کار نتانیاهو سخت‌تر شد

حزب افراطی شاس اسرائیل با حمله به ایران مخالف است

منابع سیاسی در اسرائیل می‌گویند، حزب مذهبی و افراطی «شاس»، از احزاب تشکیل دهنده ائتلاف حاکم در اسرائیل، نسبت به حمله نظامی احتمالی به ایران، نگران است. حزب شاس پیش تر نیز مخالفت خود با حمله به ایران را اعلام کرده بود.

به گزارش رادیو فردا به نقل از خبرگزاری رویترز، یکی از منابع آگاه از گفت‌و‌گوهای درونی حزب شاس که نخواست نامش فاش شود، روز پنجشنبه، نهم شهریور، اعلام کرد که عووادیا یوسف، رهبر معنوی  این حزب معتقد است که حمله نظامی به ایران «هزینه بسیار بالایی» برای اسرائیل به همراه دارد و گزینه نظامی لزوما اسرائیل را به اهداف خود نمی‌رساند.

به گفته منابع آگاه الی ييشای، وزير کشور اسرائيل و دبير کل حزب شاس نیز اظهار کرده است که گفت‌و‌گوی مداوم در اسرائیل بر سر گزینه نظامی علیه ایران، «بسیار مخرب» است.

به گزارش رویترز مخالفت حزب شاس، سومین ائتلاف بزرگ حاکم بر اسرائیل، با حمله نظامی به ایران، کار را برای بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، که بر این گزینه تأکید دارد، دشوار خواهد کرد.

عووادیا یوسف ۹۱ ساله، از اعضای شورای داخلی نخست وزیر اسرائیل و یکی از ۱۴ عضو کابینه امنیتی اسرائیل است که در نهایت باید گزینه حمله نظامی به ایران را میان خود به رأی بگذارند.

پیش از این گزارش شده بود که نتانیاهو، یکی از معاونان خود را نزد عووادیا یوسف فرستاده بود تا حمایت او را برای حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران جلب کند.

با این‌حال، پس از این دیدار، اعلام شد که الی ییشای همچنان با حمله به ایران مخالف است.

بنیامین نتانیاهو و اهود باراک، وزیر دفاع اسرائیل، در چند وقع اخیر بر طرح حمله یک‌جانبه اسرائیل به ایران تأکید می‌کنند و این در حالی است که آمریکا همچنان بر پیگیری دیپلماتیک مسئله هسته‌ای جمهوری اسلامی پای می‌فشارد.

در عین حال، شیمون پرز، رئیس‌جمهور اسرائیل، نیز از منتقدان طرح حمله یک‌جانبه نخست‌وزیر و وزیر دفاع اسرائیل به ایران است و پیشتر گفته بود که «اسرائیل باید پا به پای آمریکا چنین گزینه‌ای را، زمانی که ضرورت یافت، عملی کند».

دفتر نخست‌وزیری اسرائیل در واکنش به این انتقاد، با سرزنش رئیس‌جمهور، وی را فردی با سابقه «قضاوت‌های نادرست» توصیف کرد.

موشه یعلون، از معاونان نخست وزیر اسرائیل روز چهارشنبه، هشتم شهریورماه، در گفت‌و‌گویی با رادیو ارتش اسرائیل اعلام کرد که بحث و گفت‌و‌گو در خصوص نحوه مقابله با جمهوری اسلامی همچنان در دولت ادامه دارد.

در چند وقت اخیر تعداد مخابره گزارش‌های مربوط به احتمال حمله اسرائیل به تأسیسات هسته‌ای ایران رو به افزایش داشته‌ است و مقام‌های ایرانی نیز در مقابل بر حملات لفظی خود علیه اسرائیل افزوده‌اند و این کشور را تهدید به نابودی کرده‌اند.

 خاطرنشان می شود برخی از مقامات جمهوری اسلامی اعتقاد دارند تهدیدهای اسرائیل جنگ روانی است و تل آویو در شرایط حمله به ایران نیست.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله