روز عاشورا رخ داد

حمله مسلحانه به عزاداران شیعی در عربستان

افراد مسلح به سوی گروهی از عزاداران شیعه در شرق عربستان آتش گشوده و تعدادی را کشته و چند نفر را زخمی کرده‌اند.

به گزارش بی بی سی روز سه شنبه، ١٣ آبان (٤ نوامبر)، خبرگزاری رسمی سعودی گزارش کرد که نیم ساعت پیش از نیمه شب گذشته به وقت محلی، “هنگام خروج گروهی از شهروندان از محلی در روستای الدالوة در استان الاحساء، افراد مسلح نقابدار آنان را هدف شلیک اسلحه خودکار و اسلحه کمری قرار دادند که در نتیجه، پنج نفر کشته و نه نفر دیگر زخمی شدند.”

خبرگزاری سعودی افزوده است که مهاجمان با اتومبیل از محل گریختند، زخمی‌های این واقعه به بیمارستان انتقال یافتند و پلیس محلی تحقیقاتی را برای شناسایی مهاجمان آغاز کرده است.

این خبرگزاری مشخص نکرده که قربانیان از چه محلی خارج می‌شدند و انگیزه این حمله چه بوده است.

در عین حال، خبرگزاری‌های غربی به نقل از شاهدان واقعه گزارش کرده‌اند که قربانیان از شیعیان ساکن مناطق شرق عربستان بودند و هنگام خروج از محل برگزاری مراسم عزاداری ماه محرم هدف حمله قرار گرفتند.

اکثر جمعیت عربستان سنی و حکومت نیز در دست مسلمانان وهابی است و اقلیت شیعه که عمدتا در شرق این کشور سکونت دارند، از تبعیض و عدم برخورداری از حقوق مساوی با سایر شهروندان شکایت داشته‌اند.

در سال‌های اخیر، گزارش‌هایی از اعتراض شیعیان در مناطق شرقی عربستان انتشار یافته که گاه به درگیری خشونت آمیز با نیروهای امنیتی منجر شده است. روحانیون شیعه در برخی موارد رهبری این اعتراضات را در دست گرفته‌اند.

در ماه فوریه سال ٢٠١١، شیعیان شرق عربستان دست به تظاهرات اعتراضی زدند که به خصوص پس از حمایت ارتش سعودی از اقدامات دولت بحرین علیه معترضان شیعه در آن کشور، این اعتراضات شدت بیشتری گرفت.

درگیری بین تظاهرکنندگان و نیروهای امنیتی تلفاتی هم برجای گذاشته است.

بعضی مقامات سعودی این اعتراضات را ناشی از تحریک خارجی دانسته و به خصوص حکومت روحانیون شیعه در ایران را حامی مخالفان شیعه خود قلمداد کرده‌اند و متقابلا، جمهوری اسلامی را به نادیده گرفتن حقوق اقلیت سنی در ایران متهم ساخته‌اند. مقامات جمهوری اسلامی نیز گاه فعالان سنی مخالف را “وهابی” معرفی می‌کنند.

ماه گذشته، دادگاهی در عربستان سعودی یک روحانی شیعه به نام نمر باقر النمر را به اتهام داشتن عقاید انحرافی، توطئه علیه امنیت کشور، حمایت از اقدامات تروریستی، داشتن اسلحه و مواردی دیگر به اعدام محکوم کرد هر چند به او اجازه فرجام‌خواهی از این حکم را داد. صدور این حکم با اعتراض شدید دولت ایران مواجه شد که هشدار داد اعدام این فرد باعث تشدید خشونت و بحران می‌شود.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله