سه زن برای ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری به ستاد انتخابات رفتند

ثبت نام علی لاریجانی در انتخابات و وعده حل مسئله تحریم‌ها

ملی مذهبی _ در دومین روز از ثبت‌نام داوطلبان نامزدی در انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری ایران، علی لاریجانی، رئیس پیشین مجلس ایران و مشاور علی خامنه‌ای با حضور در ستاد انتخابات این کشور، نامزدی خود را برای شرکت در این انتخابات اعلام کرد.

علی لاریجانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، جمعه ۱۱ خرداد در ستاد انتخابات کشور حاضر شد و کاندیداتوری خود را برای انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری ثبت کرد. او پس از ثبت نام در گفت‌وگو با خبرنگارها وعده‌های زیادی داد، از جمله «عدالت اجتماعی»، «آزادی»، «توسعه اقتصاد ملی»، «از بین بردن زمینه‌های فساد»، حفظ «وحدت ملی»، «حل مسئله تحریم‌ها برای گشایش اقتصادی»، «امنیت منطقه براساس قدرت ایران» و … علی لاریجانی در انتخابات ریاست‌ جمهوری سال ۱۴۰۰ رد صلاحیت شد و پس از رد صلاحیتش گفت «راضی به رضای الهی هستم». اینکه شورای نگهبان در این دوره از انتخابات چگونه با او رفتار خواهد کرد در آینده معلوم خواهد شد. با‌این‌حال، سخنگوی شورای نگهبان روز چهارشنبه ۹ خرداد گفت: «امکان اعتراض به ردصلاحیت‌ها در انتخابات ریاست جمهوری وجود ندارد».

وی با تصریح بر اینکه حل مسله تحریم ها اولویت دیپلماسی دولت وی خواهد بود گفت: «در دولت مدنظر من هر کاربلدی با هر سلیقه سیاسی به کار گرفته می‌شود.»

صلاحیت علی لاریجانی در انتخابات ریاست جمهوری ایران در سال ۱۴۰۰ توسط شورای نگهبان رد شده بود.

بر اساس اعلام رسمی ستاد انتخابات ایران، در نخستین روز ثبت‌نام داوطلبان نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری ۵ نفر موفق به اعلام داوطلبی شدند که مهم‌ترین آن‌ها سعید جلیلی، دبیر پیشین شورای عالی امنیت ملی ایران است.

مسئولان ثبت‌نام آن‌ها را «واجد شرایط» ندانستند


محسن اسلامی، سخنگوی ستاد انتخابات کشور روز جمعه ۱۱ خرداد در دومین روز نام‌نویسی داوطلبان انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری گفت: «سه خانم برای ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری مراجعه کردند که واجد شرایط نبودند.» به‌گفته اسلامی روز پنج‌شنبه در نخستین روز ثبت‌نام از داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری دو زن و در روز جمعه نیز یک زن برای نام‌نویسی به ستاد انتخابات کشور آمدند. او مشکل نفر سوم را «نقص مدرک ثبت‌نام» عنوان کرد. زنان ایران پس از انقلاب هیچ‌گاه اجازه نیافته‌اند که در رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری به‌عنوان کاندیدا شرکت کنند. علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ۶ دی‌ماه سال گذشته در دیدار با گروهی از زنان طرفدار حکومت درباره حضور زنان در مشاغل گوناگون و مدیریت‌های اجتماعی و دولتی، گفته بود: «در این عرصه مسئله جنسیت مطرح نیست و هیچ محدودیتی برای حضور زنان وجود ندارد.» خامنه‌ای همچنین «شایسته‌سالاری» را تنها ملاک واگذاری مسئولیت‌های اجتماعی و سیاسی به زنان و مردان دانسته بود اما آن را محدود به «وزارت» و «نمایندگی مجلس کرده و گفته بود: «در جایی مانند وزارت یا نمایندگی مجلس اگر بانوی مجرّب و کارآمد بهتر و شایسته‌تری وجود دارد، از نظر اسلام هیچ محدودیتی برای تصدّی او وجود ندارد.»

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله