داعش مسئولیت انفجارها در مساجد یمن را پذیرفت

دست کم ۱۲۶ نفر در حملات انتحاری به دو مسجد در صنعا، پایتخت یمن، کشته شدند. در این حملات که گروه موسوم به “دولت اسلامی” (داعش) مسئولیت آنها را به عهده گرفته است یکی از روحانیون عالی‌رتبه زیدی یمن نیز هدف قرار گرفت.

خبرگزاری فرانسه شمار قربانیان را تا ۱۴۲ نفر گزارش کرده است.

هر دو محلی که در این عملیات انتحاری هدف قرار گرفت از اصلی‌ترین مساجد محل تجمع شیعیان زیدی و هواداران حوثی‌ها بوده است.

بنا به گزارش‌ها، بیش از ۳۵۰ نفر در این حملات مجروح شده‌اند.

از ماه نوامبر ۲۰۱۴ که گزارش شد گروهی از بنیادگرایان در یمن با “دولت اسلامی” مستقر در عراق و سوریه اعلام بیعت کرده اند این برای نخستین بار است که این گروه مسئولیت حمله ای را در یمن به عهده می‌گیرد.

رسانه های هوادار حوثی‌ها می‌گویند در حملات روز جمعه همچنین المرتضی المحطوری یکی از سرشناس‌ترین روحانیون زیدی که چهره ای بارز در جنبش حوثی به شمار می‌رفت کشته شده است.

حملات انتحاری به نمازگزاران در صنعا یک روز پس از درگیری شدید نیروهای وفادار به روسای جمهوری سابق و فعلی یمن بر سر کنترل فرودگاه عدن روی می‌دهد.

روز پنجشنبه پس از آنکه نیروهای وفادار به علی عبدالله صالح رئیس جمهوری پیشین یمن تلاش داشتند فرودگاه شهر عدن را تصرف کنند دو جنگنده سوخو با پرواز از صنعا، محل اقامت عبد ربه منصور هادی رئیس جمهوری فعلی در عدن را هدف قرار داد اما آسیبی به آقای هادی نرسید.

آقای صالح در سال ۲۰۱۲ و پس از یک سال اعتراض مردمی در توافقی منطقه‌ای پذیرفت که از قدرت کنار برود و زمام امور را به معاون وقت خود یعنی آقای هادی بسپارد. اما از آن هنگام اختلاف‌ها میان روسای جمهوری سابق و جدید گسترش یافت و تا آنجا پیش رفت که چند ماه قبل آقای صالح در ائتلاف با شبه نظامیان حوثی توانست آقای هادی را مجبور به استعفا کند.

آقای هادی از ماه قبل با فرار از صنعا به بندر عدن رفته و با اعلام این شهر به عنوان پایتخت موقت یمن خود را رئیس جمهوری مشروع این کشور خوانده است.

در حال حاضر کشورهای غربی و اغلب کشورهای عربی منطقه، مشروعیت آقای هادی را به رسمیت می‌شناسند.

از ۲۱ استان یمن، حوثی ها اکنون کنترل نسبی ۹ استان از جمله پایتخت، صنعا، را در دست دارند و باقی مناطق عمدتا جنوبی در دست طیفی از نیروهای نزدیک به آقای هادی است.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله