عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی:

تغییر نظام ریاستی به پارلمانی نیازمند اصلاح قانون اساسی است

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با اشاره به اینکه تغییر نظام ریاستی به پارلمانی نیازمند اصلاح قانون اساسی است، گفت: طبق اصل ۱۷۷ قانون اساسی تشکیل شورای بازنگری قانون اساسی باید با فرمان رهبری باشد.

مهدی دوات‌گری در گفت‌و‌گو با ایلنا خاطر نشان کرد: در ایران تلفیقی از نظام ریاستی و پارلمانی اجرا می‌شود اما اگر قرار باشد که کشور به صورت نظام پارلمانی اداره شود مستلزم بازنگری در قانون اساسی است.

این نماینده مجلس خاطر نشان کرد: در شیوه نظام پارلمانی کابینه و نخست وزیر را اعضای پارلمان انتخاب می‌کنند به همین دلیل لازم است که دارای پارلمانی قوی با پشتوانه حزبی باشیم.

وی تاکید کرد: در حال حاظر مجلس نمی‌تواند و در حقیقت صلاحیت ورود به این مساله را ندارد و بر اساس قانون اساسی تنها می‌تواند قانون انتخابات را آن هم در چار چوب‌های تعیین شده اصلاح کند.

نماینده مراغه افزود: در حال حاضر نیز مجلس در راستای اصلاح قانون انتخابات فعالیت می‌کند و این مساله پس از بررسی در کمیسیون شورا‌ها جهت رسیدگی نهایی در صحن مطرح خواهد شد.

خاطرنشان می شود اخیرا بحث در مورد تغییر نظام ریاستی به نظام پارلمانی در میان محافل سیاسی مطرح است و برای نخستین بار سال قبل از سوی رهبر جمهوری اسلامی مطرح شد.

مطالب مرتبط

تا روز هفتم جنگ، ۱۶ درصد موشک‌های ایران از سامانه‌های پدافند عبور کردند

اگرچه خسارات وارده به مناطق مسکونی در جریان حملات موشکی ایران، در اسرائيل آزادانه گزارش می‌شود، اما، زمزمه‌هایی در درون این کشور درباره اصابت موشک‌ها به اهداف نظامی شنیده می‌شود

علی خامنه‌ای در سومین پیام تصویری خود ۲۳ بار از واژه ایران و 7 بار از واژه جمهوری اسلامی استفاده کرد

رهبر جمهوری اسلامی پس از چند هفته غیبت در جریان جنگ ایران و اسرائیل، در مراسم عزاداری شب عاشورا در حسینیه بیت رهبری ظاهر شد. او از مداح خواست تا نوحه "ای ایران" را که بر اساس ترانه مشهور محمد نوری ساخته شده، اجرا کند

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

مطالب پربازدید

مقاله