درخواست ده ها نهاد بین المللی برای مداخله سازمان ملل در آزادی نرگس محمدی

درخواست مداخله از سازمان ملل برای آزادی نرگس محمدی

ملی مذهبی _ ائتلافی متشکل از سازمان‌های مدافع حقوق بشر و آزادی بیان در نامه‌ای به شورای حقوق بشر سازمان ملل خواستار مداخله فوری برای آزادی نرگس محمدی، برنده جایزه صلح نوبل، به دلیل وخامت وضعیت سلامتی او شدند.

در این نامه که توسط ۴۴ سازمان حقوق‌ بشری امضا شده، آمده است که قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران نرگس محمدی را به‌دلیل فعالیت‌های حقوق‌بشری‌اش به ۱۳ سال و ۹ ماه زندان محکوم کرده است.

سازمان‌های حقوق بشری همچنین در این نامه تاکید کردند که وضعیت سلامتی نرگس محمدی طی دوران زندان به شدت آسیب دیده و اخیراً نیز به دلیل مشکلات قلبی و کشف ضایعه‌ای مشکوک به سرطان، تحت جراحی قرار گرفته است. نرگس محمدی بیش از ده سال از زندگی خود را در زندان گذرانده و از آبان ۱۴۰۰ نیز به اتهام‌های سیاسی از جمله «تبلیغ علیه نظام» و «تبانی علیه امنیت کشور» در زندان اوین نگهداری می‌شود.

به گفته این ائتلاف، مقامات زندان از ارائه مراقبت‌های پزشکی کافی به این زندانی سیاسی امتناع کرده‌اند و او تنها دو روز پس از عمل جراحی به زندان بازگردانده شده است؛ در نامه منتشر شده، کنشگران حقوق بشر این رفتار را نمونه‌ای از الگوی بی‌توجهی سیستماتیک به نیازهای پزشکی زندانیان عقیدتی و سیاسی در ایران دانسته‌اند.

این سازمان‌ها با اشاره به سومین سالگرد بازداشت نرگس محمدی، خواستار آزادی کامل و بی‌قیدوشرط او و همچنین اعطای مرخصی درمانی به دلایل انسانی به سایر زندانیان سیاسی و عقیدتی در ایران شدند.

آن‌ها همچنین از شورای حقوق بشر سازمان ملل خواستند که بر ایران فشار بیاورد تا تعهدات خود را نسبت به حقوق زندانیان و ارائه خدمات درمانی کافی اجرا کند.

در این نامه تأکید شده است که ایران باید جرم‌انگاری فعالیت‌های حقوق بشری را متوقف کرده و از اجرای احکام زندان برای افرادی که به دلیل فعالیت‌های مسالمت‌آمیز بازداشت شده‌اند، خودداری کند.

این ائتلاف از شورای حقوق بشر سازمان ملل خواسته تا دولت ایران را به اجرای تعهدات قبلی خود مبنی بر ارائه خدمات بهداشتی رایگان و بدون تبعیض به زندانیان، وادار کند.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله