دکتر غلامعباس توسلی، عضو شورای مرکزی نهضت آزادی ایران

حمایت از کاندیدای ائتلاف اصلاح طلبان را یک وظیفه همگانی دانست

دکتر غلامعباس توسلی، عضو شورای مرکزی نهضت آزادی ایران در مصاحبه‌ای حمایت از کاندیدای ائتلاف اصلاح طلبان را یک وظیفه همگانی دانست و اظهار کرد: «با توجه به شرایط موجود به صورت منطقی رفتار شود و مشارکت به اندازه کافی بالا باشد، نتیجه انتخابات مطلوب خواهد شد.»

خاطرنشان می شود ملی مذهبی ها حمایت خود را از حسن روحانی با توجه به  وضعیت  خطیر کشور و سلطه نظامی ها و افراطیون بر ایران اعلام کرده اند. 

متن این مصاحبه با روزنامه آرمان به شرح زیر است: 

به نظر شما در صورت موفقیت کاندیدای اصلاح‌طلبان در انتخابات نیروهای منتقد که میانه‌ای با اعتدال ندارند، چه واکنشی خواهند داشت؟

بالاخره این نیروهای میانه‌رو وارد میدان شدند و الان وظیفه همه است که از آنان حمایت کنند. الان وضعیت آینده را نمی‌توان پیش‌بینی کرد اما اگر نیروهای تندرو بخواهند مشکل ایجاد کنند همه دچار مشکل خواهند شد. ان‌شاءا… کاندیدای پیروز با کمک مردم به مشکلات غلبه خواهد کرد. به نظر من اکنون وظیفه همه این است که از کاندیدای مورد نظر اصلاح‌طلبان حمایت کنیم.

در روزهای گذشته آقای عارف انصراف دادند و دکتر روحانی تنها کاندیدای جبهه اعتدال شد. به نظر شما با وضعیت فعلی احتمال انصراف کاندیداهای جبهه اصولگرایان به نفع کاندیدایی واحد وجود دارد؟

از نظر اصلاح‌طلبان در حال حاضر تنها یک نفر باقی مانده است. اما در جناح رقیب افراد متعددی وجود دارند که رقابت می‌کنند. البته نمی‌توان گفت که تمام آن‌ها، صددرصد اصولگرا هستند. شاید آن‌ها از نظر سیاسی با تفکرات اصلاح‌طلبان اختلاف و فاصله داشته باشند اما از نظر فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی بسیاری از اندیشه‌های اصلاح‌طلبانه را نمایندگی می‌کنند. در عین حال به خاطر اختلاف نظری که میان این افراد می‌بینم انصراف در این مرحله را بیشتر شانه خالی کردن از بار مسئولیت می‌دانم تا یک رفتار برای اصلاح امور.

با توجه به تمام شرایطی که ذکر می‌کنید نتیجه انتخابات را چطور می‌بینید؟

فکر می‌کنم انتخابات اگر با حضور هر ۶ نامزد برگزار شود، نتیجه در دور دوم انتخابات مشخص می‌شود اما اگر انصراف‌ها ادامه داشته باشد، ممکن است در دور اول نتیجه مشخص شود. با این حال به نظرم باید الان اگر فعالیت بیشتر شود و با توجه به شرایط موجود به صورت منطقی رفتار شود و مشارکت به اندازه کافی بالا باشد، نتیجه انتخابات مطلوب خواهد شد.

به نظر شما آقای روحانی که یک چهره میانه‌رو است و با شعار اعتدال وارد انتخابات شده می‌تواند نماینده اندیشه‌های اصلاح‌طلبانه باشد؟

بنده آقای روحانی را از نزدیک نمی‌شناسم. از دور با مدیریت ایشان آشنا هستم. در هیچ جای دنیا یک نفر نمی‌تواند همه کار‌ها را خودش انجام دهد و نیاز به معاونان قوی دارد. به نظر من این کار با وجود یک تیم قوی امکان پذیر است.

یعنی آقای روحانی که فقط نماینده خواسته‌های حداقلی اصلاح‌طلبان است می‌تواند جانشین خوبی برای آقای عارف باشد که قرار بود خواسته‌های حداکثری اصلاح‌طلبان را نمایندگی کند؟

بنده نمی‌توانم وقتی کار دولتی شروع نشده، در مورد آن قضاوت کنم. اما آقای روحانی تجربه بالایی در امور کشور دارد و با داشتن یک تیم قوی می‌توانند موفق باشند. البته دیگران هم باید سعی کنند به ایشان کمک کنند، چون اگر کمک نکنند کشور به مشکل خواهد خورد.

فضای سیاسی ایران بعد از جلوس آقای روحانی بر کرسی ریاست جمهوری را چگونه معنا می‌کنید؟

اکنون مساله انتخاب مطرح است، ما توانایی‌ها را نمی‌دانیم، ممکن است امکانات و روند کشور در این پروسه تاثیرگذار باشد. با این حال به نظرم وقتی ایشان را با دیگر کاندیدا‌ها مقایسه کنید، می‌توانید به این سوال جوابتان برسید.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله