تداوم دشمنی جمهوری اسلامی و کانادا

حذف نام سازمان مجاهدین خلق از لیست ترور و جایگزینی آن با سپاه پاسداران

روابط ایران و کانادا به ویژه در یک دهه گذشته بارها و بارها تا مرز بحران پیش رفت و در نهایت شهریور ماه امسال کانادا به طور یک‌جانبه سفارت خود در ایران را تعطیل کرد و از دیپلمات‌های ایرانی هم خواست تا خاک این کشور را ترک کنند.

کانادا روز پنجشنبه ، اعلام کرد که گروه تروریستی مجاهدین خلق را از فهرست رسمی سازمان‌های تروریستی خود خارج کرده و نام نیروی قدس سپاه را به این فهرست افزوده است.

به گزارش بازتاب به نقل از خبرگزاری فرانسه منابع دولتی کانادا گزارش دادند که نیروی قدس، شاخه برون‌مرزی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، به اتهام آنچه «تجهیز تسلیحاتی» طالبان و حماس نامیده شده، در فهرست سازمان‌های تروریستی این کشور قرار گرفته است.

وزیر ایمنی عمومی کانادا در این باره گفته است که نیروی قدس، در «صدور انقلاب ایران از طریق فعالیت‌هایی» مسئول بوده است.

این مقام دولتی کانادا همچنین شاخه برون‌مرزی سپاه پاسداران را متهم کرد که «تسلیحات، کمک‌های مالی و آموزش‌های نظامی» را در اختیار «گروه‌هایی چون طالبان، حزب‌الله لبنان، حماس، جهاد اسلامی فلسطین، و جنبش آزادی‌بخش فلسطین» قرار داده است.

ساعتی پس از اعلام این تصمیم، خبرگزاری‌ها از حذف نام سازمان تروریستی مجاهدین خلق، از فهرست گروه‌های تروریستی کانادا خبر دادند، تصمیمی که مشابه با تصمیمی است که از سوی ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا در مورد این گروه اتخاذ شده است.

اتحادیه اروپا و بریتانیا هر دو سال ۸۷ نام این گروه که دستش به خون هزاران ایرانی و عراقی آلوده است، را از فهرست تروریستی خود حذف کردند و از آن پس همه تلاش سازمان مجاهدین به حذف از فهرست سیاه ایالات متحده متمرکز شده بود، که نهایتاً در مهرماه امسال نام سازمان مجاهدین از این فهرست نیز خارج شد.

سازمان مجاهدین خلق سال ۱۹۹۷ به خاطر «کشتن» شش آمریکایی در پیش از انقلاب و «تلاش برای حمله به مقر دیپلماتیک ایران» در سازمان ملل در سال ۱۹۹۲، در فهرست گرو‌ه‌های تروریستی آمریکا قرار گرفته بود.

مشخص نیست که سازمان مجاهدین خلق از چه زمان در فهرست سازمان‌های تروریستی کانادا قرار داشته اما بر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه، این فهرست شامل ۲۳ سازمان یا گروه مختلف است.

روابط ایران و کانادا به ویژه در یک دهه گذشته بارها و بارها تا مرز بحران پیش رفت و در نهایت شهریور ماه امسال کانادا به طور یک‌جانبه سفارت خود در ایران را تعطیل کرد و از دیپلمات‌های ایرانی هم خواست تا خاک این کشور را ترک کنند.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله