جان کری:

توافق نکردن با ایران بهتر از یک توافق ضعیف است

جان کری وزير امور خارجه آمريکا، روز يکشنبه ۲۱ مهرماه (۱۳ اکتبر) با اشاره به باز بودن پنجره ديپلماسی در قبال ايران گفته است که توافق نکردن با ايران، بهتر از يک مصالحه ضعيف و ناکافی با اين کشور است.

به گزارش  رادیو فردا به نقل از خبرگزاری آسوشيتدپرس، آقای کری اين اظهارات را در جريان سخنرانی خود از لندن برای کنفرانس کميته روابط عمومی آمريکا و اسرائيل (آيپک) در کاليفرنيا بيان کرده است. این سخنرانی از طريق ویدئو کنفرانس انجام شده است.

آسوشتیدپرس می گوید، وزارت امور خارجه آمريکا بخش  هايی از اين سخنرانی را منتشر کرده است.

طبق این گزارش آقای کری گفته است: «در حالی که در پی حل مسالمت آميز مساله برنامه هسته ای ايران هستيم، بايد حرف ها با اقدامات منطبق باشد. در هر توافقی با ايران ما مساله امنيت اسرائيل را مد نظر خواهيم داشت. ما ضرورت قطعيت، شفافيت و پاسخگويی را در چنين روندی مد نظر داريم. و قاطعانه باور داريم توافق نکردن با ايران، بهتر از يک توافق ضعيف و بد است.»

آقای کری همچنین در آستانه دور تازه مذاکرات ایران و گروه ۱+۵ روز یکشنبه در لندن با کاترين اشتون، مسئول سياست خارجی اتحاديه اروپا، در خصوص برنامه هسته ای ايران، مصر و سوريه مذاکره کرده است.

به گزارش خبرگزاری آسوشيتدپرس، يک سخنگوی وزارت امورخارجه آمريکا مذاکرات جان کری و کاترين اشتون را «بسيار سازنده» خوانده است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، جان کری که پس از يک سفر ۱۰ روزه به آسيا روزيکشنبه از کابل به لندن سفر کرده تا علاوه بر برنامه هسته ای ايران با اخضر ابراهيمی، نماينده ويژه سازمان ملل متحد و اتحاديه عرب در مسئله سوريه مذاکره کند.

ايران و گروه ۱+۵ در روز های ۱۵ و۱۶ اکتبر (سه شنبه و چهارشنبه) در ژنو سوئيس در خصوص برنامه هسته ای جمهوری اسلامی گفت وگو کنند.

پيش تر در حاشيه نشست مجمع عمومی سازمان ملل در ۴ مهرماه ديداری بين محمد جواد ظريف، وزير امور خارجه ايران، و وزيران امور خارجه کشورهای عضو گروه ۱+۵ انجام شد، اما اين نخستين بار است که دولت حسن روحانی قرار است پيشنهاد خود برای حل مناقشه هسته ای اين کشور ارائه کند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، با تغيير ات در ايران اميدورای هايی در خصوص دست يافتن به راه حلی در جريان مذاکره ژنو به وجود آمده است.

به گزارش رسانه های ايران اين کشور قصد دارد در مذاکرات «ژنو» طرح پيشنهادی تازه خود را، مشتمل بر سه بخش، به طرف اعضای گروه ۱+۵ ارائه کند.

به گزارش خبرگزرای مهر، اين پيشنهاد جديد «در گام نخست نيز گام‌های هر طرف برای دستيابی به توافق نهايی را مشخص کرده اما در قياس با مذاکرات قبلی اين گام‌ها متوازن و با در نظر گرفتن نگرانی‌های گروه ۱+۵ است که قابليت عملياتی شدن دارد.»

محمد جواد طريف قرار است در جلسه افتتاحيه اين مذاکرات شرکت کنند و پس از آن عباس عراقچی، معاون امور حقوقی و بين الملل وزير امور خارجه ايران، مسئوليت ادامه مذاکرات ايران را برعهده خواهد داشت.

در همين زمينه، يک منبع نزديک به هيات مذاکره کننده هسته ای ايران روز جمعه گفته بود، ايران در سطح وزير امور خارجه در مذاکرات ژنو شرکت دارد و مسئول هيات ايرانی محمدجواد ظريف است.

ااين منبع آگاه گفته بود که محمد جواد ظريف دوشنبه شب و پيش از آغاز دور جديد گفت‌و‌گوهای ايران و ۱+۵ در ضيافت شام کاترين اشتون در ژنو شرکت می کند و احتمالا وی در اين ضيافت يا افتتاحيه مذاکرات سه‌شنبه طرح پيشنهادی جديد ايران را به اعضای گروه ۱+۵ ارائه کند.

 

 

آمريکا، روسيه، چين، فرانسه و بريتانيا به همراه آلمان، کشورهای عضو گروه ۱+۵ در تلاشند تا به راه حلی برای مناقشه هسته ای ايران دست يابند.

مطالب مرتبط

تا روز هفتم جنگ، ۱۶ درصد موشک‌های ایران از سامانه‌های پدافند عبور کردند

اگرچه خسارات وارده به مناطق مسکونی در جریان حملات موشکی ایران، در اسرائيل آزادانه گزارش می‌شود، اما، زمزمه‌هایی در درون این کشور درباره اصابت موشک‌ها به اهداف نظامی شنیده می‌شود

علی خامنه‌ای در سومین پیام تصویری خود ۲۳ بار از واژه ایران و 7 بار از واژه جمهوری اسلامی استفاده کرد

رهبر جمهوری اسلامی پس از چند هفته غیبت در جریان جنگ ایران و اسرائیل، در مراسم عزاداری شب عاشورا در حسینیه بیت رهبری ظاهر شد. او از مداح خواست تا نوحه "ای ایران" را که بر اساس ترانه مشهور محمد نوری ساخته شده، اجرا کند

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

مطالب پربازدید

مقاله