نامه انتقادی محمد ملکی به احمد شهید

جمهوری اسلامی حق سفر و دیدار با فرزندان را به رسمیت بشناسد

محمد ملکی، اولین رئیس دانشگاه تهران بعد از انقلاب بهمن ۱۳۵۷، در نامه ای به احمد شهید، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران، از وضعیت ممنوع‌الخروجی‌اش گلایه کرده است.

به گزارش بی بی سی آقای ملکی در این نامه که متن آن امروز ۲۹ فروردین (۱۸ آوریل) منتشر شده، توضیح داده که پس از درخواست تجدید گذرنامه با هدف سفر به خارج و دیدار با فرزندش، دادستانی دادگاه انقلاب مستقر در زندان اوین به او اطلاع داده که با صدور گذرنامه او “از بالا موافقت نشده” است.

آقای ملکی نوشته که “البته مشخص نشد که این مقامات بالا چه کسانی هستند.”

او در این نامه نوشته که حکم ممنوع الخروجی‌اش لغو شده اما علیرغم گذشت بیش از ۳ ماه از درخواستش، گذرنامه‌اش صادر نمی‌شود.

آقای ملکی در نامه سرگشاده خود خطاب به احمد شهید نوشته “از شما به عنوان مسئول رسیدگی به موارد نقض حقوق بشر در ایران درخواست دارم تا به نقض یکی از اساسی ترین و بدیهی ترین حقوق شهروندی اینجانب یعنی حق سفر و حق دیدار با فرزندان، توسط جمهوری اسلامی ایران رسیدگی” کنید.

او در این نامه توضیح داده که پیش از نوشتن این نامه “تمامی راه های قانونی برای احقاق این حق خود را طی” کرده است.

آقای ملکی ۸۱ ساله، از منتقدان حکومت‌های ایران در دوران قبل و بعد از پیروزی انقلاب است و در هر دو دوره، مدتی را در زندان گذرانده است.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله