یونیسف: به هرخشونتی که موجب کشته‌شدن کودکان شده پایان دهید

توجه جهانی به موضوع قتل حکومتی کودکان ایرانی

ملی مذهبی –«یونیسف»، صندوق کودکان ملل متحد، سرانجام پس از انتقادهای گسترده به عملکرد این نهاد در ارتباط با کشته شدن کودکان ایران در جریان اعتراضات سراسری در هفتاد روز، ۶آذر ۱۴۰۱ در بیانیه ای نوشت که از نخستین مورد جانباختن کودکان در اعتراضات ایران، مکاتبات خود با جمهوری اسلامی را آغاز کرده است.

صندوق کودکان ملل متحد در این بیانیه ضمن محکوم کردن خشونت علیه کودکان در اعتراضات ایران، از مرگ بیش از ۵۰ کودک در جریان سرکوب اعتراضات مسالمت‌آمیز ایران به دست نیروهای سرکوبگر ابراز نگرانی کرد و با اشاره به حملات متعدد به مدارس نوشت: «مدارس باید همیشه مکانی امن برای کودکان باشند.»

یونیسف همچنین در بخش دیگری از این بیانیه با تاکید بر این نکته که جمهوری اسلامی یکی از اعضای کنوانسیون حقوق کودک است نوشت: «جمهوری اسلامی موظف به احترام، رعایت و اجرای حقوق کودکان برای زندگی، حریم خصوصی، آزادی اندیشه و تجمع مسالمت‌آمیز است.»

این صندوق اعلام کرده است که از اولین مورد تلفات کودکان در اعتراضات جاری، نگرانی خود را به مقام‌ها‌ در ایران ابراز کرده و از مقام‌های جمهوری اسلامی خواست به حقوق همه کودکان برای تجمع مسالمت‌آمیز، به عنوان تضمینی اساسی «فارغ از اینکه تجمع‌کنندگان چه کسانی و کجا هستند»، احترام بگذارند.

در بخش دیگری از این بیانیه همچنین آمده است که «کودکان و نوجوانان باید از هرگونه آسیبی که نه تنها زندگی و آزادی آن‌ها را به خطر می‌اندازد، بلکه سلامت روحی و جسمی آن‌ها را نیز تهدید می‌کند، محافظت شوند.»

در جریان اعتراضات سراسری ایران، تاکنون هویت ۵۱ کودک کشته شده در جریان این اعتراضات را تایید کرده و نوشته است که با توجه به اعمال فشار و تهدید خانواده‌های جان‌باختگان توسط نهادهای امنیتی برای جلوگیری از اطلاع‌رسانی، این آمار حداقلی است.

یونیسف در آخرین بیانیه خود با پدران و مادرانی که کودکان خود را در اعتراضات از دست داده‌اند ابراز همدردی کرده و نوشته است که کودکان و نوجوانان ایران در حال و آینده، ظرفیت مهمی برای کشور هستند و «نیازها، آرزوها و رفاه آن‌ها در هر شرایطی باید در اولویت باشد.»

یونیسف اضافه کرده است که به ادامه کار خود با وزارتخانه‌های فنی و سایر شرکا در کنار آژانس‌های سازمان ملل متحد برای تحقق حقوق همه کودکان و نوجوانان در ایران متعهد است.

انتقادهای گسترده از عملکرد «مهتاب کرامتی» به‌عنوان نماینده یونیسف در ایران موجب شد که او سرانجام پس از کشته شدن فجیع «کیان پیرفلک» کودک ۱۰ ساله اهل ایذه، از این مقام استعفا کند.

کیان پیرفلک هنگامی که همراه برادر کوچکتر و والدینش در اتومبیل خود بودند، هنگام عبور از مقابل نیروهای سرکوبگر هدف شلیک مستقیم گلوله قرار گرفت و مادرش برای اینکه پیکر او توسط ماموران امنیتی از سردخانه ربوده نشود، او را در حصار قالب‌های یخ در خانه نگه داشت تا زمان خاکسپاری فرا برسد.

صندوق کودکان سازمان ملل متحد در بیانیه خود از «ماموران امنیتی» ایران خواسته است که «از به‌کار‌گیری نیروی غیرضروری یا نامتناسب [علیه کودکان] خودداری کنند.»

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله