وزیر صنعت، معدن و تجارت

تحریم ها بحران جدی ایجاد کرده, تجارت قفل شده

وزیر صنعت، معدن و تجارت از بحران جدی در روند تجارت کشور بر اثر تحریم ها خبر داد.

به گزارش ایسنا، مهدی غضنفری با اشاره به این‌که تحریم‌ها هر روز شکل جدیدی به خود می گیرد و سختگیرانه‌تر می‌شود، توضیح داد: در سال گذشته تحریم‌ها تنها شامل بانک‌های تخصصی و کشتیرانی می‌شد اما هم‌اکنون تجارت نیز بسته شده است که در چنین شرایط باید سیاست‌های تجاری جدیدی را اجرا کنیم.

وی افزود: در ابتدای امسال ارز بحران جدی برای کشور ایجاد کرد که در چند ماهه اول امسال ارز مرجع تامین شد. اما طی همین مدت از 17 میلیارد دلار واردات کالا هفت میلیارد دلار از طریق ارز صادرکنندگان تامین شد و سیگنال‌هایی به ما داده شده که بانک مرکزی نمی‌تواند ارز کشور را به طور کامل تامین کند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: در شش ماهه امسال از 27 میلیارد دلار واردات کالا 11 میلیارد دلار از طریق ارز غیر بانکی تامین شد که این نشان می‌دهد بانک مرکزی مانند گذشته نمی تواند ارز خود را در چرخه بیاورد.

غضنفری با بیان این‌که تا سه ماهه نخست امسال هیچ اولویت بندی کالایی نداشتیم، توضیح داد: در حال حاضر تمام اولویت‌ها به جز غذا و دارو و اولویت 10 برای واردات ارز مبادله‌ای می گیرند. غذا و دارو ارز مرجع دریافت می‌کنند و ثبت سفارش اولویت 10 نیز متوقف شده است.

غضنفری با اشاره به این‌که تا سوم مهر ماه سال جاری هیچ گونه پیش بینی از وضعیت تامین ارز سایر اولویت‌ها به جز یک و دو نداشتیم، اظهار کرد: در این تاریخ مرکز مبادلات ارزی راه اندازی و آرامش تا حدودی در بازار حاکم شد.

وی با بیان این‌که کوچک‌ترین اشتباهی در حوزه اقتصاد در شرایط کنونی لطمات زیادی به کشور وارد خواهد کرد، گفت: مجبور شدیم تصمیماتی بگیریم که شاید با قوانین عادی امکان‌پذیر نبودند.

این مقام مسوول با اشاره به این‌که با توجه به سیاست‌های ارزی کشور صادرات مواد خام و اولیه ممنوع شده است، گفت: اولویت 10 نیز نیازی به تامین ارز برای واردات ندارد واگر هم کالاهای این اولویت وارد نشوند اتفاق بزرگی نمی‌افتد. چرا که تولید داخلی آن‌ها وجود دارد. البته نباید فشاری به مردم وارد شود و باید با کمترین قیمت کالا تامین شود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان این‌که اقتصاد مقاومتی با ریاضت اقتصادی متفاوت است، اضافه کرد: بورس کالا نیز در زمینه قیمت‌گذاری اشتباهاتی داشت اما ما با ممنوعیت صادرات مواد اولیه مانند پتروشیمی تلاش کردیم مواد مورد نیاز صنایع را به اندازه کافی تامین کنیم.

این برای چندمین بار است که مسئولان دولت با صراحت از تاثیر منفی تحریم ها بر اقتصاد کشور خبر می دهند.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله