ظریف در پایان پنجمین دور از مذاکرات هسته ای در وین

تحولی که این دوره شاهد بودیم ورود به نگارش متن است

مور خارجه گفت: تحول این دور از مذاکرات ورود به مرحله نگارش متن نهایی بود. البته هنوز نمی توانیم بگوییم که متن مشترکی وجود دارد.
 به گزارش خبرآنلاین، محمد جواد ظریف در پایان پنجمین دور از مذاکرات هسته ای در وین در جمع خبرنگاران ایرانی با تاکید بر اینکه در بسیاری از موارد هم در مورد محتوا و نحوه نگارش اختلاف نظر وجود دارد، تاکید کرد: فعلا در مورد عنوان توافق داریم . شاید بتوان گفت در مورد مقدمه هم اشتراک هایی وجود دارد، اما در مورد موضوع های اساسی اختلاف نظر وجود دارد.

وزیر خارجه ایران درباره مذاکرت با اشاره به مذاکرات بسیار فشرده دو طرف،تصریح کرد:مذاکرات همچنان ادامه دارد. همکاران من تا ساعت یک و سی دقیقه بامداد مشغول کار بر روی متن بودند. هم اکنون هم آقای عراقچی و روانچی با اشمیت مشغول کار بر روی مقدمه متن هستند. تحولی که در این دوره شاهد بودیم ورود به نگارش متن است.

وزیر خارجه ایران گفت: با توجه به اینکه از این موضوع یک دهه از آن می‌گذرد این مسائل قابل پیش بینی بود و احساس من این است که طرف مقابل با اراده‌ای جدی وارد میدان مذاکرات نشده است. ما با دو روش متفاوت وارد این مذاکرات شده‌ایم.

ظریف اظهار داشت: ایران هم بر اساس سیاست‌های که دارد و هم بر اساس آنچه که توافق شده در ژنو در واقع راه حل‌هایی را پیشنهاد داد تا بتوانیم به برنامه جامع اقدام مشترک برسیم تا نگرانی‌ برخی کشورهای جامع بین‌المللی که خود را جامعه بین‌المللی می‌نامند برطرف شود.

وزیر خارجه ایران افزود: جمهوری اسلامی به عنوان قربانی تسلیحات جمعی هیچ جایگاهی در سیاست‌های آن ندارد. حذف اینگونه سلاح‌ها باعث آرامش منطقه می‌شود.

ظریف در بخش دیگری از این گفت وگو در پاسخ به پرسشی با تاکید بر اینکه از ابتدا حرف منطقی می زنیم و بر اساس حقوق بین الملل و راهکار منطقی حرف می زنیم و روی حرف خود می ایستیم، ادامه داد:ضمن اینکه حسن نیت کامل داریم و از ابتدا برای دستیابی به توافق آمدیم، برای اتلاف وقت نیامدیم، نیازی به خرید وقت نداریم، با توجه به تلاش مردم ایران، وضعیت خوبی داریم و می توانیم با اعتماد به نفس ادامه دهیم، ولی اصرار داریم حقوق و منافع ایران حفظ شود.

وی با اشاره به اینکه نزدیک 10 ساعت به صورت مشترک روی متن نهایی کار شده است، گفت: حتما تیم ایرانی حدود 100 ها ساعت کار کرده، طرف مقابل هم حتما اینگونه بوده است.می توان اینگونه برداشت کرد که وقتی دو طرف امشب به کشور خودشان باز می گردند، با قدری دقت دیدگاه های طرف مقابل که روی کاغذ آمده را بررسی کنند. می توان به برداشت صحیح تری دست یافت. دیدگاه های ما منطبق با حقوق بین الملل است.

ظریف با اعلام اینکه نشست بعدی ایران و 1+5 در 11 تیر ماه آغاز می شود ، تصریح کرد: تا زمانی که مذاکره نیاز باشد و مفید باشد، ادامه می دهیم تا به نتیجه برسیم، امیدواریم به واقع بینی طرف مقابل به نتیجه برسیم، ایران حسن نیت خود را نشان داده، آژانس هم امروز دوباره تایید کرد. جدیت و پایداری بر حقوق خود را نشان دادیم، ترکیب مناسبی از نمونه رفتاری ما مقابل طرف مقابل است، اگر با این مسئله به دور آینده بیایند، امکان رسیدن به تفاهم وجود دارد.آمدیم که به یک راه حل برسیم.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله