گزارش مستند شورای حقوق بشر از تلفات بحران سوریه

حداقل 60 هزار نفر

شورای حقوق بشر سازمان ملل در گزارشی اعلام کرده است که بر اساس یک تحقیق دقیق و فراگیر، شمار کشته‌شدگان بحران سوریه از ابتدای اعتراض‌های ضددولتی، از مرز ۶۰ هزار نفر گذشته است.

بر اساس این گزارش که روز چهارشنبه ۲ ژانویه منتشر شده، در فاصله ۱۵ مارس ۲۰۱۱ تا ۳۰ نوامبر ۲۰۱۲، تعداد ۵۹ هزار و ۶۴۸ نفر در سوریه کشته شده‌اند.

به گزارش بی بی سی در این فهرست که تهیه و تنظیم آن ۵ ماه به طول انجامیده مشخصات کشته‌شدگان با نام، نام خانوادگی، تاریخ و محل مرگشان ثبت شده است.

پیش از این، گروه‌های مخالف حکومت سوریه شمار تلفات از آغاز ناآرامی‌های سوریه تاکنون را ۴۵ هزار نفر برآورد کرده بودند.

به گفته ناوی پیلای، کمیسر شورای حقوق بشر سازمان ملل، در تنظیم این آمار، گزارش‌های گوناگون از منابع مختلف از جمله آمار رسمی دولت سوریه با هم مقایسه شده و هر موردی که فاقد یکی از این چهار مورد (نام، نام خانوادگی، تاریخ و محل مرگ) بوده در این آمار به حساب نیامده است.

ناوی پیلای گفته است که “اگر دولت سوریه به راه دیگری جز سرکوب بی‌رحمانه آنچه در ابتدای اعتراضات صلح آمیز و قانونی شهروندان بی سلاح بود می‌رفت، این حجم فراوان از کشتار صورت نمی‌گرفت.”

“با وخیم‌تر شدن وضعیت سوریه، تعداد کشته شدگان به دست نیروهای مسلح مخالف دولت هم بیشتر شده و هر دو طرف، مرتکب جنایات جدی از جمله جنایات جنگی و -به احتمال زیاد- جنایت علیه بشریت شده‌اند”

این گزارش ساعاتی پس از حمله هوایی به یک پمپ بنزین در حومه دمشق و کشته شدن حداکثر ۷۰ نفر و زخمی شدن شمار زیادی شهروند غیرنظامی منتشر شده است.

به گفته خانم پیلای “با وخیم‌تر شدن وضعیت سوریه، تعداد کشته‌شدگان به دست نیروهای مسلح مخالف دولت هم بیشتر شده و هر دو طرف، مرتکب جنایات جدی از جمله جنایات جنگی و -به احتمال زیاد- جنایت علیه بشریت شده‌اند. حمله‌های هوایی، بمباران‌ها، شلیک تانک‌ها و درگیری‌های خیابانی سبب ویرانی شهرهای کوچک و بزرگ و روستاها شده یا می‌شود.”

نویسندگان این تحقیق هشدار داده‌اند که تعداد نامعلومی از کشته‌شدگان در هیچ یک از منابع آنها ثبت نشده و به این ترتیب این رقم را باید “حداقل” تلفات دانست.

بر اساس این گزارش ۷۶ درصد از قربانیان در این تحقیق، مرد بوده‌اند.

اعتراض‌ها در فوریه سال ۲۰۱۱ و با هدف درخواست اصلاحات آغاز شد.

درگیری‌های خشونت آمیز بین نیروهای امنیتی و تظاهرکنندگان به تدریج به تشدید تنش انجامید و اکنون مخالفان به کمتر از سرنگونی بشار اسد رضایت نمی‌دهند.

مخالفان دولت بشار اسد اکنون بخش‌های بزرگی از سوریه را در اختیار دارند ولی ماه‌هاست که درگیری‌های میان دو طرف فرسایشی شده است.

 

 

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله