رویترز خبر داد

خروج قطر از میانجی‌گری برای آتش‌بس در غزه و اخراج نمایندگان حماس از قطر

ملی مذهبی _ به‌گزارش رویترز، یک مقام از کشورهای خلیج فارس شنبه ۱۹ آبان / ۹ نوامبر گفت که قطر از مذاکرات برای آتش‌بس در غزه کنار می‌کشد.

این مقام مطلع با بیان این‌که قطر تصمیم خود را به حماس، اسرائیل و دولت آمریکا اطلاع داده است، افزود: «قطری‌ها از آغاز جنگ گفته‌اند که تنها زمانی می‌توانند میانجی‌گری کنند که دو طرف علاقه واقعی به یافتن راه‌ حل نشان دهند.»

قطر، در کنار ایالات متحده آمریکا و مصر، نقش مهمی در مذاکرات برای میانجی‌گری آتش‌بس در جنگ یک ساله غزه ایفا کرده است. این مذاکرات تاکنون بی‌نتیجه مانده است و آخرین دور آن در اواسط ماه اکتبر گذشته با رد پیشنهاد آتش‌بس کوتاه‌مدت توسط حماس، با شکست مواجه شد. اسرائیل نیز به نوبه خود چند بار پیشنهادهای آتش‌بس را رد کرده است.

قطر نمایندگان حماس را اخراج کرد

فایننشال تایمز و تایمز اسرائیل نیز روز شنبه به نقل از افراد مطلع گزارش دادند که به درخواست ایالات متحده آمریکا، قطر از نمایندگان حماس خواسته است که این کشور را ترک کنند.

بنا به این گزارش‌ها این درخواست فوری حدود ۱۰ روز پیش از سوی ایالات متحده ارائه شد.

حماس از سال ۲۰۱۲ یک دفتر سیاسی در دوحه پایتخت قطر دارد و ایالات متحده نیز از این طریق خواستار حفظ کانال ارتباطی با این گروه بود.

یک مقام بلندپایه آمریکایی روز شنبه به خبرگزاری آلمان گفت:
حماس یک گروه تروریستی است که آمریکایی‌ها را کشته و گروگان‌گرفتن آمریکایی‌ها را ادامه می‌دهد. پس از رد مکرر پیشنهادها برای آزادی گروگان‌ها، رهبران این گروه دیگر نباید در پایتخت‌های شرکای آمریکایی مورد استقبال قرار بگیرند. ما این موضوع را به‌شکل روشن به قطر توضیح دادیم.

یک مقام آمریکایی نیز به تایمز اسرائیل گفت:
کشتن هرش گلدبرگ پولین، شهروند آمریکایی-اسرائیلی و پنج گروگان دیگر توسط حماس در پایان ماه اوت نیز در تصمیم اخیر ایالات متحده نقش داشته است.

این مقام افزود: مشخص نیست که نمایندگان حماس دقیقاً چه زمانی قطر را ترک خواهند کرد و به کجا خواهند رفت. احتمالاً آن‌ها به ترکیه و عراق خواهند رفت.

هرش گلدبرگ پولین ۲۳ ساله در جریان حمله حماس در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ به جشنواره موسیقی رعیم، زخمی و توسط این گروه ربوده شد. چند روز پس از قتل هرش گلدبرگ پولین جسد او در ۳۱ اوت ۲۰۲۴ توسط ارتش اسرائیل در رفح پیدا شد.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله