شبکه ایران:ربولتن هایی برای تخریب

حمله تند ارگان دولتی به شورای سیاست گذاری ائمه جمعه

شبکه ایران متعلق به سازمان رسانه ای ایران متعلق به دولت امروز طی گزارش حملاتی تند و کم سابقه به تریبون های نماظ جمعه صورت داد.

به گزارش سایت ملی-مذهبی این گزارش بدون دخل و تصرف به شرح زیر است:

فضای فکری  کنشگران سیاسی ایران، مقصد نهایی “بولتن”ها است. تقریبا قریب به اتفاق ارگان ها و نهادها در کار بولتن سازی هستند. در این بولتن ها، معمولا حرف های ناگفته و نشایدگفته را می نویسند و تحلیل هایی سازمانی از رویدادهای روز می دهند. همگان بر قدرت جریان سازی بولتن ها واقفند.

شورای سیاست گذاری ائمه جمعه، یکی از ارگان هایی است که به صورت ماهانه و هفتگی بولتن می سازد. یکی از مقاصد این بولتن ها دفاتر ائمه جمعه است. بولتن سازان شورا در بسته ارسالی خود که معمولا 50 تا 80 صفحه است، ضمن تشریح آخرین رویدادهای خبری روز ایران و جهان، تحلیل شان از برخی مسائل روز نیز ارائه می دهد.

آنچه در پی می آید، نکات اصلی یک تحلیل بلند است تحت عنوان “بازار ارز نیازمند آرامش و مدیریت کارآمد ارز ی دولت” که در شماره 961 گزارش هفتگی این شورا به تاریخ 12/7/91 (هفته پیش) منتشر شده است. جمعه منتهی به همین هفته بود که از برخی تریبون های نماز جمعه حملات وسیعی علیه دولت صورت گرفت:

* براى تأمین منابع یارانه‏ها که قرار است در آینده افزایش یابد و هم‏چنین تأمین کسرى بودجه دولت، تعمدى براى افزایش نرخ ارز وجود داشته است

*افکار عمومى از رئیس جمهور، دولت و هم‏چنین دستگاه‏هاى ذیربط على‏الخصوص وزارت امور اقتصادى و دارایى و بانک مرکزى انتظار دارند که بطور جدى‏تر پاى کار بیایند و سوء مدیریت براى مردم قابل پذیرش نیست.

*وضع ارزى کشور مشکل حاد و غیر قابل حل ندارد. فروش نفت بهبود پیدا کرده است.

*هیچ منطقى تأیید نمى‏کند که ما ارزش پول داخل جیب مردم را به نصف و کمتر از نصف تقلیل دهیم و بعد براى جبران آن مبلغ ناچیزى را به‏عنوان یارانه، مجدداً به جیب مردم تزریق کنیم. مردم و افکار عمومى این مسأله را نمى‏پذیرند.

*مشکل کمبود ارز نیست. پس مشکل کجاست؟ در عملکرد دستگاه اجرایى به‏عنوان بزرگ‏ترین عرضه‏کننده ارز به بازار و این‏که بزرگ‏ترین نهادى که از جهش قیمت ارز سود مى‏برد، کیست و بناست با درآمد ناشى از این افزایش قیمت چه کنند؟

*تحت این شرایط سردادن نداى مذاکره، هیچ‏چیز جز ارسال پالس ضعف و ناتوانى نیست… از حالا به بعد، مقصر تشدید فشار دشمن، کسانى هستند که پیام ضعف به بیرون ارسال مى‏کنند. دشمن در سقف توان اعمال فشار خود قرار دارد و قوس نزول منحنى فشار مى‏تواند آغاز شود مگر این‏که کسانى از داخل با در پیش گرفتن ادبیات سازشکارانه و بزرگ‏نمایى بى‏وجه قدرت دشمن و فشار ناشى از اقدامات آن، دشمن را به این‏که فشارها در حال ثمردادن است امیدوار نگه دارند.

*هر روز به بهانه افزایش قیمت دلار گران‏تر مى‏شود. در چنین شرایطى از مسؤولان عالى اقتصادى و اجرایى باید این سؤال را مطرح کرد که قیمت دلار چقدر باید بشود تا آن‏ها یک راه چاره‏اى بیابند و از وضعیت سکوت و یا بعضاً وعده و وعیدهاى مکرر خارج شوند.

*اسرائیلى‏ها از ورشکستگى اقتصاد ایران سخن مى‏گویند و وعده تشدید قریب‏الوقوع تحریم‏ها و پس از آن آغاز ناآرامى‏هاى اجتماعى در ایران را مى‏دهند، کسانى در حاشیه دولت نسخه مذاکره و رابطه با آمریکا را مى‏پیچند و جریان فتنه هم که تازه آبى زیر پوستش دویده، تند و تند مصاحبه و بیانیه بیرون مى‏دهد که اصولگرایان باید هر چه زودتر اعتراف کنند در اداره کشور شکست خورده‏اند! فقره به فقره این بازى با هم هماهنگ شده است. بازیگران این بازى چه بدانند و چه ندانند در حال پر کردن یک پازل هستند. البته احتمال بازى ناآگاهانه بسیار کم و بلکه نزدیک به صفر است.

*به لحاظ ذخایر ارزى و فروش نفت مشکل آنچنانى نداریم، وضعیت نابسامان بازار ارز ناشى از ناتوانى نیست بلکه بازار مدیریت نمى‏شود. موضوع این است که این بازار تعمدا مدیریت نمى‏شود… بخش اعظم مشکل امروز بازار به اراده دولت برمى گردد که بازار را آشفته نگه داشته است.

*در ریشه‏یابى تلاطم اقتصادى اخیر مى‏توان عواملى نظیر تحریم‏هاى خارجى، سودجویى زالوصفتان اقتصادى، عملیات روانى و رسانه‏اى همه بدخواهان، حلقه‏ها و محافل فتنه‏گر معارض، رقابت‏ها و تسویه‏حساب‏هاى کم‏مایه سیاسى و بى‏تدبیرى و کوتاهى و کج‏فهمى برخى متولیان امر را فهرست کرد.

*مسلمانان در صدر اسلام… اسیر و تسلیم فشار دشمن نشدند و در موضع استقامت قرار گرفتند نه آن‏که خیال کنند با ابراز ضعف و کلید گشایش مشکلات را در کج‏کردن گردن به سوى آمریکا دانستن، دشمنى زورگویان جهانى با ملت ایران پایان پذیرد.

*افزایش قیمت ارز در ایران که در چند ماه گذشته رخ داده، حاصل برخى بى‏تدبیرى‏ها است.

*فرافکنى، بزرگ‏نمایى نقش تحریم‏ها براى استتار ضعف‏هاى مدیریتى، عدم پذیرش مسؤولیت و پاسکارى تقصیرها و از همه ناگوارتر انکار وجود مشکلات اقتصادى – معیشتى از سوى مدیران، مهم‏ترین و مضرترین رفتارهایى هستند که ضرباتى جبران‏ناپذیر بر سرمایه اجتماعى وارد مى‏آورند.

*قابل ذکر است که ناامیدى و نگرانى، از تریبون‏هاى نمازجمعه القاء نشود و رویه حمایتى از مسؤولین و انتظار حل‏نمودن را مطرح فرمایند.

مطالب مرتبط

تا روز هفتم جنگ، ۱۶ درصد موشک‌های ایران از سامانه‌های پدافند عبور کردند

اگرچه خسارات وارده به مناطق مسکونی در جریان حملات موشکی ایران، در اسرائيل آزادانه گزارش می‌شود، اما، زمزمه‌هایی در درون این کشور درباره اصابت موشک‌ها به اهداف نظامی شنیده می‌شود

علی خامنه‌ای در سومین پیام تصویری خود ۲۳ بار از واژه ایران و 7 بار از واژه جمهوری اسلامی استفاده کرد

رهبر جمهوری اسلامی پس از چند هفته غیبت در جریان جنگ ایران و اسرائیل، در مراسم عزاداری شب عاشورا در حسینیه بیت رهبری ظاهر شد. او از مداح خواست تا نوحه "ای ایران" را که بر اساس ترانه مشهور محمد نوری ساخته شده، اجرا کند

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

مطالب پربازدید

مقاله