سایت الف:

حضور نظامیان در اقتصاد کشور ام الامراض است

سایت محافظه‌کار «الف» با انتشار یادداشتی با تائید تلویحی دخالت سپاه در انتخابات و سیاست٬ خواستار خروج این نیروی نظامی از فعالیت‌های اقتصادی در ایران شد. این سایت حضور نظامیان در اقتصاد کشور را ام الامراض دانسته است.

به گزارش دیگربان این سایت روز چهارشنبه (۱۶ امرداد) نوشته که ورود نیرو‌های نظامی به خاطر اشراف اطلاعاتی به فعالیت‌های اقتصادی آن‌ها را به رقیبی «غیر قابل رقابت برای بخش خصوصی تبدیل» کرده است.

«الف» از واگذاری سهام «پر منفعت» مخابرات به یکی از شرکت‌های وابسته به سپاه یه عنوان نمونه‌ای از این مسئله یاد کرده و نوشته این واگذاری‌ها منجر به «افراطی‌گری» در سیاست و «فساد» در اقتصاد خواهد شد.

آن‌طور که این سایت نوشته است: «گسترش فعالیت اقتصادی یک بنگاه اقتصادی بزرگ ملازمه‌ای ضروری با کسب حمایت سیاسی دارد و این یعنی دخالت نظامیان در سیاست به تبع فعالیت اقتصادی.»

«الف» همچنین اضافه کرده که «دخالت نظامیان در انتخابات برای به کرسی نشاندن حامیان سیاسی خویش نتیجه تبدیل شدن برخی ارگان‌های نظامی به بزرگ‌ترین بنگاه‌های اقتصادی کشور است.»

این سایت نوشته که چنین حمایت‌هایی از نامزد‌های خاص زمانی صورت می‌‌گیرد که رقبای این نامزد‌ها مخالف فعالیت‌های اقتصادی نیروی‌های نظامی هستند.

«الف» در پایان یادداشت خود از مجلس خواسته «با توجه به تبعات سنگین ورود نظامیان به فعالیت‌های اقتصادی، نسبت به حل این مشکل اقدام نماید.»

احمد توکلی٬ مدیر مسئول سایت «الف» هفته گذشته در گفتگو با هفته نامه «تجارت فردا» نیز خواستار پایان دادن به فعالیت‌های اقتصادی نیرو‌های نظامی در ایران شده بود.

از سپاه پاسداران به عنوان بزرگ‌ترین نیروی نظامی فعال در اقتصاد ایران نام برده می‌شود که با در اختیار داشتن بیش از ۸۰۰ شرکت٬ اجرای بسیاری از پروژه‌های کلان اقتصادی را بر عهده دارد.

حسن فیروزآبادی٬ رئیس ستاد کل نیروهای مسلح نیز در واکنش به این انتقاد‌ها گفته اگر زمانی دولت دیگر نیازی به امکانات نیروهای مسلح نداشته باشد، این امکانات دوباره به مراکز نظامی برمی‌گردد.

فیروز‌آبادی افزوده است: «نیروهای مسلح رقیب مردم و شرکت‌‌ها نیستند، بلکه امکانات خود را به دولت ارائه می‌کنند تا هرجا پیمانکاری و دسترسی به دستگاه اجرایی نبود، آن کار زمین نمانده و انجام شود.»

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله