ترانه علیدوستی از بازیگرانی بود که از جنبش "زن زندگی آزادی" حمایت کرد و بازداشت شد

حمایت دو نهاد سینمای ایران از بازیگران زن ممنوع‌الکار شده

دو نهاد صنفی سینمای ایران از بازیگران زنی که به دلیل مخالفت با حجاب اجباری و همراهی با جنبش زن زندگی آزادی تحت فشار شدید حکومت ایران قرار گرفته‌ و ممنوع‌الکار شده‌اند، حمایت کردند.

کانون کارگردانان سینمای ایران و شورایعالی تهیه کنندگان سینما در بیانیه مشترکی روز دوشنبه هشتم آبان (۳۰ اکتبر) نوشتند: «هنوز در غم و اندوه فاجعه قتل داریوش مهرجویی و وحیده محمدی فر هستیم که خبر ممنوع الکاری تعدادی از بازیگران زن سینما توسط وزارت ارشاد اعلام‌ می‌شود.»

آنها سخنان محمدمهدی عسگرپور، رئیس هیات مدیره خانه سینما را تایید کردند که گفته است “لزوم ممنوع الفعالیت شدن مسئولان بحران زا به جای سینماگران را عادلانه تر می‌داند”.

روز چهارشنبه سوم آبان (۲۵ اکتبر) محمدمهدی اسماعیلی، وزیر ارشاد ایران در حاشیه برگزاری جلسه هیئت دولت در مورد بازیگران زنی که پس از قتل مهسا امینی و در همراهی با جنبش زن، زندگی، آزادی بدون حجاب اجباری در مراسم مختلف حضور پیدا کرده بودند، اعلام کرده بود: «امکان فعالیت برای کسانی که قانون را رعایت نمی‌کنند، فراهم نیست.»

تشکیل پرونده برای زنان بازیگر 

علی صالحی، دادستان تهران نیز روز گذشته از اعلام جرم علیه هفت هنرمند و یک خبرنگار خبر داد. برای ترانه علیدوستی، مژگان ایلانلو، هنگامه قاضیانی، تهمینه رضایی میلانی، امید توشه، سحر ولدبیگیان، مریم بوبانی و هانیه توسلی به “اتهام نشر اکاذیب رایانه‌ای و نشر مطالب بدون سند” پرونده قضایی تشکیل داده شده است.

زنان بازیگر سینمای ایران حضوری پررنگ در حمایت از اعتراضات سراسری سال گذشته و مخالفت با حجاب اجباری داشتند. برخی از آنها از جمله ترانه علیدوستی، کتایون ریاحی و هنگامه قاضیانی بازداشت شدند.

تعدادی از این بازیگران در واکنش به اظهارات وزیر ارشاد اعلام کردند، “خودخواسته” حاضر به فعالیت در سینمای ایران نیستند. کتایون ریاحی نوشت: «شرافتم اجازه کار در سینمای امروز رو نمیده! شما کی باشید؟»

هنگامه قاضیانی، بازیگری که در جریان خیزش مردمی بازداشت نیز شده بود، نوشت: «قبل‌تر در سلول انفرادی با بازیگری خداحافظی کردم.» پانته‌آ بهرام در اینستاگرامش نوشت: «ممنوع‌الکاری حتی آخرین دغدغه من هم نیست.»

ترانه علیدوستی که نیز در اعتراضات سال گذشته بازداشت و زندانی شده بود در استوری اینستاگرامش با اشاره به اینکه به خاطر اعتراض به حجاب اجباری، خودش حاضر نیست در فیلمی بازی کند، نوشت: « دلیل پشت کردن به سینمای شما این است که از آن روسری زوری که در فیلم‌هایتان در حمام و اتاق خواب هم سر ما می‌گذارید، هنوز دارد خون می‌چکد. من پارچه‌ای که خواهرانم را کشت را برای فیلم‌های شما به سر نمی‌کنم.»

پیگرد حقوقی مسئولان وزارت ارشاد

کانون کارگردانان و تهیه‌کنندگان سینمای ایران در بیانیه مشترک خود نوشتند که ضمن احترام به انتخاب همکاران زن خود، “حق پیگیری و تقاضای رسیدگی حقوقی و حق‌خواهی قانونی را به قانون‌شکنی مسئولان اجرایی، در هر رتبه و جایگاهی که باشند، برای خود محفوظ می‌دانند”.

در بیانیه‌ آنها آمده است که اعلام این خبر از جانب مسئولین وزارت ارشاد “مصداق بارز بحران زایی در سینما و فراتر از آن، نقض استقلال قوا و خلاف قانون اساسی و  قوانین پایین دستی آن است.”

این دو نهاد صنفی سینمای ایران خاطرنشان کره‌اند که قوانین موجود «مقامات دولتی و غیرقضایی را از هرگونه منع اشتغال افراد برحذر داشته و این امر را به عنوان عمل مجرمانه مستوجب کیفر حبس و انفصال دو تا پنج سال از خدمت می‌داند.»

مطالب مرتبط

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

خبرگزاری فرانسه: دو فرانسوی زندانی در ایران به «جاسوسی برای موساد» متهم شده‌اند

جمهوری اسلامی دو شهروند فرانسوی زندانی را به "جاسوسی برای موساد" متهم کرد. سسیل کوهلر و ژاک پاریس به "توطئه برای براندازی نظام" و "فساد فی‌الارض" نیز متهم شده‌اند. این اتهامات می‌تواند مجازات اعدام در پی داشته باشد

تعداد کشته‌شدگان حملات ۱۲ روزه اسرائیل به ایران به ۹۳۵ نفر رسید

تصاویر ماهواره‌ای جدید از تاسیسات هسته‌ای «فردو» نشان‌دهنده تداوم فعالیت‌ها پیرامون دهانه‌های تهویه و سوراخ‌های ایجاد شده در جریان حملات هوایی آمریکا را نشان می‌دهند

مطالب پربازدید

مقاله