نگرانی از نقش ایران در «بی‌ثبات‌سازی» خاورمیانه

تصویب قطعنامه‌ در پارلمان اروپا برای افزایش تحریم‌ها علیه ایران و تروریست ‌خواندن سپاه

ملی مذهبی _ پارلمان اروپا روز پنج‌شنبه ۲۵ آوریل با تصویب قطعنامه‌ای علیه ایران، حمله پهپادی و موشکی بی‌سابقه این کشور به اسرائیل در اوایل ماه جاری میلادی را محکوم کرد و خواستار اعمال تحریم‌های بیشتر علیه ایران شد.

این قطعنامه که با اکثریت آرا یعنی ۳۵۷ موافق و ۲۰ مخالف به تصویب رسیده بر تقاضای پیشین پارلمان اروپا برای قرار دادن نام سپاه پاسداران ایران در فهرست سازمان‌های تروریستی شناخته‌شده اتحادیه اروپا تأکید کرده است.

پارلمان اروپا در قطعنامه خود با تأکید بر ضرورت تأمین امنیت اسرائیل و شهروندان این کشور، حملات انجام شده توسط حزب‌الله لبنان و حوثی‌های یمن را پیش و حین حمله ایران به اسرائیل محکوم کرده است.

نمایندگان پارلمان اروپا با ابراز نگرانی از تشدید تنش در منطقه، خواستار اضافه شدن کل حزب‌الله لبنان به فهرست سازمان‌های تروریستی شناخته‌شده اتحادیه اروپا شدند.

پارلمان اروپا در حالی که در این قطعنامه از همه طرف‌های درگیر خواسته تا از هرگونه تنش بیشتر اجتناب کنند و حداکثر خویشتنداری را از خود نشان دهند، نگرانی خود را از نقش ایران در «بی‌ثبات‌سازی» خاورمیانه از طریق «شبکه‌ای از عوامل غیردولتی» بیان کرده است.

این نهاد اروپایی در این قطعنامه با استقبال از «تحریم تأمین و تولید پهپادها و موشک‌های بدون سرنشین ایران جهت ارسال به روسیه و منطقه خاورمیانه» که توسط اتحادیه اروپا وضع شده است، خواستار گسترش رژیم تحریم‌های فعلی علیه ایران شدند.

پارلمان اروپا در این قطعنامه، حمله به ساختمان کنسولگری ایران در دمشق در تاریخ اول آوریل را که به اسرائیل نسبت داده می‌شود، مورد انتقاد قرار داده است. این قطعنامه همزمان بر اهمیت اصل «مصونیت اماکن دیپلماتیک و کنسولی» تأکید کرده است که باید در همه حال مورد احترام باشد.

نمایندگان پارلمان اروپا در این قطعنامه بر ضرورت مقابله اتحادیه اروپا با «گروگان‌گیری» شهروندان غربی و دو تابعیتی به‌دست نهادهای امنیتی ایران تأکید کردند.

این نهاد اروپایی در این قطعنامه همچنین تأکید کرده است که تهران باید به تعهدات خود در چارچوب توافق هسته‌ای ایران عمل کند و به مسائل باقیمانده و مرتبط بپردازند.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله