در اعتراض به اخراج 235 کارگر صورت گرفت

تجمع 180 کارگر اخراج شده فولاد زاگرس کردستان در خیابان پاستور

صبح امروز حدود ۱۸۰ نفر از کارگران اخراج شده کارخانه «فولاد زاگرس» برای پیگیری خواسته‌های قانونی خود در خیابان پاستور تهران تجمع کردند.

به گزارش  ایلنا، سه شنبه ۱۸ تیرماه، ۲۳۵ کارگر کارخانه فولاد زاگرس واقع در استان کردستان به دلیل آنچه از سوی کارفرما «ناتوانی مالی و زیان‌ده بودن تولید» ذکر می‌شد اخراج شدند. این کارگران اخراجی که در روزهای ۱۹ و ۲۰ تیرماه در مقابل اداره کار قروه و استانداری کردستان تجمع کرده بودند امروز (دوشنبه ۲۴ تیرماه) به دلیل دریافت نکردن پاسخی از سوی مسئولان استانی راهی تهران شدند و با تجمع در خیابان پاستور که محل استقرار تعدادی از نهادهای دولتی و حکومتی است، خواستار بازگشایی کارخانه و پرداخت مطالبات معوقه خود شدند.

معترضان همچنین از پرداخت نشدن سه ماه دستمزد و حق بیمه خود خبر دادند.

به گفته یکی از کارگران پس از اخراج هفته گذشته فعالیت کارخانه متوقف شده است و در حال حاضر تنها کارکنان اداری در محل کار خود حاضر می‌شوند.

یکی از کارگران حاضر در این تجمع اعتراضی به خبرنگار ایلنا گفت: ناتوانی مسئولان استانی در احقاق حقوق کارگران باعث شده آنان برای رایزنی با مسئولان کشوری جهت دریافت مطالبات خود به تهران سفر کنند.

او افزود: هفته گذشته دو تجمع (نوزدهم و بیستم تیر ماه) در مقابل استانداری و اداره کار برای پی گیری مطالبات خود داشته‌ایم که با بی‌اعتنایی مسئولان استانی روبرو شدیم.

این کارگر با اشاره به افزایش مشکلات کارخانه فولاد زاگرس وبه تبع کارگران، اظهار داشت: هفته گذشته (۱۸ تیر ماه) کارفرما با اخراج ۲۳۵ کارگر به بهانه زیان ده بودن تولید، مشکلات معیشتی کارگران را که حتی با دریافت دستمزد قادر به تامین مخارجشان نبودند، دوچندان کرد.

این کارگر معترض با اشاره به سوابق کاری بین ۱۰ تا ۲۳ سال کارگران اخراجی، گفت: کارگری که ۲۰ سال در یک کارگاه کار کرده و از سنین جوانی‌اش گذشته است در این شرایط اقتصادی چگونه می‌تواند شغل دیگری برای امرار معاش بیابد.

او ادامه داد: کارفرما در بیشتر مواقع با ما قرار داد کار امضاء نمی‌کند و اگر هم قرار دادی بین ما و کارفرما رد و بدل شود، زمانش یک تا سه ماهه و آنهم بصورت یکطرفه است، به طوریکه بعداز گذشت یک ماه از موعد قرار داد قبلی از ما خواسته می‌شود قرار داد سه ماهه گذشته را امضاء کنیم که برای ما هیچ ارزش حقوقی ندارد و کارفرما هرگاه اداره کرد می‌تواند عذر ما را بخواهد.

نماینده کارگران فولاد زاگرس با تاکید بر اینکه باید تکلیف مطالبات صنفی کارگران مشخص شود، گفت: پی‌گیری و حضور امروز ما در تهران تا این لحظه بی‌نتیجه بوده است و کارگرانی که در «قروه» هستند با تماس‌های مکرر همچنان منتظرند خبر امیدوار کننده‌ای از سوی مسئولان بشنوند.

 كارفرما: ناچار به اخراج كارگران شدیم

مدیر عامل شرکت ذوب آهن فولاد زاگرس با تایید تعدیل ۲۳۵ کارگر این کارخانه، گفت: ناچار شدیم این تعداد کارگر را به سبب زیان‌ده بودن تولید تعدیل کنیم.

«ابراهیم ملا بیگی» در گفتگو با ایلنا ضمن اعلام این وعده که «معوقات حقوقی کارگران پرداخت می‌شود»، افزود: این کارگران اخراجی تا زمان مشخص شدن تکلیف نهایی کارخانه به اداره کار شهرستان قروه معرفی خواهند شد و از مستمری بیمه بیکاری استفاده خواهند کرد.

این مقام كارفرمایی در کارخانه فولاد زاگرس پیرامون مشکلات فعلی کارخانه گفت: این کارخانه با سرمایه اولیه ۴ میلیارد تومان در سال ۸۲ برای توسعه اقتصادی واشتغال در شهرستان قروه توسط «محمدرضا رحیمی» معاون اول رئیس جمهور که در آن زمان استاندار کردستان بود، احداث شد.

ملابیگی ادامه داد: در طول این ده سال، به دلیلی آنکه صنایع بالا دستی و پایین دستی تولیدات این کارخانه در منطقه ایجاد نشده است، فولاد زاگرش هر ساله حدود ۵ تا ۱۵ میلیارد تومان زیان داده است به طوری که تاکنون این شرکت حدود ۹۰ میلیارد تومان زیان داده و ۶۰ میلیارد تومان انباشت سرمایه دارد.

او با یادآوری اینكه قروه زادگاه معاون اول رئیس دولت  است، گفت: در طول این سال‌ها این کارخانه با توصیه معاون اول دولت و نامه نگاری‌های ایشان با وزارت صنعت، معدن و تجارت اجبارا به فعالیت خود ادامه داده است.

مدیر عامل فولاد زاگرس در خاتمه با اشاره به اینکه این کارخانه نیاز به امکانات وتعمیرات دارد گفت: هم اکنون بدنبال سرمایه گذاری هستیم که بتواند طرح توسعه در این واحد تولیدی را به خوبی اجرا کند.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله