اظهار نظر انتخاباتی مشایی:

تمام کسانی که طمع دارند به تسلیم شدن جامعه، طمع خود را بی‌نتیجه خواهند دید

رئیس دفتر سابق احمدی‌نژاد با اشاره به نامگذاری سال ۹۲ به عنوان «حماسه سیاسی ـ حماسه اقتصادی» گفت: رئیس ادبیات حماسی ما فردوسی بزرگ است.

در ادامه گزیده ای از اظهارات اسفندیار رحیم‌مشایی رئیس دبیرخانه جنبش عدم تعهد در گفت‌وگو با فارس می آید:

ملت ایران حماسه را بسیار خوب می‌فهمند و تاریخ ملت ایران با حماسه عجین شده است. مردم ایران در طول تاریخ همواره حماسه آفرین بوده‌اند. خود انقلاب اسلامی یک حماسه بسیار بزرگ بود و در شرایطی در کشورمان اتفاق افتاد که هیچ‌کس نمی‌توانست آن را حدس بزند. من به خاطر دارم در یکی از اسناد لانه جاسوسی آمریکا در سال 57 این مطلب به صراحت ذکر شده بود که رژیم شاهنشاهی در کمال ثبات به سر می‌برد. در حالی که کمتر از یک سال ما دیدیم که چه اتفاقی در ایران روی داد و رژیم شاهنشاهی سرنگون شد.

ادبیات تاریخ ایران سرشار از حماسه‌آفرینی است. رئیس ادبیات حماسی ما فردوسی بزرگ است. می‌دانیم اگر ملتی بخواهد حماسه را مستقر کند، عدالت بدون حماسه امکان‌پذیر نخواهد بود. ملتی که روح حماسی ندارد نمی‌تواند عدالت‌طلب باشد. ممکن است عدالت‌ را بخواهد اما قادر نیست که عدالت‌طلب باشد. از این رو حماسه برای ملت ایران شناخته شده است. حالا حماسه در اقتصاد و سیاست تعریف خود را دارد.

حماسه در بخش اقتصادی به معنای این است که در شرایط امروز که ما تحت فشارهای بین‌المللی قرار داریم باید به نحوی عمل کنیم در حد عرف و عادت نباشد بلکه در سطح بالاتری باشد. یعنی ما باید به گونه‌ای عبور کنیم که عزت ما زیر سوال نرود و ما تسلیم نشویم. ضمن آنکه مردم ما باید کمترین فشار ممکن را تحمل کنند.

من فکر می‌کنم بر دولت، تمام دستگاه‌های مسئول و بخش خصوصی فعال در صحنه اقتصاد واجب است که در زمینه اقتصاد به گونه‌ای عمل کنند که ما شرافت و عزتمان محفوظ باشد و هم کمترین خسارت‌ها و تبعات را شاهد باشیم. در حوزه سیاسی گمان بنده این است سخن رهبری بزرگ انقلاب ناظر بر انتخابات است و دیگری ناظر بر فشارهای سیاسی است که بالاخره در شرایط امروز کشور وارد می‌شود.

من فکر می‌کنم که بخش مهمی از مسائل سیاسی امروز کشور ریشه اقتصادی دارد. اقتصاد ایران اقتصاد قدرتمندی است و به همین دلیل است که علی‌رغم تمام فشارها توانسته به حیات خود ادامه دهد و باز هم ادامه خواهد داد. یکی از جنبه‌های حماسه سیاسی این است که در مقابل فشار سیاسی جریان عاقل، خردمند، برنامه‌ریز و هوشیار و آگاه در تمام ابعاد سیاسی باید برنامه‌ریزی کند و سکان مسائل سیاسی کشور را هدایت کند.

یکی از مصادیق مهم این مسئله انتخابات است. انتخاباتی که ما در پیش داریم قطعاً اگر در حد حماسه به آن نگاه کنیم بسیار راهگشا است. من فکر می‌کنم که تمام کسانی که طمع دارند به تسلیم شدن و انفعال جامعه طمع خود را بی‌نتیجه خواهند دید و یک انتخابات پرشکوه می‌تواند بسیاری از روزنه‌های نفوذ، فشار و امید به تسلیم کشاندن جامعه را منتفی کند. یک انتخابات در حد حماسه یعنی با اکثریت قاطع کسانی که حق رای دارند پای صندوق بیایند.

مطالب مرتبط

تا روز هفتم جنگ، ۱۶ درصد موشک‌های ایران از سامانه‌های پدافند عبور کردند

اگرچه خسارات وارده به مناطق مسکونی در جریان حملات موشکی ایران، در اسرائيل آزادانه گزارش می‌شود، اما، زمزمه‌هایی در درون این کشور درباره اصابت موشک‌ها به اهداف نظامی شنیده می‌شود

علی خامنه‌ای در سومین پیام تصویری خود ۲۳ بار از واژه ایران و 7 بار از واژه جمهوری اسلامی استفاده کرد

رهبر جمهوری اسلامی پس از چند هفته غیبت در جریان جنگ ایران و اسرائیل، در مراسم عزاداری شب عاشورا در حسینیه بیت رهبری ظاهر شد. او از مداح خواست تا نوحه "ای ایران" را که بر اساس ترانه مشهور محمد نوری ساخته شده، اجرا کند

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

مطالب پربازدید

مقاله