده اند. در دهه ۱۹۹۰، این سازمان درخواستش برای ایجاد یک کشور کردی را کنار گذاشت و در عوض خواستار خودمختاری کردها شد. عبدالله اوجالان رهبر محبوس این گروه در مارس ۲۰۱۳ خواستار آتش بس شد.

جمیل بایک رهبر حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک)، روز یکشنبه به بی بی سی گفت که ترکیه با حمله به اعضای این گروه، قصد دارد مانع دستاوردهای کردها در شمال سوریه شود.

جنگجویان کرد – از جمله اعضای پ‌ک‌ک -در سوریه و عراق پیروزی های مهمی علیه پیکارجویان داعش به دست آورده اند.

ترکیه در کنار عربستان سعودی و قطر متهم بوده است که در مراحل اولیه تشکیل داعش، از عناصر افراطی در میان شورشیان سوری حمایت کرده است.

آقای داوداوغلو این اتهام را در گفتگو با بی بی سی رد کرد و گفت ترکیه هرگز از داعش یا سایر گروه های افراط گرا حمایت نکرده است.

او گفت:‌ “نه. هرگز هرگز هرگز. ما فقط از کسانی که از فجایع اسد فرار کردند – از بمب های شیمیایی، بمب های بشکه ای حمایت کردیم.”

“این یک ارزیابی غیرمنصفانه و اتهامی کاملا بی پایه علیه ترکیه است. اگر کسی شواهدی از این ادعا دارد، باید آن را عرضه کند.”

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله