مصباح یزدی:

تفکر خراب ناسیونالیسم ناشی از فرهنگ التقاطی دانشگاه‌ها ست!

مصباح یزدی خواستار یافتن راه حلی شده که حوزه بتواند تدریجا راهی پیدا کند تا دانشگاه را از تفکر التقاطی نجات دهد!

وی پیش از این نیز گفته بود که متون درسی دانشگاه‌ها را برگرفته از علوم غربی است و باید تغییر کند.

وی درراستای اسلامی کردن دانشگاه ها می گوید: وظیفه حوزه در این خصوص این است که تدریجا راهی پیدا کند تا در مراکز دانشگاهی فرهنگ اصیل اسلامی رواج پیدا کند. تا این فرهنگ التقاطی در سطوح مختلف و تا سطوح عالی وجود دارد، وضعیت بر همین منوال است و ناخودآگاه شاهد علایق ناسیونالیستی خواهیم بود. این مساله حاصل خرابی‌ها در ریشه تفکرات است که در آن تنها نوع تفکر ایرانی اهمیت دارد ولی خدا و پیغمبر اهمیت ندارد و آن‌ها را در خدمت ناسیونالیست می‌دانند.

رییس موسسه آموزشی پزوهشی امام خمینی(ره) اظهار کرد: ما باید در تفکر اسلامی به جایی برسیم که خجالت بکشیم در مقابل اسلام اسمی از چیز دیگری ببریم و این در سایه درست کردن فکرها اتفاق می‌افتد و مهم‌ترین بحث این است که از چه روش‌هایی استفاده کنیم تا این ارزش های الهی و اسلامی نهادینه شود.

وی با اشاره به روش های قرآن در ارائه مفاهیم و ارزش‌ها به مردم خاطرنشان کرد: قرآن از شیوه‌ای خاص در این خصوص استفاده می‌کند که از نمونه‌های آن می‌توان به داستان جالوت اشاره کرد و پیروزی‌های امروز مقاومت و همچنین پیروزی ملت ایران در هشت سال جنگ بی‌وقفه نمونه‌های بارز الگو گرفتن از این داستان پس از ۱۴۰۰ سال است. قرآن این داستان‌ها را بازگو می‌کند تا با این ارزش‌ها تربیت شویم ما هم با الگو گرفتن از این روش باید با انتشار داستان‌ها و خاطرات سال‌های جنگ برای توده‌های مختلف مردم و مخصوصا جوانان الگوسازی کنیم.

وی ادامه داد: اصل تربیت این است که زمینه‌ای برای انتخاب صحیح فراهم شود که البته انواعی دارد که از تربیت بدنی آغاز شده و تا تربیت اخلاقی و عرفانی هم می‌رسد که در سطوح بالاست.

مصباح‌یزدی در ادامه با اشاره به مفاهیم مختلف ارزش در مکاتب و فرهنگ‌های مختلف اظهار کرد: تربیت ارزش‌ها پیشینه زیادی دارد و باید در چند سطح به بررسی آن پرداخت ولی در کل چیزهایی که جای خوب و بد در آن مشخص است را تحت عنوان ارزشها یاد می‌کنند.

وی گفت: نگاه اسلام به ارزش‌ها واقع‌گراتر از گرایش‌هایی است که به عنوان نمونه مثل کانت و پیروان این مکتب ارزش‌های اخلاقی را صرفا بین صفر تا صد می‌دانند. اسلام ارزش اصیل را کمال می‌داند که مخصوص خداست و دیگران می‌توانند در مسیر این ارزش‌ها به خداوند تقرب پیدا کنند.

وی خاطرنشان کرد: همه انسان‌ها استعداد رسیدن به صد را در ارزش‌ها ندارند و نباید آن‌ها را از رسیدن به کمال محروم کرد.

مطالب مرتبط

شورای نگهبان طرح «تشدید مجازات جاسوسی» را به مجلس بازگرداند

هادی طحان نظیف، سخنگوی شورای نگهبان گفت ایرادهای اصلی شامل ابهام در تعریف «دولت‌های متخاصم» و «گروه‌های متخاصم» و همچنین مفاهیمی مانند «ایجاد تفرقه» و «خدشه به امنیت ملی» در جرم‌انگاری‌ها است

کارزار خواستار لغو فوری تمامی احکام اعدام در ایران شد

زندانیان مخالف حکم اعدام به سرکوب زنان بلوچ، جوانان و زندانیان دوتابعیتی اعتراض کرده و خواهان روشن شدن وضعیت زندانیان سیاسی منتقل‌شده از زندان اوین به زندان‌های قرچک و تهران بزرگ شدند.

وزیر خارجه ایران می گوید که در آستانه گشایشی تاریخی بودیم که اسرائیل حمله کرد

در حالی که سرنوشت دور بعدی مذاکرات اتمی ایران و آمریکا همچنان نامعلوم است عباس عراقچی، وزیر خارجه جمهوری اسلامی می‌گوید، این دو کشور بعد از پنج دور مذاکره در آستانه "گشایشی تاریخی" بودند که حمله اسرائيل آن را بر باد داد.

مطالب پربازدید

مقاله