جنگ حکومت با سنت های ایرانی

تغییر نام «شب یلدا» و «چهارشنبه‌سوری» با دستور شورای عالی انقلاب فرهنگی

ملی مذهبی _ با دستور شورای عالی انقلاب فرهنگی، نام دو آیین ایرانی «شب یلدا» و‌ «چهارشنبه‌سوری» در تقویم سال ۱۴۰۳ تغییر خواهد کرد.

این شورای تحت نظر علی خامنه‌ای، روز یکشنبه، ۲۱ آبان‌، اعلام کرد که از سال ۱۴۰۳، آیین شب یلدا در آخرین شب آذر ماه به‌‌عنوان «روز ترویج فرهنگ مهمانی و پیوند با خویشان» و سه‌شنبه آخر سال به‌عنوان «روز تکریم همسایگان» در تقویم رسمی ایران ثبت می‌شود.

شماری از رسانه‌های ایران و کاربران شبکه اجتماعی تصمیم شورای عالی انقلاب فرهنگی را به معنای حذف شب یلدا و چهارشنبه سوری از تقویم دانسته‌اند.

با این حال، عباس میرزاحسینی روز یکشنبه ۲۱ آبان‌ماه با رد خبر حذف این دو مناسبت در تقویم ایرانی به ایسنا گفت که «شب یلدا» از تقویم حذف نشده و چهارشنبه آخرسال هم برای اولین بار است که به تقویم اضافه می‌شود.

خبر تغییر نام آیین‌های ایرانی «شب یلدا» و‌ «چهارشنبه‌سوری» با واکنش کاربران در رسانه‌های اجتماعی مواجه شده و آن‌ها مصوبه شورای‌عالی انقلاب‌ فرهنگی را ستیز با آیین‌های باستانی ایرانی و دشمنی و تلاش مقامات جمهوری اسلامی برای دست بردن در فرهنگ ایرانی دانسته‌اند.

یاشار سلطانی، روزنامه‌نگار، در واکنش به این اقدام شورای عالی انقلاب فرهنگی در شبکه اجتماعی ایکس نوشته است: «نمی‌دانم در تغییر نام، فرهنگ و آیین کهن یک کشور، این‌ها الگوی طالبان هستند، یا طالبان الگوی این‌ها!»
مناسبت‌های ایرانی مانند چهارشنبه سوری در سال‌های گذشته اهمیتی سیاسی پیدا کرده و معترضان به حکومت ایران از این فرصت برای تجمعات خیابانی و سردادن شعارهای اعتراضی استفاده کرده‌اند.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله