درخواست‌های پناهندگی در اتحادیه اروپا با ۱۸ درصد افزایش به ۱.۱۴ میلیون مورد رسید

درخواست‌های پناهندگی به اتحادیه اروپا در بالاترین سطح طی ۸ سال گذشته

ملی مذهبی _ گزارش تازه آژانس پناهندگی اتحادیه اروپا (EUAA) که روز چهارشنبه منتشر شد، نشان داد که درخواست‌های پناهندگی به کشورهای عضو اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۳ با ۱۸ درصد افزایش به ۱.۱۴ میلیون نفر رسید که بالاترین سطح از زمان بحران مهاجران در سال‌های ۱۶-۲۰۱۵ است. بر اساس گزارش سالانه “آژانس پناهندگی اتحادیه اروپا” مستقر در مالت، در مجموع یک میلیون و ۱۴۰ هزار نفر در سال گذشته میلادی در ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا و همچنین نروژ و سوئیس درخواست پناهندگی داده‌اند. این رقم در مقایسه با سال پیش از آن ۱۸ درصد افزایش را نشان می‌دهد. این گزارش روز چهارشنبه (۲۸ فوریه) منتشر شد.

پس از آغاز جنگ غزه در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ تعداد فلسطینیان متقاضی پناهندگی در اروپا نیز افزایش یافته است.تقریبا ۱۱ هزار و ۶۰۰ درخواست پناهندگی فلسطینی‌ها در سال گذشته ثبت شده است که دو سوم بیشتر از سال ۲۰۲۲ بوده است.

بر پایه این گزارش، سوری‌ها و افغان‌ها همچنان بزرگترین گروه‌های متقاضی هستند. شمار درخواست‌های پناهندگی اتباع ترکیه نسبت به سال ۲۰۲۲ حدود ۸۲ درصد افزایش یافته و به همین دلیل آنها در این رده‌بندی سوم شده‌اند.

این سازمان با اشاره به این که با توجه به این که اکثر کشورهای عضو اتحادیه اروپا، سرزمین‌های فلسطینی را به‌عنوان یک کشور به رسمیت نمی‌شناسند، ثبت صحیح تعداد آنها دشوار است، اعلام کرد: «تعداد فلسطینی‌هایی که به کشورهای عضو اتحادیه اروپا درخواست پناهندگی داده‌اند، در پی وقوع جنگ اسرائیل و حماس به رکورد ۱۱ هزار و ۶۰۰ نفر نفر رسیده است.»

آمارهای تازه آژانس پناهندگی اتحادیه اروپا نشان می‌دهد که درخواست‌های پناهندگی در این اتحادیه در سال ۲۰۲۳ با ۱۸ درصد افزایش به ۱.۱۴ میلیون رسیده که بالاترین سطح از زمان بحران مهاجران در سال‌های ۲۰۱۶–۲۰۱۵ است.

بر اساس گزارش سالانه این آژانس که روز چهارشنبه نهم اسفند منتشر شد، سوری‌ها و افغان‌ها همچنان بزرگ‌ترین گروه‌های متقاضی پناهندگی هستند.

اما در یک روند جدید، شهروندان ترکیه در سال گذشته میلادی سومین گروه بزرگ از پناهجویان در اتحادیه اروپا را تشکیل دادند و تعداد درخواست‌های پناهندگی آنها ۸۲ درصد بیشتر از سال قبل از آن بوده است..

آژانس پناهندگی اتحادیه اروپا همچنان خبر می‌دهد که تعداد فلسطینی‌هایی که پس از جنگ غزه درخواست پناهندگی کرده‌اند به رقم بی‌سابقه ۱۱۶۰۰ نفر افزایش یافته است.

بنابر گزارش‌ها، آلمان بار دیگر مقصد اصلی پناهجویان در اتحادیه اروپا بوده و نزدیک به یک سوم کل درخواست‌ها در سال ۲۰۲۳ را دریافت کرده است.

با ادامه این روند، اوج‌گیری محبوبیت راست افراطی از سال گذشته در نظرسنجی‌های این کشور و نتیجه برخی انتخابات محلی، نگرانی و سردرگمی در صحنه سیاسی آلمان را وارد مرحله تازه‌ای کرده است.
آمارهای تازه آژانس پناهندگی اتحادیه اروپا یک ماه پس از آن منتشر می‌شود که آژانس حفاظت از مرزهای اتحادیه اروپا، فرانتکس، بالاترین افزایش عبور غیرقانونی از مرز را از سال ۲۰۱۶ ثبت کرد.

چنین آمارهای بالایی بحث در مورد چگونگی مهار مهاجرت را برانگیخته و بسیاری از مقامات محلی کشورهای مرزی اروپا می‌گویند که توان مقابله با چنین موجی از پناهجویان را ندارند.

رأی‌گیری‌های محلی و ملی متعددی در سراسر قاره و همچنین انتخابات پارلمان اروپا در ماه ژوئن در راه است و تحلیلگران از احتمال تأثیر این آمارهای جدید به روی آوردن رأی‌دهندگان به احزاب راست افراطی سخن می‌گویند.

اتحادیه اروپا از زمان بحران ۲۰۱۶–۲۰۱۵ مرزهای خارجی و قوانین پناهندگی خود را سخت‌تر کرده و توافقاتی را در خاورمیانه و شمال آفریقا منعقد کرده است تا پناهجویان بیشتری در آنجا بمانند.

این اتحادیه همچنین در ماه دسامبر به توافقی مهم در مورد تقسیم هزینه و کار میزبانی از مهاجران به‌طور مساوی‌تر و محدود کردن تعداد افرادی که وارد می‌شوند، دست یافت.

اما برخی از احزاب می‌گویند این قوانین به اندازه کافی «سختگیرانه» نیست.

در حالی که درخواست‌های پناهندگی برای سال ۲۰۲۳ کمی کمتر از سطوح سال ۲۰۱۶ است، اما این رقم به ۴.۴ میلیون اوکراینی که از تهاجم روسیه به اوکراین در اتحادیه اروپا پناه گرفته‌اند اضافه می‌شود.

مطالب مرتبط

تا روز هفتم جنگ، ۱۶ درصد موشک‌های ایران از سامانه‌های پدافند عبور کردند

اگرچه خسارات وارده به مناطق مسکونی در جریان حملات موشکی ایران، در اسرائيل آزادانه گزارش می‌شود، اما، زمزمه‌هایی در درون این کشور درباره اصابت موشک‌ها به اهداف نظامی شنیده می‌شود

علی خامنه‌ای در سومین پیام تصویری خود ۲۳ بار از واژه ایران و 7 بار از واژه جمهوری اسلامی استفاده کرد

رهبر جمهوری اسلامی پس از چند هفته غیبت در جریان جنگ ایران و اسرائیل، در مراسم عزاداری شب عاشورا در حسینیه بیت رهبری ظاهر شد. او از مداح خواست تا نوحه "ای ایران" را که بر اساس ترانه مشهور محمد نوری ساخته شده، اجرا کند

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

مطالب پربازدید

مقاله