تاکید وزارت خارجه ایران بر حمایت از «طرح» بشار اسد

 رامین مهمان پرست سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز دوباره بر حمایت این کشور از طرح پیشنهاد بشار اسد که  وی آن را راهی برای پایان دادن به درگیری های داخلی در کشورش خوانده بود تاکید کرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران حمایت همه کشورها از طرح بشار اسد برای حل بحران سوریه را خواستار شد.

بشار اسد دو روز پیش طی سخنرانی تند، مخالفان خود را مترسک غرب خوانده بود و با رد مشروعیت آنها برای مذاکره شروطی را برای گفتگو با کسانی که وی «اربابان» مخالفان خود خوانده بود ارایه داده بود.

به گزارش رادیو فرانسه، رامین‌ مهمانپرست در نشست هفتگی خود با خبرنگاران درباره طرح  بشار اسد گفت: «مردم سوریه باید بتوانند در چارچوب یک روند دموکراتیک و مردم‌سالار راه آینده‌ خود را انتخاب کنند و در تعیین سرنوشت کشور مشارکت داشته باشند.»

وی ادامه داد:« ما طرح جناب آقای بشاراسد را در همان چارچوبی که قبلا جمهوری اسلامی ایران طرح خود را پیشنهاد و ارائه کرده بود می‌دانیم و معتقدیم که همه‌ کشورها در منطقه و کشورهای موثر خارج از منطقه باید از این طرح حمایت و کمک کنند تا هرچه سریعتر درگیری‌ها متوقف و رویکرد سیاسی جایگزین وضعیت فعلی در سوریه شود.»

بشار اسد در توضیح طرح مورد نظر خود عنوان کرده بود:«دولت‌های خارجی از تجهیز گروه‌هایی که وی تروریستی خواند، دست بردارند.

پس از این اقدام، ارتش عملیات‌ خود را متوقف خواهد کرد، در حالی که حق دفاع از منافع ملی را برای خود محفوظ  نگه خواهد داشت.

دولت سپس با احزاب و شخصیت‌های سیاسی مختلف تماس خواهد گرفت و با آنها یک کنفرانس مشترک برگزار خواهد کرد؛ این کنفرانس باید به ایجاد یک «منشور ملی» که به رفراندوم گذاشته خواهد شد بیانجامد، که نهایتاً این منشور نیز به برگزاری یک انتخابات پارلمانی و دولت جدید رهنمون خواهد شد.»

در همین چهارچوب رامین مهمان پرست امروز عنوان کرد:« ‌کسانی که معتقد به حمایت از حقوق مردم سوریه هستند و کسانی که مدعی حاکم شدن دموکراسی در کشورهای مختلف از جمله سوریه هستند باید بدانند که بهترین راه تحقق مطالبات مردم اخذ نقطه نظرات آن‌ها در یک فضای مناسب و آرام با ثبات و بدون تنش و خشونت خواهد بود و این رویه دموکراتیک باید در سایر کشورهای منطقه از جمله بحرین نیز حاکم شود.»

سخنگوی وزارت خارجه ایرام مدعی شد:« ما بارها توصیه کردیم که باید به خواست مردم در کشورهای مختلف احترام گذاشته شود. وقتی مطالبات‌شان را به شکل مسالمت‌آمیز بیان می‌کنند باید دولت‌ها زمینه‌ گفت‌وگو‌ها را به شکل مثبت و سازنده فراهم کنند و مردم خودشان بتوانند در تعیین سرنوشت خودشان مشارکت داشته باشند. ما این رویه را یک رویه مناسب می‌دانیم که باید در همه کشورها پیاده شود.»

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله