توصیه باراک اوباما به بنیامین نتانیاهو پیش از سفر به اسرائیل

تا اکتبر علیه ایران حرف نزن

یک روزنامه اسرائیلی گزارش داد که باراک اوباما، رئیس جمهوری ایالات متحده امریکا در جریان سفرش به خاورمیانه از مقام های اسرائیلی ها خواهد خواست که تا ماه اکتبر هیچ اظهار نظری علیه ایران بر زبان نرانند و اجازه دهند که مذاکرات دیپلماتیک میان ایران با غرب بر سر برنامه هسته ای اش پیش رود و در صورتی که در این تاریخ مشاهده شود که هیچ راه حلی برای حل بحران پرونده هسته ای ایران وجود ندارد، آن گاه خود به طور جدی به فکر استفاده از گزینه نظامی خواهد بود.

به گزارش روزنامه دیپلماسی ایرانی به نقل از  القدس العربی، چاپ لندن، روزنامه عبری یدیعوت احرونوت به نقل از مقام های عالی رتبه امریکایی در  کاخ سفید نوشت که محور مذاکراتی که اوباما در اسرائیل انجام خواهد داد، درباره موضوع ایران خواهد بود. به گفته این مقام های امریکایی اوباما از طرف اسرائیلی خواهد خواست تا انتخابات ریاست جمهوری ایران تا ماه ژوئن هیچ چیز علیه ایران بر زبان نراند و حتی بعد از آن تا زمانی که مذاکرات ایران با 1+5 بر سر برنامه هسته ای اش در جریان است نیز هیچ گونه سخن تحریک آمیزی بر زبان نیاورد تا راه حلی در پرونده هسته ای ایران یافت شود. اوباما می خواهد به اسرائیلی ها بگوید که اظهارات تهدیدآمیزشان علیه ایران بر روند مذاکرات تاثیر می گذارد در حالی که مادامی که مذاکرات جریان دارد نباید هر گونه اظهار نظری علیه ایران بر زبان برانند.

به گفته مقام های امریکایی در کاخ سفید پیش بینی شده است تا ابتدای ماه اکتبر نتیجه مذاکرات ایران با غرب مشخص شود، اگر مذاکرات راه به جایی نبردند آن گاه ممکن است که کاخ سفید در رویکرد خود در تعامل با برنامه هسته ای ایران تجدید نظر کند و گزینه نظامی را مورد بررسی قرار دهد. اما این مقام ها تاکید می کنند این تغییر رویکرد تنها در زمانی ممکن است که امریکا به این نتیجه برسد که حل دیپلماتیک پرونده هسته ای ایران امکان پذیر نخواهد بود.

به گفته این مقام ها اوباما قصد دارد تا به رهبران اسرائیلی بگوید که تا ماه اکتبر صبر کنند، اگر تا آن موقع مشخص شد که راه حل دیپلماتیکی برای حل پرونده هسته ای ایران یافت نخواهد شد آن گاه امریکا به طور جدی بحث حمله نظامی به تاسیسات هسته ای ایران را مورد بررسی قرار خواهد داد. چرا که اوباما همچنان اصرار دارد که نباید ایران به سلاح هسته ای دست یابد.

مطالب مرتبط

در سال ۲۰۲۴ حدود ۵۰ هزار زن و دختر در جهان کشته شده‌اند

کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل درباره افزایش احکام اعدام در ایران و خطر اعدام ده‌ها معترض، تشدید تنش‌های نظامی در منطقه و بحران جهانی خشونت علیه زنان هشدار داد

پیش‌بینی دقیقی از بازار مسکن در سال آینده نیست

پیش‌بینی قطعی این است که اگر مسائل سیاسی و هیجانات ارزی ناشی از آن حل نشود، بازار مسکن همچنان در رکود عمیق خواهد بود؛ در این شرایط قیمت اسمی افزایشی و انجام معامله با این قیمت‌ها کاهشی است

تورم خوراکی‌ها در ایران از آن رو اهمیت دارد که این گروه یک‌سوم سبد خانوار را تشکیل می‌دهد

بانک مرکزی نرخ تورم نقطه به نقطه را در بهمن‌ماه ۶۲.۲ درصد برآورد کرده که بیشترین میزان از فروردین ۱۴۰۲ است. بر اساس این گزارش، نرخ تورم ماهانه نیز به ۸.۴ درصد رسیده که احتمال ثبت رکورد تاریخی تورم را در پایان سال تقویت کرده است