ایران بار دیگر بر مالکیت جزایر سه‌گانه تاکید کرد

توافق تهران و ریاض و حمایت شورای همکاری خلیج فارس

ملی مذهبی _ ایران در واکنش به بیانیه وزرای خارجه شورای همکاری خلیج فارس با استقبال از آن، در عین حال تاکید کرد که جزایر سه گانه ایرانی ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک جزء لاینفک و ابدی خاک جمهوری اسلامی ایران است. این واکنش در حالی مطرح شد که در بیانیه روز گذشته وزرای خارجه شورای همکاری خلیج فارس بر خلاف بیانیه‌های گذشته سخنی از این جزایر به میان نیامده بود.

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه ایران حمایت کشورهای منطقه از توافق بین ایران و عربستان، را نشانه‌ای از عزم همسایگان برای تقویت ابتکارات دیپلماتیک در سطح منطقه دانست.وزرای خارجه شورای همکاری خلیج فارس روز گذشته از توافق ایران و عربستان با میانجی‌گری چین استقبال کردند.شورای همکاری خلیج فارس شامل شش کشور در منطقه از جمله عربستان، امارات، قطر، کویت، عمان و بحرین است.

آن‌ها گفتند که این توافق که از سرگیری روابط دیپلماتیک را در پی دارد گامی مثبت برای حل و فصل اختلافات منطقه‌ای از طریق گفت‌وگو است.سید بدر بوسعیدی، وزیر امور خارجه عمان که ریاست یکصد و پنجاه و پنجمین نشست وزرای خارجه شورای همکاری خلیج فارس در ریاض را برعهده داشت با اعضای این شورا راه‌های تقویت امنیت و ثبات منطقه را مورد بحث و بررسی قرار دادند.

در ابتدای این نشست وزرای امور خارجه اعلام کردند که توافق عربستان و ایران گامی در جهت ایجاد روابط بین کشورها بر اساس تفاهم، احترام متقابل، حسن همجواری، احترام به حاکمیت و عدم مداخله در امور داخلی است.

آن‌ها همچنین تاکید کردند که این توافق با منشورهای سازمان ملل متحد و سازمان همکاری اسلامی و قوانین و هنجارهای بین‌المللی مطابقت دارد.

این شورا همچنین درباره اهمیت تعهد ایران درباره میزان غنی‌سازی اورانیوم مورد نیاز برای استفاده‌های صلح آمیز تاکید کرد.

با این حال ناصر کنعانی درباره این بخش از بیانیه آن را وارد ندانست و گفت: «جمهوری اسلامی ایران به مسئولیت‌ها و تعهدات بین‌المللی خود آشنا و همواره به آنها پایبند بوده و در خصوص توافق برجام نیز در چارچوب‌های فنی و سیاسی مرتبط با این توافق، در تعامل و ارتباط با طرف های ذیربط می‌باشد.»

شورای همکاری خلیج فارس همچنین بر لزوم حفظ امنیت دریایی در منطقه و رسیدگی به هر آنچه که ممکن است خطوط کشتیرانی، تجارت بین‌المللی و تاسیسات نفتی در کشورهای شورای همکاری خلیج فارس را تهدید کند، تاکید کرد.

شورای همکاری خلیج فارس حمایت کامل خود را از شورای رهبری ریاست جمهوری یمن اعلام کرد. وزیران خارجه این نهاد از حوثی‌ها خواستند تا به دعوت شورای رهبری ریاست جمهوری پاسخ داده و زیر نظر سازمان ملل برای دستیابی به صلح اقدام کنند.کنعانی درباره این بخش از بیانیه شش کشور عربی منطقه، مطالب مربوط به یمن و ارتباط آن با نام ایران را رد کرد و بر لزوم واقع گرایی و پیشرفت راه حل سیاسی برای پایان بخشیدن به بحران طولانی یمن تاکید کرد.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله