هشدار صدا و سیما به کاندیداها: سیاه‌نمایی مانع پخش است

خط و نشان صداوسیما برای نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری؛ سیاه‌نمایی ممنوع

ملی مذهبی _ پس از آنکه وزیر اطلاعات از «رصد مستمر» نامزدهای چهاردهمین دورهٔ انتخابات ریاست‌جمهوری خبر داد، حالا «ستاد انتخابات صداوسیما» نیز به نامزدها هشدار داد که اگر در برنامه‌ٔ تبلیغاتی خود دربارهٔ وضعیت کشور «سیاه‌نمایی» کنند، «مانع پخش آن خواهد شد».

ستاد انتخابات صداوسیما با اعلام ضوابط تبلیغات نامزدها در صداوسیما که عصر روز پنج‌شنبه ۱۷ خرداد منتشر کرد، در یکی از بندهای آن آورده است که برنامه‌های تولیدی و زندهٔ نامزد‌ها نباید مشتمل باشد بر «تشویش اذهان عمومی و سیاه‌نمایی از وضع کشور و تضعیف ارزش‌ها و دستاورد‌های نظام اسلامی و بیان هرگونه مطلبی که موجب یأس، ناامیدی و کاهش مشارکت مردم در انتخابات».

همچنین در این اطلاعیه به نامزدها توصیه شده از «ایجاد تشکیک و تردید در سلامت و امنیت و قانونمندی انتخابات و مجریان و ناظران آن»، «بیان اظهارات و برنامه‌های مغایر با اتحاد و همبستگی، منافع و امنیت ملی و تمامیت ارضی کشور» و «بیان آمار خلاف واقع و جعل اطلاعات دربارهٔ مسائل کشور» خودداری کنند.

ستاد انتخابات ریاست‌جمهوری صداوسیما در عین حال هشدار داده که «عدم رعایت هر یک از موارد فوق و یا وجود موارد خلاف قانون و مقررات و عدم اصلاح آن توسط نامزد، مانع از پخش آن از رسانهٔ ملی خواهد شد».

باتوجه به روشن نبودن مصادیق «سیاه‌نمایی» و مواردی که به «منافع و امنیت» کشور لطمه وارد می‌کند، هرگونه انتقاد از وضعیت فعلی ایران و به‌ویژه اقدامات دولت ابراهیم رئیسی می‌تواند یکی از این موارد تلقی شود؛ به‌خصوص که ابراهیم رئیسی و همراهانش در تبلیغات حکومت پس از مرگ او در سانحهٔ سقوط بالگرد، «شهدای خدمت» نام گرفتند.

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، نیز پیش از این در یکی از سخنرانی‌های خود دربارهٔ انتخابات گفته بود افرادی که وارد میدان انتخابات می‌شوند، از «بددهنی و توهین و سیاه‌نمایی اجتناب کنند».

در همین راستا روز گذشته «هیئت نظارت بر مطبوعات» با انتشار دستورالعملی برای مطبوعات، به رسانه‌ها هشدار داده بود که انتشار هر نوع محتوا برای تحریم و کاهش مشارکت در انتخابات، مصداق «محتوای مجرمانه» است. در دستورالعمل هیئت نظارت بر مطبوعات، به مواردی مانند «تشویش اذهان عمومی، سیاه‌نمایی و بیان مطالب خلاف واقع علیه کشور، ایجاد اختلافات مابین اقشار جامعه به‌ویژه از طریق طرح مسائل قومی و نژادی، انتشار هرگونه نتایج نظرسازی و نظرسنجی کاذب درخصوص انتخابات و نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری» اشاره شده است.

«پیمان جبلی»، رئیس سازمان صدا و سیما، برای میزبانی احتمالی از بیش از ۱۰ کاندیدا اعلام آمادگی کرده است. او گفته: «پیش‌بینی‌هایی در این خصوص داریم، اما چون دقیقاً نمی‌دانیم چه اتفاقی می‌افتد، منتظر هستیم تا متناسب با اعلام نظر شورای نگهبان برنامه‌ریزی لازم را انجام دهیم.»

ستاد انتخابات صداوسیما در پیشنهادی عجیب از نامزد‌ها خواسته که اگر خودشان «امکان حضور خود در عرصهٔ رقابت انتخابات را زیاد می‌دانندٰ از هم‌اکنون برای آماده‌سازی برنامه‌های ضبطی خود اقدام کنند».

با پایان زمان ثبت‌نام انتخابات چهاردهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری، نامزدها منتظر اعلام اسامی افراد تأییدصلاحیت‌شده توسط شورای نگهبان هستند. ۸۰ نفر در این انتخابات ثبت نام کرده‌اند که ۷۶ نفر مرد و چهار نفر زن بوده‌اند. شورای نگهبان طبق معمول تنها صلاحیت اندکی از نامزدها که مورد قبول علی خامنه‌ای باشند را تایید خواهد کرد. 

در این میان ثبت نام پنج عضو کابینه دولت رئیسی پس از مرگ او در انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم، انتقادات زیادی را برانگیخت. «غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی»، نماینده پیشین مجلس، با بیان اینکه «رئیسی چه مارهایی را در آستین خود پرورش داده»، به «اصلاحات‌نیوز» گفت: «مارهای افعی هستند، مردم می‌گویند مگر همین دو هفته پیش این اتفاق نیافتاد و در این مدت این افراد عزادار نبودند که بشکن‌زنان برای ثبت نام آمدند؟»

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله