بحران در شبه جزیره کره ادامه دارد:

جنگنده‌های رادارگریز آمریکایی به شبه‌جزیره کره می‌روند

ایالات متحده می‌گوید که امروز، جت‌های رادارگریز اف۲۲ خود را برای انجام مانور نظامی مشترک، راهی کره‌جنوبی می‌کند.آمریکا هفته گذشته نیز بمب‌افکن‌های رادارگریز بی۲ خود را به شبه‌جزیره کره  فرستاده بود.

این اقدام در حالی صورت می‌گیرد تنش میان دو کره به شدت بالا رفته و کره شمالی از روز شنبه اعلام کرده که در وضعیت جنگی با همسایه جنوبی خود به سر می‌برد.

دور جدید تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل و همچنین مانورهای نظامی مشترک کره جنوبی و ایالات متحده خشم کره شمالی را برانگیخته است.

کره شمالی در روزهای گذشته به دفعات تهدید کرده که به اقدام نظامی علیه کره جنوبی و آمریکا دست خواهد زد.

فرماندهی نیروهای آمریکایی در کره جنوبی در بیانیه‌ای گفته: “[کره شمالی] با تهدید و تحریک‌هایی که تنها انزوای بیشتر برایش می‌آورد و تلاش‌های بین‌المللی برای برقراری صلح و ثبات در شرق آسیا را بی‌ثمر می‌کند، چیزی به دست نخواهد آورد.”

اغلب تحلیلگران می‌گویند بعید است کره شمالی مخاطره یک جنگ تمام عیار را بپذیرد. با این وجود در سال‌های اخیر درگیری‌های مرگباری بین دو کره رخ داده است.

شبه‌جزیره کره از سال ١٩١٠ تا پایان جنگ جهانی دوم تحت حاکمیت امپراطوری ژاپن بود و پس از پایان جنگ، نیمه شمالی تحت نفوذ اتحاد جماهیر شوروی و نیمه جنوبی آن تحت نفوذ ایالات متحده آمریکا قرار گرفت.

ناتوانی در برگزاری انتخابات و تشکیل دولت سراسری به دو پاره شدن کره و سرانجام بروز جنگ در سال ١٩۵۰ منجر شد. از آن پس تنش میان کره شمالی و کره جنوبی هر از گاهی بالا می‌گیرد.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله